Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Au fost descoperiţi compuşii chimici care ar putea duce la crearea primului ficat artificial 100% funcţional

Publicat:

Acesta reprezinta un pas urias spre crearea de ficati artificiali. Spre deosebire de alte organe, ficatul se poate regenera atunci cand o parte din el este inlaturata. Totusi, acest lucru se intampla numai in interiorul corpului. Odata scos din organism, celulele hepatice mature, numite hepatocite, isi pierd abilitatea de a mai functiona.

„Este un paradox, deoarece stim ca celulele hepatice sunt capabile sa creasca insa noi nu putem sa le facem sa se regenereze“, a declarat, pentru medicaldaily.com, , ingier din cadrul MIT.

Hepatocitele sunt celulele dominante…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Descoperirea uimitoare a Oceanului Subteran: implicațiile minereului Ringwoodit

22:56, 05.06.2024 - Avem aici o noua descoperire remarcabila, care contesta ințelegerea noastra asupra distribuției apei pe Pamant. Cercetatorii au gasit dovezi ce sugereaza prezența unor cantitați imense de apa, echivalente cu mai multe oceane, captive adanc sub Statele Unite, grație unui mineral numit ringwoodit. Descoperirea,…

Un nou studiu lasa cercetatorii cu 'gura cascata': ciorile au abilitatea de a numara cu voce tare

03:30, 31.05.2024 - Un nou studiu a aratat ca ciorile au abilitatea de a numara cu voce tare, similar copiilor mici. Descoperirea surprinzatoare dezvaluie ca ciorile negre pot emite un numar specific de sunete ca raspuns la indicii vizuale sau auditive, numarand cu voce tare de la unu la patru.

(AUDIO) Medicii de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași au reușit doua transplanturi hepatice in mai puțin de 24 de ore

07:36, 29.04.2024 - Medicii de la Spitalul „Sfantul Spiridon” din Iași au reușit doua transplanturi hepatice in mai puțin de 24 de ore. Primul a fost realizat la un barbat in varsta de 48 de ani din Iași. Donatorul a fost un pacient dintr-un spital ieșean aflat in moarte cerebrala. Cel de al doilea pacient beneficiar este…

Ce sunt ursuleții de apa? Cum ne vor incetini imbatranirea?

15:55, 07.04.2024 - Oamenii de știința care studiaza creaturile misterioase numite tardigrade ar putea fi pe cale sa descopere un nou instrument in lupta impotriva imbatranirii umane. Uneori numiți ursuleți de apa, aceste animale aproape microscopice, cu opt picioare, pot supraviețui in condiții care ar ucide majoritatea…

Pas important in lupta impotriva HIV - S-a reușit sa eliminarea HIV din celulele infectate folosind tehnologia de editare genomica CRISPR

14:40, 20.03.2024 - O echipa de cercetatori de la Universitatea din Amsterdam a reușit sa elimine HIV din celulele infectate folosind tehnologia de editare genomica CRISPR. CRISPR acționeaza ca o "foarfeca moleculara" care taie ADN-ul virusului HIV, eliminand parțile "rele", potrivit news.ro Speranța este ca, in cele…

Pilula minune care inlocuiește activitatea fizica. Cercetatorii susțin ca imbunatațește metabolismul și performanța musculara

09:25, 20.03.2024 - Pilula-minune promite sa imbunatațeasca metabolismul și performanța musculara. Descoperirea ar putea duce la o noua modalitate pentru tratarea mușchilor atrofiați și are potențialul de a deveni un leac pentru insuficiența cardiaca și bolile creierului.De asemenea, persoanele imobilizate la pat și cei…

Pilua minune care inlocuiește activitatea fizica. Cercetatorii susțin ca imbunatațește metabolismul și performanța musculara

09:20, 20.03.2024 - Pilula-minune promite sa imbunatațeasca metabolismul și performanța musculara. Descoperirea ar putea duce la o noua modalitate pentru tratarea mușchilor atrofiați și are potențialul de a deveni un leac pentru insuficiența cardiaca și bolile creierului.De asemenea, persoanele imobilizate la pat și cei…

Au fost gasite punctele slabe și ar putea aparea un tratament

10:55, 19.03.2024 - Virusul Epstein-Barr (EBV) este una dintre cele mai comune infecții la nivel mondial, insa pana in prezent nu exista niciun vaccin sau tratament specific pentru combaterea lui. Totuși, exista speranțe ca acest lucru s-ar putea schimba in viitorul apropiat, deoarece cercetatorii au identificat puncte…


Ce parere ai despre aceasta stire?