Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Când este Sfântul Ioan Botezătorul. Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ion

Publicat:

Sfantul Ioan Botezatorul este considerat cel mai mare și important intre sfinți, dupa Fecioara Maria și este  cel care a anunțat și pregatit timpul mesianic, cu alte cuvinte, cel care a anunțat venirea Mantuitorului pe pamant. Astfel, din acest motiv, este considerat și numit in religie Inaintemergatorul Domnului, iar sarbatoarea in sine este cunoscuta și sub denumirea de “Sant-Ion” sau “Soborul Sfantului Prooroc Ioan Botezatorul”. Cand este Sfantul Ioan Botezatorul (Sfantul Ion) Sfantul Ioan Botezatorul se sarbatorește in fiecare an pe data de 7 ianuarie, sarbatoarea fiind cunoscut și sub denumirea…

Citeste articolul mai departe pe unica.ro…  

Sursa articol: unica.ro


Stiri pe aceeasi tema

Vopsitul oualor de Paște: Culori, metode naturale, tradiții romanesti si variante moderne

15:25, 02.05.2024 - Vopsitul oualor de Paște: Culori, metode naturale, tradiții romanesti si variante moderne Traditia populara spune ca ouale vopsite in Joia Mare si mancate de Pasti apara de suferinte si necaz, iar coaja lor, ingropata in pamantul pasunilor, apara vitele de deochi si de napasta.Vopsitul oualor de Paște.…

Ce se mai sarbatorește de 1 mai? Armindenul, Ziua Pelinului, Ziua Bețivului sau Pomul lui Mai. Tradiții și obiceiuri

08:31, 01.05.2024 - Ce se mai sarbatorește de 1 mai? Armindenul, Ziua Pelinului, Ziua Bețivului sau Pomul lui Mai. Tradiții și obiceiuri Ce se mai sarbatorește de 1 mai? Armindenul, Ziua Pelinului, Ziua Bețivului sau Pomul lui Mai. Pe langa Ziua Muncii, in tradiția romana mai are loc o alta sarbatoare. Cumnoscuta mai puțin,…

Tradiții și obiceiuri de Paște: De ce e bine sa imbraci haine noi și care sunt cele mai potrivite culori

13:46, 30.04.2024 - Traditia de a imbraca haine noi de Paste simbolizeaza Invierea si renasterea spirituala asociata cu aceasta sarbatoare, spune designerul Georgiana Iordache, care considera ca acest obicei nu doar ca nu se va estompa, ci va lua amploare si se va actualiza an de an, odata cu tendintele din lumea modei.

Elevi din 15 județe concureaza pentru premiile festivalului de interpretare “Pe Plaiul Targoviștei”

15:55, 24.04.2024 - Tradiția merge mai departe la Targoviște, unde Palatul Copiilor Targoviște și Cercul de CANTO al Palatului Copiilor Targoviște organizeaza sambata, 27 aprilie, cea de-a VI-a ediție a Festivalului Regional de Interpretare Vocala, Folclor și Tradiții „Pe Plaiul Targoviștei”. Evenimentul a fost gandit…

Paștele Catolic 2024: Obiceiuri și tradiții in noaptea de Inviere. Care este cea mai cunoscuta datina

18:46, 30.03.2024 - Paștele Catolic 2024: Obiceiuri și tradiții in noaptea de Inviere. Care este cea mai cunoscuta datina Paștele Catolic 2024: Obiceiuri și tradiții in noaptea de Inviere. Care este cea mai cunoscuta datina Credincioșii catolici, dar și cei protestanți, sarbatoresc duminica, 31 martie 2024, Paștele, sau…

Sarbatoarea de Buna Vestire sau ziua cucului, așa cum este cunoscuta in popor. Care e semnificația acestei zile deosebite și ce spune tradiția ca trebuie sa faci

07:25, 25.03.2024 -  Sarbatoarea Bunei Vestiri, denumita popular Blagovestenie, aminteste de ziua in care Sfantul Arhanghel Gavriil a vestit Fecioarei Maria ca il va naste pe Fiul lui Dumnezeu. Ea a fost fixata in ziua de 25 martie, cu noua luni inainte de Nasterea Domnului, 25 decembrie.Buna Vestire este cea dintai sarbatoare…

Marțișorul, simbol al primaverii in Romania, Bulgaria, Macedonia, Albania si Republica Moldova. Legenda, semnificații și tradiții

07:51, 01.03.2024 - Martisorul, un obiect-bijuterie prins intr-un snur alb cu rosu ce este oferit celor dragi pe 1 martie, a primit de-a lungul timpului semnificatii diverse, de la vestitor al primaverii la simbol al renasterii naturii. Traditia este inclusa in lista patrimo

Marți, 13. De ce se tem romanii de aceasta zi? Superstițiile din spatele acestei date: este sau nu o zi cu ghinion

14:21, 13.02.2024 - Acest fenomen este similar celui intalnit in alte culturi, in care vineri, 13, este, spre exemplu, asociata cu nenorocul. Insa, pentru romani, marți, 13, este ziua considerata mai degraba nefasta, iar credințele care stau in spatele acestei superstiții au radacini adanci in tradiția populara și in credințele…


Ce parere ai despre aceasta stire?