Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cat de sanatos este laptele pentru organism? Aflam impreuna aici

Publicat:

Laptele pasteurizat


Contrar cunoscutelor indicatii, laptele fara grasimi este mai bogat in calciu decat cel integral. O cana de lapte nepasteurizat contine 276 mg de calciu, spre deosebire de cel fara grasimi, care are 299 mg de calciu. Este posibil sa gasiti insa inscriptionat pe cutii faptul ca o cana de lapte de orice fel asigura 30% din necesarul zilnic de calciu, ceea ce nu este foarte departe de adevar.


Laptele si, in general, produsele lactate sunt surse importante de calciu, magneziu, fosfor si proteine, care contribuie la intarirea sistemului osos, sanatatea…

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Alimentele pe care trebuie sa le consumi in aceasta primavara pentru a avea un sistem imunitar puternic

09:20, 17.04.2024 - Iata cateva dintre cele mai importante alimente pentru sistemul imunitar in aceasta perioada a anului:1. CitriceleCitricele, cum ar fi portocalele, lamaile, grepfrutul și limele, sunt bogate in vitamina C, un puternic antioxidant care ajuta la intarirea sistemului imunitar. Vitamina C stimuleaza producția…

Semințele de in, importante beneficii pentru sanatate

17:10, 12.04.2024 - Semințele de in, cu aroma sa blanda, de nuca și consistența crocanta, sunt un ingredient versatil care poate imbunatați gustul și textura aproape oricarei rețete. O porție de semințe de in furnizeaza proteine, fibre și acizi grași omega-3. Consumul poate contribui la scaderea riscului de apariție a…

Cate oua poti manca pe zi. Ce diferența este intre oul fiert și oul prajit

19:55, 05.04.2024 - Ouale pot fi consumate zilnic fara teama! Un adult sanatos poate consuma pana la trei oua pe zi, iar un copil poate consuma unul, cel mult doua oua pe zi, in funcție de varsta. Adevarata intrebare nu este cate oua poți manca pe zi, deoarece sunt alimente foarte hranitoare, de care avem nevoie la orice…

Care sunt beneficiile consumului de ficat de origine animala

17:40, 04.04.2024 - Ficatul de origine animala este considerat un superaliment datorita bogației sale de nutrienți, insa el este adesea subevaluat și exclus de multe persoane din dieta obișnuita. Descopera care sunt beneficiile consumului de ficat și cat de des este recomandat sa il consumam:Ficatul de origine animala…

Beneficiile multiple pentru sanatate ale laptelui. Ce se intampla in organism, daca il consumi zilnic

07:15, 11.03.2024 - Laptele are multiple beneficii pentru sanatate. El conține nutrienți, proteine vegetale, minerale cum e calciul, precum și vitaminele A, B2, B12 și D. . Afla de la nutriționiști ce se intampla in organism daca bei lapte zilnic. Laptele este și o soluție mai buna decat alte lichide, daca vrei sa reduci…

Ajuta sau nu laptele la un somn mai bun? Provoaca inflamații? Conține antibiotice? Ce spun nutriționiștii

11:21, 06.03.2024 - Exista multe motive pentru care unele persoane cauta alternative la laptele de vaca, inclusiv intoleranța la lactoza. Uneori sunt puse la indoiala chiar beneficiile laptelui de vaca. Yahoo Life a solicitat unor dieteticieni sa se pronunțe asupra celor neințelegerilor privind lactatele.

Beneficii pentru sanatate ale migdalelor: Ajuta la calmarea, tonifierea și intinderea pielii

11:51, 27.02.2024 - Migdalele sunt adevarate cufere de comori atunci cand vine vorba de nutrienți precum vitamina E, zinc, potasiu și acizi grași. Acestea va pot stimula memoria, pot menține o vedere buna, poți stimula sistemul imunitar și chiar va ajuta la imbunatațirea digestiei. Acestea sunt și o sursa potrivita pentru…

Patrunjelul, minunea din bucatarie. Cand devine periculos pentru organism consumul acestei plante

10:05, 25.02.2024 - Sucul insa devine foarte periculos pentru organism, daca este consumat in cantitati mari.Patrunjelul contine proteine (20%), flavonoide (intretin membranele celulelor sangelui, au rol de antioxidant), uleiuri esentiale, fier, calciu, fosfor, mangan, inositol, sulf, vitamina K, betacaroten si, in special,…


Ce parere ai despre aceasta stire?