Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum funcţionează bateriile litiu-ion?

Publicat:

  Epoca smartphone-urilor are o vechime de doar un deceniu, dar aceste computere de buzunar care reprezinta un important factor de schimbare sociala sunt posibile doar datorita unei alte tehnologii: bateriile cu ioni de litiu. Vandute pentru prima data in 1991 de Sony, pentru camerele sale video, aceste tipuri de baterii sunt bune pentru mai mult decat electronice portabile de consum. Ele sunt in centrul altor doua revoluții tehnologice cu puterea de a transforma societatea: trecerea de la motoarele cu ardere interna la vehicule electrice și trecerea de la o rețea electrica alimentata de combustibili…

Citeste articolul mai departe pe scientia.ro…  

Sursa articol: scientia.ro


Stiri pe aceeasi tema

Dincolo de litiu: din ce anume se vor fabrica bateriile viitorului

07:25, 20.04.2024 - Bateriile cu ioni de litiu s-au instalat definitiv in casele noastre de ani de zile. Ele sunt ascunse in telefonul și laptopul tau, dar ar putea sa fie și in periuța ta electrica sau in bicicleta ta. Chiar și bateriile de litiu-ion mai mari sunt vitale pentru vehiculele electrice. Bateriile masive de…

Evocare a trecutului: Fotografia remarcabila a Pietei Grivitei din Constanta, orasul in anul 1946

08:55, 15.04.2024 - Ambasada SUA la Bucuresti a postat recent o imagine de epoca captivanta, ilustrand atmosfera unei piete de fructe din Constanta, datata din anul 1946. Fotografia, realizata de celebrul fotograf american Jim Pringle, aduce in prim plan viata cotidiana si activitatea comerciala din acea perioada.Aceasta…

Se anunța un meci de senzație in Gruia! Toate biletele puse in vanzare au fost vandute. „Suntem SOLD OUT la meciul cu FCSB”.

10:20, 12.04.2024 - Meciul cu numarul 4 din play-off-ul Superligii dintre CFR Cluj-FCSB se va juca duminica, pe stadionul „Dr. Constantin Radulescu” din Cluj-Napoca. Atmosfera se anunța incendiara, in condițiile in care toate biletele au fost vandute deja.

Numar important de bilete vandute pentru amicalul Romania - Irlanda de Nord

18:25, 19.03.2024 - Romania va fi susținuta de un public numeros la amicalul cu Irlanda de Nord, programat vineri, 22 martie, de la 21:45. Meciul de pe Arena Naționala, primul test al „tricolorilor” inaintea Europeanului din Germania, a starnit un interes major in randul suporterilor naționalei. Cu 4 zile inaintea meciului,…

Cu un pas mai aproape de invierea unui gigant din epoca de gheața. Cand s-ar putea naște primul mamut recreat prin inginerie genetica

07:05, 12.03.2024 - Un plan indrazneț de inginerie genetica pentru recrearea mamutului lanos, gigantul cu colți de fildeș din epoca de gheața care a disparut acum 4.000 de ani, se apropie tot mai mult de momentul in care va putea deveni realitate, potrivit oamenilor de știința implicați in proiect, scrie CNN.

De ce frigul este problematic pentru bateriile litiu-ion, iar acestea pot lua foc

12:01, 10.03.2024 - Credit: Argonne National Laboratory, CC BY-NC-SA Bateriile reincarcabile litiu-ion sunt folosite in diverse dispozitive și echipamente, de la telefoanele mobile la mașinile electrice. In ultimii 10 ani prețul acestor baterii a scazut, pe masura ce producția a crescut. Dar bateriile litiu-ion nu sunt…

Mama lui Yannis, baiatul care a murit dupa ce a baut energizante, declarații dureroase despre noua lege. Nu mai pot fi vandute minorilor: ”M-a luat tremuratul”

08:35, 21.02.2024 - Copiii minori din Romania nu mai pot sa cumpere energizante din magazine, conform noii legi adoptate de Guvern. Aceasta propunere vine in urma unei tragedii, cand Yannis a murit intr-o tabara de tava, dupa ce a consumat mai multe doze. Mama lui a facut declarații dureroase, dupa ce a vazut propunerea…

VIDEO - FOTO | Locul din Romania in care tot mai mulți turiști prefera sa mearga: Istoria satului cu 1000 de pivnițe

17:46, 14.02.2024 - Primele urme de locuințe umane din zona provin din epoca de piatra. Cu toate acestea, majoritatea obiectelor arheologice provin din epoca de bronz. In centrul catunului se afla un drum plin de pivnițe care au fost construite pe dealuri, iar din acest motiv este numit ”Satul celor 1.000 de pivnițe”.…


Ce parere ai despre aceasta stire?