Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Aniversarea Simfoniei a noua de Beethoven la Ateneul Român: 200 de ani de la premieră

Publicat:
Aniversarea Simfoniei a noua de Beethoven la Ateneul Român: 200 de ani de la premieră

Prin concertele vocal-simfonice de joi, 16 mai si vineri, 17 mai 2024, sarbatoreste implinirea a doua secole de la prima auditie a uneia dintre cele mai importante partituri din literatura de gen: Simfonia a noua de Ludwig van Be

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol si foto: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Analiza ADN a parului lui Beethoven a uimit oamenii de știința

07:00, 17.05.2024 - O echipa internaționala de oameni de știința a efectuat un nou studiu asupra unor mostre de par ale compozitorului Ludwig van Beethoven. Rezultatele au indicat un nivel extrem de ridicat de metale grele. Analizele au indicat concentrații „alarmant de mari” de plumb, arsenic și mercur. O șuvița conținea…

Cercetatorii au aflat de ce Beethoven era surd: Parul lui conținea niveluri letale de plumb, arsenic și mercur

06:31, 16.05.2024 - Nivelurile ridicate de metale grele detectate in parul lui Ludwig van Beethoven dezvaluie ca marele compozitor ar fi putut suferi de intoxicatie cronica cu plumb (saturnism), conditie care ar fi putut sa se afle la originea surditatii sale dar si a altor afectiuni, conform concluziilor unui nou studiu,…

Aniversarea Simfoniei a noua de Beethoven: 200 de ani de la premiera

19:40, 13.05.2024 - Prin concertele vocal-simfonice de joi, 16 mai si vineri, 17 mai 2024, Filarmonica George Enescu sarbatoreste implinirea a doua secole de la prima auditie a uneia dintre cele mai importante partituri din literatura de gen: Simfonia a noua de Ludwig van Beethoven. Cu a sa Oda a bucuriei de Friedrich…

Intoxicația cu plumb, cauza surditații marelui Beethoven?!

13:06, 12.05.2024 - Analizele ADN ale șuvițelor de par ale celebrului Ludwig van Beethoven au evidențiat un nivel ridicat de plumb, ceea ce ar putea fi o explicație a numeroaselor sale probleme de sanatate. Un studiu publicat recent arata ca surditatea și tulburarile gastrointestinale de care suferea compozitorul ar putea…

Notițe de calendar – 7 mai: A fost odata Steaua, cea cu Cupa Campionilor Europeni

14:10, 07.05.2024 - 1824 : Simfonia a IX-a, de  Ludwig van Beethoven , a avut premiera la  Viena . Daca o astfel de creație s-ar putea inrama, ar merita o rama aurita. 1986 : Echipa de fotbal  Steaua București  a cucerit, pentru prima data in istoria fotbalului romanesc,  Cupa Campionilor Europeni , invingand-o in  finala…

Istoria pe care o vrem, o facem impreuna: Filarmonica George Enescu și Ateneul Roman iși propun sa devina inima culturala a Bucureștiului, un punct de conectare a Romaniei la pulsul muzicii, ideilor și valorilor universale

00:50, 27.04.2024 - Filarmonica George Enescu (FGE), cea mai importanta filarmonica din țara, și Ateneul Roman, construit ca templu al culturii naționale, au intrat intr-un proces strategic de transformare și de dezvoltare, menit sa le redea stralucirea internaționala și sa

Centru cultural la Ateneul Roman si o noua identitate de brand pentru Filarmonica 'George Enescu', intre pilonii-cheie pentru transformarea celor doua instituti

20:41, 25.04.2024 - Filarmonica George Enescu (FGE), cea mai importanta filarmonica din tara, si Ateneul Roman, construit ca templu al culturii nationale, au intrat intr-un proces strategic de transformare si de dezvoltare, menit sa le redea stralucirea internationala si sa le transforme in inima culturala a Bucurestiului,…

Nou in știința: Ce determina geniul unei persoane

02:30, 29.03.2024 - In cadrul unui studiu realizat de o echipa internaționala de oameni de știința de la Institutul Max Planck pentru Estetica Empirica (Germania) și de la Universitatea din Toronto (Canada), a fost analizat ADN-ul marelui compozitor Ludwig van Beethoven. Acest studiu a fost realizat pentru a ințelege mai…


Ce parere ai despre aceasta stire?