Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cel mai scump medicament din lume costă 3,5 milioane dolari doza

Publicat:

Noul medicament cel mai scump din lume costa 3,5 milioane de dolari o doza. In curand, medicamentul va fi pus pe piața in , transmite Sciences et Avenir. FDA – Food and , autoritatea de reglementare a medicamentului in SUA, va aproba punerea pe piața a acestui medicament, cel mai scump la ora actuala. Este vorba despre Hemgenix de la laboratorul CSL Behring. El este destinat bolnavilor suferinzi de hemofilie B. In lume, o persoana din 40.000 sufera de hemofilie B și reprezinta 15% din totalul pacienților diagnosticați cu hemofilie. Se estimeaza ca aproximativ 16…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Medicament revoluționar pentru hemofilie B. Prețul este de 3,5 milioane de dolari

09:50, 29.04.2024 - Terapia genetica este viitorul. In urma cu cateva zile, Agenția americana a medicamentelor a anunțat ca a aprobat un nou tratament pentru o tulburare de sangerare genetica rara. Aparține companiei Pfizer și este prima terapie genetica a companiei care a primit autorizația in Statele Unite. Noul medicament…

Simptomele hemofiliei, o boala rara a sangelui care se transmite ereditar. Tratamentul prescris

11:46, 19.04.2024 - Hemofilia, o boala ereditara, din pacate, nevindecabila, are impact uriaș și asupra copiilor. La Buzau, dintre cei 17 pacienți care primesc tratament pentru aceasta maladie, 12 sunt copii. In Romania, sunt inregistrate peste 2.000 de persoane diagnosticate cu hemofilie și boala von Willebrand.

Cum arata prețurile din Romania, comparativ cu cele din Statele Unite: material EXCLUSIV Realitatea PLUS. Unde a ajuns costul vieții

10:45, 19.04.2024 - Cand comparam costul alimentelor intre Statele Unite ale Americii și Romania observam diferențe notabile, influențate in special de nivelurile medii ale veniturilor și costul general al vieții in fiecare țara. In SUA, salariul net mediu lunar este de aproximativ 3789 de dolari respectiv 17.684 de lei.…

Viitoarea centrala nucleara din Dambovița va genera mii de locuri de munca! Investiția poate acționa ca un magnet pentru numeroase investiții și lucrari in zona

10:56, 28.03.2024 - Proiectul reactoarelor modulare mici (SMR) ce urmeaza a fi realizat pe amplasamentul fostei Termocentrale de la Doicești va reprezenta o premiera in Europa. Romania va deveni a doua țara din lume, dupa Statele Unite, unde ar urma sa se implementeze proiectul acestor tip de reactoare modulare. Ministerul…

SUA au autorizat primul tratament pentru fibroza ficatului, boala strans legata de obezitate

09:25, 17.03.2024 - Autoritațile sanitare americane au autorizat joi primul tratament pentru o forma grava de „boala a ficatului gras uman”, care afecteaza milioane de persoane afectate de obezitate in SUA, potrivit AFP. Tratamentul, dezvoltat de Madrigal Pharmaceuticals, este aprobat pentru adulții cu steatohepatita non-alcoolica…

Lepra, o boala demult uitata, depistata in Statele Unite

22:15, 24.02.2024 - Lepra parea ca a disparut și, totuși, e  prezenta in unele zone ale globului, chiar și in Florida unde a revenit cu cateva luni in urma. Potrivit Organizației Mondiale a Sanatații , 200.000 de noi cazuri de lepra sunt raportate anual. Cunoscuta și sub numele de maladia Hansen, provocata de bacilul Mycobacterium…

Medicament contra colitei ulcerative, aprobat de Comisia Europeana

23:15, 20.02.2024 - Comisia Europeana a aprobat un medicament al companiei Pfizer destinat tratamentului pacienților diagnosticați cu colita ulcerativa. Este vorba despre medicamentul Velsipity,  susținut inca din decembrie de experții Agenției Europene a Medicamentului. Noua molecula poate fi folosita in cazul pacienților…

Marcel Ciolacu: „Romania, pe primul loc in Europa la mortalitatea prin cancer de col uterin”

17:00, 05.02.2024 - "Suntem inca pe primul loc in Europa la mortalitatea prin cancer de col uterin, in timp ce in alte tari aceasta boala este vindecabila. Si asta pentru ca, la noi, depistarea se face in stadii avansate de boala, iar programul de vaccinare anti-HPV a inregistrat abia in ultimii doi ani un oarecare interes…


Ce parere ai despre aceasta stire?