Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetătorii moldoveni, fără bani şi condiţii pentru a contribui la dezvoltarea ştiinţei la nivel mondial

Publicat:

Cercetatorii moldoveni contribuie foarte putin la dezvoltarea stiintei la nivel mondial. arata ca aportul savantilor nostri este de doar de 0,02 la suta. Specialistii explica aceasta situatie prin faptul ca cercetatorii nu au posibilitatea de a-si promova inventiile in plan international.

Potrivit autoritatilor, multe cercetari nu corespund cerintelor sociale si economice. "O modalitate normala ar fi ca cercetarile sa fie la comanda sectorului public, sectorului privat. In mare masura tematica de cercetare se formateaza la nivelul cercetatorului", a mentionat…

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

Marcel Ciolacu: Ne dorim sa continuam actualele parteneriate pe care le avem cu companiile emirateze

10:55, 19.04.2024 -  Portul Constanta a devenit cel mai important hub de distributie a marfurilor la Marea Neagra pentru Europa Centrala si de Est! Dezvoltarea capacitatii acestuia este absolut necesara pentru intarirea rolului cheie de platforma logistica, in perspectiva procesului de redresare si reconstructie a Ucrainei”,…

Daca ai aceasta grupa de sange, ești ținta aproape sigura pentru capușe

15:05, 05.04.2024 - Doar 20% dintre capuse sunt infectate, iar procentul celor care transmis boala Lyme este de pana la 3%. Chiar daca procentul este mic, asta nu inseamna ca nu trebuie sa luam masuri, pentru ca riscul exista.Cercetatorii cehi au descoperit ca exista o grupa sanguina predispusa la mușcaturile de capușe…

Inventatorii romani au inregistrat la OSIM ”painea cu friptura”: ”Nu se vede carnea, dar se simte”

10:25, 13.03.2024 - Cercetatorii romani au brevetat la OSIM painea cu friptura, in care carnea nu se vede, dar se simte. Universitatea ”Dunarea de Jos” din Galați a obținut un brevet de invenție pentru o paine proteica, la care a lucrat un colectiv de cadre didactice de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor.Specialiștii…

Spitalul Municipal Blaj, cea mai inalta categorie de acreditare acordata vreodata unui spital din Romania: Tratament și condiții hoteliere ca in Occident

11:05, 12.03.2024 - Spitalul Municipal Blaj, cea mai inalta categorie de acreditare acordata vreodata unui spital din Romania: Tratament și condiții hoteliere ca in Occident Spitalul Municipal Blaj, cea mai inalta categorie de acreditare acordata vreodata unui spital din Romania: Tratament și condiții hoteliere ca in Occident…

Condiții necesare și obligatorii pentru conferirea titlurilor didactice de conferențiar și profesor din invațamantul superior

14:35, 07.03.2024 - Condiții necesare și obligatorii pentru conferirea titlurilor didactice de conferențiar și profesor din invațamantul superior, este pus in consultare publica Pachetul de standarde minimale naționale necesare și obligatorii pentru conferirea titlurilor didactice de conferențiar și profesor din invațamantul…

Cu ce se stropesc plantele in lunile de primavara. Așa vor inflori mult mai repede

15:45, 04.03.2024 - Primavara a venit oficial și este momentul ideal de a avea grija de plantele noastre, daca temperaturile ne permit acest lucru. Pe langa plantare, o alta activitate este ingrijirea florilor noastre. Aflați in randurile urmatoare cu ce trebuie sa se stropiți pentru a inflori mult mai repede. Soluția…

Virusuri stravechi au jucat un rol in dezvoltarea creierelor noastre

00:11, 20.02.2024 - Virusuri stravechi, care au infectat vertebratele cu sute de milioane de ani in urma, au jucat un rol crucial in evolutia creierelor noastre avansate si a dimensiunilor corpurilor pe are le avem in prezent, sugereaza constatarile unui studiu recent, citate de AFP, potrivit Agerpres. Aceasta cercetare,…

Specialiștii elvețieni au creat un robot care se poate deplasa prin artere pentru a trata pacientii cu AVC

11:35, 17.02.2024 - O echipa de specialisti de la Laboratorul de robotica al ETH Zurich, in colaborare cu mai multe spitale din Elvetia, a creat un robot actionat magnetic care ar putea fi folosit pentru a trata persoanele care sufera un accident vascular cerebral (AVC), informeaza News.ro. In cazul accidentelor vasculare…


Ce parere ai despre aceasta stire?