Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Crăciun (APAPR): Cu deficitul substanţial de la pensiile publice, contribuţia de 6% la Pilonul 2 e insuficientă pentru un impact neutru la pensionare

Publicat:

O contributie de 6% la Pilonul 2 de pensii va fi insuficienta, avand in vedere deficitul substantial al fondului pensiilor publice, astfel incat cei care ies pe viitor la pensie sa ajunga la momentul pensionarii la un impact neutru intre venituri si pensie, a declarat miercuri pentru AGERPRES presedintele Asociatiei pentru din Romania (APAPR), .

Acesta a argumentat ca procentul pentru Pilonul 2 ar trebui sa depaseasca 6% pentru ca veniturile unei persoane care sa pensioneaza sa ajunga la 70-80% din venitul salarial de dinainte de pensionare.

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Suma fabuloasa stransa la Pilonul 2 de pensii. Chiar și așa, romanii nu vor putea primi lunar banii, la pensionare

12:21, 25.04.2024 - Pilonul II de pensii din Romania difera de pensia de stat intr-un mod care nu ii avantajeaza neaparat pe romani. Plata banilor stranși se face fie deodata, fie in plați eșalonate care se termina dupa 5 ani. Experții spun ca este nevoie de o lege care sa asigure plați mai mici pentru mai mult timp.Totalul…

Indicatorul de Incredere Macroeconomica al Asociatiei CFA Romania a crescut in februarie la 60,7 puncte. Analistii financiari anticipeaza o depreciere a leului in urmatoarele 12 luni

09:55, 27.03.2024 - ”Indicatorul de Incredere Macroeconomica al Asociatiei CFA Romania a crescut in luna februarie cu 8,6 puncte pana la valoarea de 60,7 puncte. Aceasta situatie s-a datorat majorarii ambelor componente ale indicatorului”, arata asociatia, intr-un comunicat. In ceea ce priveste cursul de schimb EUR/RON,…

Daianu: Investitiile publice ar trebui sa fie considerabil mai mari decat deficitul bugetar

16:26, 14.03.2024 - Investitiile publice ar trebui sa fie considerabil peste deficitul bugetar, intr-o situatie cat de cat optima, avand in vedere banii europeni de care Romania dispune, considera Daniel Daianu.

Studiul OCDE pentru Romania. Serie de recomandari pentru scaderea cheltuielilor publice, creșterea varstei de pensionare și salarizarea bugetarilor

15:51, 12.03.2024 - Noul studiu al OCDE privind Romania prezinta principalele evoluții ale țarii noastre, dar vine și cu recomandari in domenii-cheie de dezvoltare. Secretarul general al OCDE s-a declarat mulțumit de ritmul reformelor, in timp ce premierul Ciolacu a subliniat importanța aderarii la aceasta organizație

Principalele riscuri care pot afecta Romania in urmatorii doi ani sunt riscul conflictelor armate intre state si cel de dezinformare

00:25, 28.02.2024 - Principalele riscuri care pot afecta Romania in urmatorii doi ani sunt riscul de conflicte armate intre state și riscul de dezinformare, arata cel mai recent sondaj al Chartered Financial Analyst (CFA®) Romania, remis HotNews. Acestea sunt urmate de riscul de atacuri cibernetice. Pe al doilea loc sunt…

Indicatorul de Incredere Macroeconomica al Asociatiei CFA Romania a scazut in luna ianuarie cu 5,5 puncte pana la valoarea de 52,1 puncte / 70% dintre analisti considera ca preturile proprietatilor rezidentiale in orase sunt supraevaluate.

10:01, 27.02.2024 - ”Indicatorul de Incredere Macroeconomica al Asociatiei CFA Romania a scazut in luna ianuarie cu 5,5 puncte pana la valoarea de 52,1 puncte. Aceasta situatie s-a datorat scaderii in principal a componentei de anticipatii a indicatorului”, anunta asociatia. Rata anticipata a inflatiei pentru orizontul…

Cutremur pe piața imobiliara din Romania: prețurile proprietaților rezidențiale din orașe sunt supraevaluate

09:06, 27.02.2024 -  ”Indicatorul de Incredere Macroeconomica al Asociatiei CFA Romania a scazut in luna ianuarie cu 5,5 puncte pana la valoarea de 52,1 puncte. Aceasta situatie s-a datorat scaderii in principal a componentei de anticipatii a indicatorului”, anunta asociatia.Rata anticipata a inflatiei pentru orizontul…

Indicatorul de Incredere Macroeconomica al Asociatiei CFA Romania a crescut in luna decembrie la 56,6 puncte. Deficitul bugetului de stat este estimat la 5,6% din PIB in acest an

11:55, 29.01.2024 - ”Indicatorul de Incredere Macroeconomica al Asociatiei CFA Romania a crescut in luna decembrie cu 9 puncte la valoarea de 56,6 puncte. Aceasta situatie s-a datorat majorarii ambelor componente ale indicatorului”, arata asociatia. Rata anticipata a inflatiei pentru orizontul de 12 luni (ianuarie 2025)…


Ce parere ai despre aceasta stire?