Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cu Manolescu, în 368. Amintirile unui student

Publicat:
Cu Manolescu, în 368. Amintirile unui student

E de ajuns numai sa rasfoiești manualele (cele bune) de liceu și gasești tonul, tezele, ideile lui Manolescu. Carțile lui cele mai bune au fost tocate, didacticizate, au intrat adanc in felul cum ne ințelegem literatura inca din adolescența. Dar nu știi mai nimic despre Manolescu, daca știi doar atat.L-am citit inca din liceu („Arca lui Noe” și „Metamorfozele poeziei”, normal), l-am vazut in diverse interviuri, l-am și votat la 18 ani, chiar dupa ce am dat la Filologie, dintr-un fel de solidaritate și speranța ca s-o gasi vreun loc pe lume pentru cei obsedați de literatura. Apoi l-am avut profesor.…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol si foto: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ion Iliescu, la moartea lui Nicolae Manolescu: „Romania pierde pe unul din ultimii sai mari intelectuali”

21:30, 24.03.2024 - Intr-un mesaj publicat pe blocul sau, fostul președinte Ion Iliescu afirma ca numele profesorului Nicolae Manolescu va trai „cat va trai si literatura romana”, relateaza Agerpres. Fostul președinte al Romaniei a povestit cum l-a cunoscut pe Nicolae Manolescu, in urma cu 65 de ani, perioada in care „ne-au…

De ce nu ne putem aminti primii ani din viața?

11:35, 24.03.2024 - De ce nu ne putem aminti primii ani din viața? Despre faptul ca majoritatea oamenilor nu au amintiri din perioada de dinaintea varstei de trei ani s-a scris pentru prima data la finalul secolului al XIX-lea. Mai exact, in 1895, intr-un studiu din American Journal of Psychology, studiu semnat de o psihologa…

Cine a fost Julius Robert Oppenheimer, omul care a facut bomba atomica

03:05, 12.03.2024 - Julius Robert Oppenheimer, deși poate nu este la fel de celebru ca Albert Einstein, a jucat un rol absolut crucial in istorie in calitatea sa de fizician. El a fost liderul principal al "Proiectului Manhattan" intre anii 1942 și 1946, o inițiativa majora a Statelor Unite cu scopul dezvoltarii primei…

Femei celebre din istoria Clujului. De la aviație și arta la știința, feminitatea in lumina istoriei.

11:11, 07.03.2024 - Orașul Cluj-Napoca ascunde in adancurile sale nu doar povești arhitecturale și evenimente politice, ci și povești de curaj și reușite remarcabile ale femeilor care au contribuit la conturarea identitații acestui loc.

De ce, Dane? De ce acum, cand mai aveam atatea de scris și de facut impreuna? Prietenul meu foarte bun, de aproape 25 de ani, și patronul Gazetei de Prahova, Daniel Dimache, ne-a parasit neașteptat astazi, 5 martie 2024! Drum lin spre Cer, Maestre!

16:15, 05.03.2024 - Sunt in șoc! Am aflat de dispariția brusca, și neașteptata, totodata, din viața a foarte bunului meu prieten de peste doua decenii, DANIEL DIMACHE, la numai 54 de ani. In iarna spre primavara lui 2001, am intrat in redacția ziarului Prahova, undeva, sus, in „Casa Alba”. Am facut cunoștința cu viitorii…

Tatal ei a scris istorie in lumea fotbalului, dar ea nu vrea sa epateze! Fiica lui Gica Popescu se descurca de minune și de una singura. Cat de natural se poarta Maria atunci cand nu știe ca este filmata / PAPARAZZI

22:50, 16.02.2024 - Daca tatal ei este, de ani buni, in lumea mondena, datorita carierei de succes, fiica lui Gica Popescu nu vrea deloc sa iasa in evidența, din contra. Maria se comporta ca un om de rand și se descurca de minune și singura. Cum a fost surprinsa de curand.

Satul tradițional: timpul istoriei, timpul țaranului. Preoteasa, Salaj

09:31, 13.02.2024 - Lecțiile satului tradițional. Țaranul „smart” (deștept, isteț). Lecția despre arhitectura a țaranului de pe Valea Barcaului dovedește nu doar un set complet și complex de know how preluat, rafinat și inovat de-a lungul multor generații, ci și un respect pentru natura care vine dintr-o paradigma pe care…

Meciul de deschidere de la Cupa Mondiala din 2026 se joaca pe un stadion pe care Maradona și Pele au scris istorie. Unde e finala

03:00, 05.02.2024 - Meciul de deschidere de la Cupa Mondiala din 2026 se joaca pe un stadion pe care Maradona și Pele au scris istorie. Oficialii FIFA au anunțat arenele pe care se vor juca cele mai importante dueluri din cadrul turneului final. Ediția din 2026 a Cupei Mondiale din 2026 se va juca in 3 țari diferite. […]…


Ce parere ai despre aceasta stire?