Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

ARH şi ANHR: În România încă se moare din cauza hemofiliei

Publicat:

Potrivit reprezentanților Asociației Romane de Hemofilie și Asociației Naționale a Hemofilicilor d, statul roman aloca pentru tratarea unui pacient de hemofilie intr-un an fondurile pe care le primește un alt european cu hemofilie intr-o luna, scrie Agerpres.

"Romania este statul membru al UE cu cea mai scazuta cantitate de factor de coagulare pe cap de locuitor, respectiv cu un consum de 0,51 UI de FVIII/capita (intr-o analiza a acestui indicator care a fost efectuata la nivelul a 35 de țari). Chiar și in țarile vecine, situația este total diferita, astfel: Ungaria — 6.37…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Dezastru in Europa, unde sunt coduri portocalii de furtuni. Inundații in Germania și Olanda, grindina cat mingea de ping-pong in Franța

09:40, 04.05.2024 - Fenomenele meteo extreme afecteaza centrul și vestul Europei. Ploile torențiale au provocat inundații in Germania și Olanda, iar in Franța grindina a dat peste cap traficul rutier și aerian. Vremea se anunța capricioasa și in Bulgaria, Serbia și Ungaria, unde sunt in vigoare coduri portocalii și galbene…

Romania, printre tarile membre cu cel mai ridicat deficit guvernamental

18:35, 22.04.2024 - Romania se numara printre tarile membre cu cel mai ridicat deficit guvernamental, potrivit cifrelor publicate luni de Eurostat. Deficitul guvernamental in Uniunea Europeana a crescut usor anul trecut, de la 3,4% din PIB in 2022, pana la 3,5% din PIB in 2023. Astfel, majoritatea statelor membre au raportat…

(foto) Partidul Renaștere participa la summit-ul „Noilor Lideri Europeni”, unde a semnat Declarația de la Sofia: Situația trebuie schimbata acum

14:15, 12.04.2024 - Astazi, in cadrul summit-ului „Noilor Lideri Europeni” din Sofia, Partidul „Renaștere” a facut un apel pentru protejarea valorilor fundamentale ale Europei in fața provocarilor crescande. Alaturi de aliații sai din Bulgaria, Grecia, Țarile de Jos, Slovacia, Serbia, Ungaria, Suedia și Elveția, partidul…

Summitul Inițiativei celor Trei Mari: Moldova a prezentat trei proiecte noi de interconexiune energetica cu Ucraina și Romania

07:00, 12.04.2024 - Secretara de Stat al Ministerului Energiei, Cristina Pereteatcu, participa la Vilnius, capitala Lituaniei, la cea de-a noua ediție a Summitului Inițiativei celor Trei Mari (I3M), care se desfașoara anual și reunește 13 țari situate intre Marile Baltica, Neagra și Adriatica – Estonia, Letonia, Lituania,…

Statul UE care nu vrea trecerea la moneda unica europeana. De ce sunt reticenți cetațenii fața de euro

18:30, 02.04.2024 - Mai mult de doua treimi dintre polonezi nu iși doresc trecerea la moneda euro, arata un sondaj recent comandat și publicat de un portal local. Atat susținatorii guvernului condus de Donald Tusk, cat și votanții opoziției se arata reticenți cu privire la schimbarea monedei.Sondajul, publicat duminica,…

Secretul migrarii spre Est a multor afaceri importante. Costurile forței de munca in Europa de Vest sunt de patru ori mai mari decat in Romania și Bulgaria

08:10, 29.03.2024 - Costul forței de munca per ora in Europa Centrala și de Est a crescut cu rate de doua cifre in 2023, comparativ cu un avans de +5,3% pe an din media UE (31,8 euro), dar ramane de numai un sfert, pana la o treime, din costul mediu orar al forței de munca din țarile vest-europene precum Franța sau Germania,…

Autostrada Via-Carpathia va avea sute de kilometri pe teritoriul țarii noastre

07:15, 26.03.2024 - Tomasz Poreba, europarlamentar al partidului pentru Drept și Justiție (PiS), a adus in atenția publicului cel mai important coridor rutier de-a lungul frontierei estice a Uniunii Europene, in cadrul unei discuții privind proiectul Via Carpathia. La masa rotunda au participat reprezentanți importanți…

Mircea Hava: Sprijinul oferit ucrainenilor in legatura cu subiectul cerealelor trebuie dublat de o plasa de siguranța pentru națiunile din UE

15:05, 18.02.2024 - Exista raul razboiului, si e evident ca exista, dar cum poți sa-i combați efectele, sa-ti oferi ajutorul, fara a acutiza propriile neajunsuri? Cei care au pornit  razboiul din Ucraina știu ca europenii sunt dați peste cap de acest paradox al facerii de bine. Pentru ca, daca ajuți, ajungi sa-i incurci…


Ce parere ai despre aceasta stire?