Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Chiar şi cantităţile moderate de carne roşie şi procesată sunt asociate cu riscul de cancer colorectal

Publicat:

Consumul de sunca, bacon si carne rosie, chiar si in cantitati moderate, este asociat cu un risc ridicat de cancer colorectal, au avertizat specialistii citati miercuri de .

Chiar si persoanele care au respectat liniile directoare ale de Sanatate (NHS) din cu privire la consumul de carne rosie si procesata au prezentat o crestere a riscului de cancer colorectal cu o cincime in comparatie cu cele care au mancat astfel de alimente in cantitati foarte reduse, potrivit rezultatelor unui studiu finantat partial de UK.

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

O nou studiu spulbera veganismu: Consumul de carne ajuta la funcționarea corecta a creierului

05:36, 25.04.2024 - O dieta sanatoasa si echilibrata este asociata cu o mai buna sanatate a creierului si cu bunastarea mintala, sugereaza un nou studiu citat miercuri de DPA/PA Media. Cercetarea, efectuata de oameni de stiinta din Marea Britanie, aduce noi informatii referitoare la modul in care preferintele alimentare…

Importanta fructelor in viata noastra! „Sa nu treaca nici macar o zi fara fructe”!

00:01, 24.04.2024 - SANATATE DE LA FRUCTE … Importanta fructelor in alimentatie este uriasa, ele nu se pot separa de legume din meniul fiecaruia dintre noi. Consumul de fructe are numeroase beneficii pentru sanatate, reducand riscul bolilor cronice. Fructele ofera nutrienti vitali organismului, ajutandu-ne sa ne mentinem…

Pacienților cu diabet tip 1 li se va oferi tehnologia pancreasului artificial in Anglia

12:45, 02.04.2024 - Zecilor de mii de persoane cu diabet de tip 1 din Anglia li se va oferi o noua tehnologie, numita pancreas artificial, pentru a le ajuta sa gestioneze aceasta afecțiune. Sistemul utilizeaza un senzor de glucoza sub piele pentru a calcula automat cantitatea de insulina care trebuie administrata prin…

DSVSA Alba: Reprezentanții abatoarelor și a unitaților de procesare de carne roșie și lapte, instruiți despre noile reglementari legislative din domeniul sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor

12:10, 11.03.2024 - DSVSA Alba: Reprezentanții abatoarelor și a unitaților de procesare de carne roșie și lapte, instruiți despre noile reglementari legislative din domeniul sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor DSVSA Alba: Reprezentanții abatoarelor și a unitaților de procesare de carne roșie și lapte, instruiți…

STUDIU: Femeile pot obține aceleași beneficii pentru sanatate din exerciții fizice ca și barbații, in jumatate din timp

17:25, 20.02.2024 - Femeile și-au redus riscul de mortalitate cu 15% in mai puțin de doua ore și jumatate de exerciții fizice saptamanale, in timp ce barbații au nevoie de cinci ore pentru a obține aceleași beneficii, arata un nou studiu citat de Euronews. Femeile pot face exerciții fizice mai puțin frecvent decat barbații…

Cand face rau consumul de carne tocata. Medic: „Majoritatea o prepara cum nu trebuie și din ce nu trebuie”

22:40, 10.02.2024 - Deloc puține sunt persoanele care se plang de diverse simptome neplacute dupa consumul de preparate din carne tocata. La ce sa fim atenți ne explica un medic specializat in boli de nutriție.

FMI avertizeaza guvernul britanic sa nu mai faca noi reduceri de impozite in acest an

06:55, 31.01.2024 - „Ceea ce vedem in Regatul Unit si in alte tari este nevoia de a pune in aplicare planuri fiscale pe termen mediu care sa permita acomodarea unei cresteri semnificative a presiunilor de cheltuieli”, a spus Pierre-Olivier Gourinchas in timpul unei conferinte de presa. In Regatul Unit, a adaugat el, acest…


Ce parere ai despre aceasta stire?