Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Aşezarea umană preistorică aflată la cea mai mare altitudine din lume a fost descoperită în Munţii Anzi

Publicat:

Cercetatorii au descoperit la situl arheologic Pucuncho, in sudul statului Peru, o asezare umana aflata la altitudini cuprinse intre 4.355 si 4.480 de metri, in care au gasit 260 de unelte din piatra, varfuri de proiectile, unelte bifatetate si raclete care dateaza de peste 12.800 de ani, scrie Mediafax.

Doua adaposturi in stanca, denumite "Cuncaicha", situate la altitudinea de 4.480 de metri, contin "indicii bine conservate si datate despre asezarile umane" de acum 12.400 de ani, precum funingine pe tavan si reprezentari de arta rupestra, au precizat oamenii de stiinta, al caror studiu…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Eclipsa de Soare din 8 aprilie: NASA face experimente stiintifice in timpul eclipsei totale de soare. Ce urmaresc cercetatorii

21:06, 07.04.2024 - Eclipsa de Soare din 8 aprilie: NASA face experimente stiintifice in timpul eclipsei totale de soare. Ce urmaresc cercetatorii Administratia Nationala Aeronautica si Spatiala (NASA) din SUA va efectua mai multe experimente stiintifice in timpul eclipsei totale de soare din 8 aprilie. Vor studia atmosfera…

Ce sunt ursuleții de apa? Cum ne vor incetini imbatranirea?

15:55, 07.04.2024 - Oamenii de știința care studiaza creaturile misterioase numite tardigrade ar putea fi pe cale sa descopere un nou instrument in lupta impotriva imbatranirii umane. Uneori numiți ursuleți de apa, aceste animale aproape microscopice, cu opt picioare, pot supraviețui in condiții care ar ucide majoritatea…

Fosila gigant: descoperirea uimitoare a unui delfin preistoric monstruos, dezvaluie unul din secretele Amazonului!

16:20, 31.03.2024 - In fascinanta calatorie a cercetatorilor prin istoria Pamantului, fiecare fosila descoperita reprezinta o fila noua din povestea vremurilor trecute. Aceste relicve fara varsta dezvaluie secrete uluitoare ale ecosistemelor acvatice care au populat planeta in epoci indepartate. Cand cercetatorii au descoperit…

Pilula minune care inlocuiește activitatea fizica. Cercetatorii susțin ca imbunatațește metabolismul și performanța musculara

09:25, 20.03.2024 - Pilula-minune promite sa imbunatațeasca metabolismul și performanța musculara. Descoperirea ar putea duce la o noua modalitate pentru tratarea mușchilor atrofiați și are potențialul de a deveni un leac pentru insuficiența cardiaca și bolile creierului.De asemenea, persoanele imobilizate la pat și cei…

Amprentele pot fi recreate din sunete facute la atingerea ecranului

09:00, 21.02.2024 - Avertizarea vine din partea unei echipe de cercetatori americani si chinezi, care tocmai au publicat o cercetare in acest sens. Swipe-ul (miscarea degetului pe ecran) emite sunete specifice, iar pe baza acestor sunete, pot fi recreate amprentele degetelor, care pot fi folosite pentru deblocarea dispozitivelor…

Un nou antibiotic capabil sa distruga bacteriile rezistente

20:00, 19.02.2024 - Cercetatorii de la Universitatea Harvard au anunțat crearea unui nou antibiotic eficace in combaterea bacteriilor rezistente la medicamente. In studiile de laborator, cresomicina, numele noului antibiotic, a demonstrat ca poate ucide bacterii rezistente la medicamente, agenții patogeni  extrem de periculoși…

Va salva milioane de vieți

10:50, 19.02.2024 - Cresomicina, un compus inovator, a furnizat rezultate promitatoare impotriva tulpinilor de bacterii care sunt rezistente la medicamentele existente prezent. Rezistenta antimicrobiana (RAM) apare atunci cand bacteriile evolueaza intr-un mod care face ca antibioticele traditionale sa fie ineficiente impotriva…

Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare cu persoane aflate in timpul somnului

09:50, 10.02.2024 - Visul de a conversa cu cei care dorm a devenit realitate. Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare bidirecționala cu persoanele aflate in diferite stadii ale somnului. Cercetatorii au identificat semnale cerebrale specifice asociate cu momentele in care o persoana este receptiva la stimuli…


Ce parere ai despre aceasta stire?