Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

„Clanurile” din universităţile ieşene, de la Toader la Forna. Ce-i normal şi ce-i sfidător

Publicat:

In mediul universitar din Iasi, la inceputul anilor 2000, exista o problema majora care incepuse, partial, in perioada comunista, si a continuat dupa democratizarea din 1989. Generatii peste generatii de profesori, din aceeasi familie, predau la aceeasi universitate, la aceeasi catedra, adesea lasandu-si mostenire chiar acelasi birou. „Clanurile universitare", cum erau numite in presa vremii, nu au fost caracteristice doar Iasului academic, dar si-au gasit loc cu predilectie si in universitatile din capitala Moldovei.  Ele isi trag radacinile din trecut, cand familiile de aristocrati, adesea boieri,…

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

UMF Cluj, in topul inovarii academice: 14 milioane de euro din PNRR pentru dezvoltarea infrastructurii universitare

15:45, 03.04.2024 - Universitatea de Medicina și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a caștigat, din PNRR, doua proiecte in valoare totala de 69,3 milioane de lei pentru modernizarea infrastructurii universitare.

UMF Cluj, in topul inovarii academice. Aproape 14 milioane de euro din PNRR pentru dezvoltarea infrastructurii universitare.

15:25, 03.04.2024 - Universitatea de Medicina și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a caștigat, din Planul Național de Redresare și Reziliența (PNRR), doua proiecte in valoare totala de 69,3 milioane de lei pentru modernizarea infrastructurii universitare.

Au inceput inscrierile in proiectul Studii aprofundate pentru elevi defavorizați (SAP-ed), ediția a XIV-a

16:36, 01.04.2024 - Au inceput inscrierile in proiectul Studii aprofundate pentru elevi defavorizați (SAP-ed), ediția a XIV-a. Proiectul Studii aprofundate pentru elevi defavorizați (SAP-ed) se adreseaza elevilor defavorizați care intenționeaza sa susțina admitere la Universitatea de Medicina și Farmacie „Grigore T. Popa”…

Caștigatorii concursului ”Games of Science” in direct la matinalul de la Radio Iași

09:55, 27.03.2024 - Caștigatorii concursului ”Games of Science” in direct la matinalul de la Radio Iași. Otilia Pintilii, studenta la Universitatea de Medicina si Farmacie ”Grigore T. Popa” Iasi, a caștigat etapa de la Iași a concursului Games of Science cu o prezentarea despre cercetarea echipei din care face parte care…

O studenta la Medicina, fiica unor doctori renumiți din Romania, a murit, la 19 ani, dupa un AVC

07:17, 05.03.2024 - Miruna-Ioana Pislaru, o tanara de numai 19 ani, studenta la Universitatea de Medicina și Farmacie „Grigore T. Popa”, din Iași, la Medicina Generala, s-a stins din viața luni, dupa ce a suferit un atac vascular cerebral in sesiune și a fost internata in coma la un spital din Iași in urma cu circa 3 saptamani,…

O tanara studenta la Medicina, fiica unor medici din Focșani, a murit in urma unui anevrism

15:40, 04.03.2024 - Primarul municipiului Focșani, Cristi Valentin Misaila, a transmis un mesaj de condoleanțe catre „familia tinerei Miruna-Ioana Pislaru, care ne-a parasit mult prea devreme”: „Studenta a Universitații de Medicina și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, Miruna-Ioana Pislaru avea foarte multe lucruri bune…

UMF Iași asigura cursuri gratuite de anatomie pentru admitere

10:40, 28.02.2024 - 100 de aspiranți la statutul de student al Universitatii de Medicina si Farmacie „Grigore T.Popa” Iasi sunt așteptați, incepand din data de 2 martie, la cursurile gratuite oferite de profesorii instituției de invațamant superior.   Ca in fiecare an, cadre didactice de la disciplina de Anatomie din cadrul…

Piteștiul a fost premiat pe scena Operei Naționale a Romaniei, in cadrul „Galei Cercetarii Romanești”!

10:36, 28.02.2024 - Ministerul Cercetarii, Inovarii și Digitalizarii a decernat, miercuri, 27 februarie 2024, premiile pentru merite deosebite și rezultate excepționale in cercetarea romaneasca. A doua ediție a „Galei Cercetarii Romanești” a notat o premiera: pe langa recompensarea celor mai importante 11 proiecte de știința…


Ce parere ai despre aceasta stire?