Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce a fost mai întâi, portocalele sau cuvântul 'portocaliu'?

Publicat:
Ce a fost mai întâi, portocalele sau cuvântul 'portocaliu'?

Poate surprinzator, fructele au fost primele. Prima data cand cuvantul "portocala" a fost documentat in limba engleza a fost in jurul sfarșitului secolului al XIV-lea d.Hr., cand a fost folosit pentru a se referi la fructe, potrivit Dicționarului online de etimologie (). Abia peste un secol mai tarziu, "orange" a fost folosit pentru a descrie o culoare.

Cuvantul a intrat in engleza medie din franceza veche și anglo-normanda "orenge". Cu toate acestea, este, de asemenea, evident ca acest cuvant are unele asemanari fonice clare cu denumirile spaniole și portugheze ale…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol si foto: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Mențiune pentru o eleva de la Școala Ioan Opriș Turda la olimpiada de engleza- etapa județeana

10:10, 03.04.2024 - PAȘCU ROXANA,  din clasa a VII-a A de la Școala Ioan Opriș Turda a obținut un rezultat remarcabil la olimpiada de limba engleza, etapa județeana. Acesta s-a intors cu mențiune de la competiția amintita, obținand cel mai mare punctaj din zona Turda- Campia-Turzii. Eleva este coordonata de profesoara…

Val de proteste in timpul Congresului PPE la București: 'Votezi PNL, caștiga PSD'

17:50, 06.03.2024 - USR a organizat, miercuri, o acțiune de protest in contextul Congresului Partidului Popular European de la București. Doua mașini cu ecrane digitale au circulat prin București afișand mesaje in romana și engleza: Vote for PPE, wins S&D/ Votezi PNL, caștiga PSD. Doua mașini cu ecrane digitale…

De ce se saluta ardelenii cu „Servus!“ E un salut antic redescoperit și folosit de nobilimea și carturarii germani in perioada Renașterii

20:31, 04.03.2024 - „Servus”, salutul simpatic, specific Ardealului, este utilizat mai ales intre prieteni sau persoane cunoscute. Cuvantul iși regasește radacinile intr-o tradiție culturala și lingvistica antica, care astazi insa reflecta atmosfera relaxata și prietenoasa a zonei.Daca asiști la momentul intalnirii intre…

Cardurile de energie vor expira! Romanii vor pierde sumele pe care nu le-au folosit

12:35, 13.02.2024 - Cardurile de energie vor expira! Romanii vor pierde sumele pe care nu le-au folosit. Iata din ce data nu se vor mai putea utiliza aceste carduri care au ajutat multe persoane, dar și ce trebuie sa știe cetațenii din Romania!

Cuvantul unic din limba romana cu o singura vocala care se repeta de 6 ori. Sigur l-ai folosit macar o data

20:30, 10.02.2024 - Poți spune care este cuvantul unic din limba romana cu o singura vocala care se repeta de șase ori? Nu este un termen special, face parte din vocabularul nostru de zi cu zi, l-ai folosit sau auzit, cu siguranța, macar o data in viața. Un termen inedit Limba romana este una dintre cele mai complexe […]…

Scandalul legumelor toxice de la producatorii din Buzau. Au folosit substanțe interzise pentru a forța coacerea roșiilor și castraveților

16:36, 03.02.2024 - Scandalul legumelor toxice ia amploare. Mai mulți legumicultori din Buzau, care foloseau substanțe periculoase pentru consum, ca sa forțeze coacerea roșiilor și castraveților, au fost trimiși in judecata. Nu singuri, ci la braț cu traficanții chimicalelor interzise. Cinci inculpați sunt acuzați de trafic…

Cand a fost folosit prima oara cuvantul „robot”. Vei fi surprins! Vine din ceha si inseamna ‘munca silnica’

00:20, 31.01.2024 - Este un cuvant cu care suntem deja obișnuiți, ce descrie dispozitive pe care le folosim zi de zi. Cu toate ca pare un termen intrat recent in vocabularul oamenilor, realitatea ii va surprinde pe mulți. Afla, din randurile de mai jos, cand a fost folosit prima oara cuvantul „robot”. Vine din ceha si…

Cuvantul din limba romana folosit gresit care a capatat un nou sens. Ce insemna „locatie” inainte

13:15, 30.01.2024 - In vocabularul limbii romane exista anumite cuvinte pe care oamenii le foloseau cu sensuri greșite, in vorbire, dar și in scris. Puțini știu ca un termen pe care il utilizam destul de des acum avea in urma cu ani buni alt sens. Iata despre ce e vorba! Ce insemna cuvantul „locatie” in urma cu ceva […]…


Ce parere ai despre aceasta stire?