Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum gătim cea mai bună friptură de vită. Secretele care fac diferenţa între suculent şi o carne tare ca talpa

Publicat:

Este foarte important sa stim ce fel de carne de vita sa alegem. „Carnea de vita este in general mai tare decat porcul si de aceea trebuie sa alegem antricot sau muschiulet. Acestea sunt cele mai fragede bucati de carne de vita. Antricotul este mai gras si mai suculent, muschiul este putin mai sec, dar cu siguranta fraged. Carnea de vita proaspata are o culoare rosu inchis. In cazul antricotului trebuie sa il alegeti pe cel care are cele mai multe firisoare albe de grasime. Este cel mai bun. La muschiulet alegerea este simpla. Daca vreti sa gatiti vita si sa fie mai moale alegeti vitelul deoarece…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Secretele bucatareselor: Cum alegem tava de copt potrivita?

06:00, 26.05.2024 - Sunt momente in care atunci cand deschidem un dulapior de bucatarie pentru a cauta ceva, ne vine sa le aruncam pe toate pentru ca nu gasim repede de ce avem nevoie și ni se pare brusc ca avem bucataria plina cu lucruri inutile. Și, sigur, nu ar fi exclus

Rețeta din Imperiul Roman: Friptura de miel sau de ied cu lapte și miere

10:05, 02.05.2024 - O rețeta de friptura de miel sau de ied, care poate fi incercata cu ocazia sarbatorilor pascale, a ajuns la noi tocmai din antichitate. Aceasta provine din „Apicius”, o carte de bucate romana despre care se crede ca a fost compilata in secolul I d.Hr, potrivit British Museum. Rețeta este una dintre…

Cum alegem carnea de miel pentru masa de Paște. Secretele au fost dezvaluite, la ce trebuie sa fim atenți

03:00, 02.05.2024 - Asta, pentru ca exista semne clare ca aceasta carne ar fi alterata, dupa cum anunța și specialiștii. Taierea mielului de Paște era un obicei cunoscut in multe zone ale țarii in trecut, cu toate ca romanii in general prefera carnea de porc sau de pui. Pentru romani consumul de carne de miel are o simbolistica…

Obține gustul rețetelor tradiționale in bucatele pentru Paște, cu produsele din gama Hanul Boieresc, de la PENNY

11:16, 30.04.2024 - Bucuria meselor impreuna cu ce cei dragi va transforma orice sarbatoare intr-o petrecere de neuitat. Bucatele alese și gustul desavarșit al rețetelor tradiționale ne creeaza amintiri care ne vor urma toata viața, indiferent de locurile in care vom ajunge. Gustul mancarii de acasa este de neinlocuit…

La ce sa fim atenți cand alegem carnea de miel. Un pont mai puțin cunoscut da fiori consumatorilor

07:01, 10.04.2024 - Un pont mai puțin cunoscut, acum ca mai sunt trei saptamani pana la Paști. Daca vreți carne de miel, ar fi bine sa cumparați carcasa cu tot cu cap. Așa puteți fi siguri ca ce puneți in farfurie este cu adevarat miel și evitați riscul intoxicațiilor.

Cum se prepara cea mai gustoasa fasole cu ciolan. Ingredientul secret care ii da un plus de savoare

18:30, 02.04.2024 - Cea mai gustoasa fasole cu ciolanFasolea cu ciolan reprezinta unul dintre acele preparate autentice care imbina savoarea tradiționala cu simplitatea bucatariei romanești. Chiar daca de multe ori o mancam la evenimente importante precum Ziua Naționala, fasolea cu ciolan este buna de servit oricand. Totuși,…

Cum se prepara cea mai gustoasa fasole cu ciolan. Ingredientul secret care ii da un plus de savoare

14:15, 02.04.2024 - Cea mai gustoasa fasole cu ciolanFasolea cu ciolan reprezinta unul dintre acele preparate autentice care imbina savoarea tradiționala cu simplitatea bucatariei romanești. Chiar daca de multe ori o mancam la evenimente importante precum Ziua Naționala, fasolea cu ciolan este buna de servit oricand. Totuși,…

Cum marinezi carnea de porc. Ingredientul de aur care o face frageda și cu un gust unic

20:10, 22.03.2024 - Carnea de porc nu poate lipsi de pe meselor romanilor, mai ales in zilele de sarbatoare. Majoritatea dintre noi preferam sa savuram o friptura delicioasa sau o ceafa de porc la gratar sau la cuptor, așadar trebuie sa știi cum marinezi carnea de porc. Haideți sa vedem cum putem avea pe masa o friptura…


Ce parere ai despre aceasta stire?