Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Angela Merkel, de acord cu SPD pentru refacerea Marii Coaliţii (surse)

Publicat:

Cancelarul german, , a ajuns miercuri la un acord cu Partidul Social-Democrat (SPD) pentru un guvern de coalitie, la doua luni dupa victoria sa aproape de majoritatea absoluta in alegerile legislative, au facut cunoscut surse apropiate negocierilor, citate de AFP.



Foto: AP FLUX /

Acordul dintre conservatori (CDU/CSU) si SPD trebuie sa fie confirmat de un grup extins de 75 de negociatori ai celor trei partide in cursul unei reuniuni iminente.

De asemenea, va trebui aprobat de militantii social-democrati intr-un referendum ce…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

A fost convenit un acord privind un guvern de coalitie in Olanda, anunta liderul extremei drepte Geert Wilders

19:21, 15.05.2024 - Un acord privind un guvern de coalitie in Olanda a fost convenit, a anuntat miercuri liderul extremei drepte olandeze Geert Wilders, la aproape sase luni de la victoria sa electorala, transmit AFP si Reuters.

Surse - Introducerea salariului minim european genereaza tensiuni in coaliție

16:51, 08.04.2024 - Premierul Marcel Ciolacu și cei de la PSD și-au asumat introducerea salariului minim pana la finalul anului 2024. Au existat voci din mediul politic care au cerut ca salariul minim european sa fie introdus de la 1 iulie 2024, atunci cand va crește și salariul minim pe economie la 3700 de lei.

Horia Constantinescu, presedintele ANPC, anuntat oficial

21:21, 27.03.2024 - Conducerea organizatiei judetene PSD Constanta a anuntat, miercuri seara, candidatura lui Horia Constantinescu, presedinte al ANPC, pentru functia de primar al municipiului Constanta, si a fostului manager al Spitalului Judetean de Urgenta, medicul chirurg Catalin Grasa, pentru presedintia Consiliului…

Marius Dunca: „PSD Brașov este un partener serios al celor care doresc sa faca administrație performanta”

09:05, 15.03.2024 - Familia politica și administrativa a Partidului Social Democrat a crescut in luna martie 2024 prin venirea unor noilor colegi, oameni carora le port un respect deosebit pentru activitatea politica și administrativa pe care au derulat-o in ultimii ani. Este un moment de mandrie pentru PSD Brașov sa primim…

Gabriela Firea: „PNL București vrea sa-l plaseze pe Sebastian Burduja drept candidat unic al Coaliție la alegerile pentru Primaria Capitalei”

15:50, 11.03.2024 - Fostul edil-șef acuza filiala PNL București ca face tot posibilul sa-l impuna drept candidat unic la alegerile pentru Primaria Capitalei pe liderul Sebastian Burduja.„Fiecare iși face campanie electorala așa cum dorește și cum e sfatuit. Nicușor Dan e in campanie electorala, macar acolo situația lui,…

Scandal total in coaliție din cauza primarilor traseiști. PNL vrea modificarea ordonanței care incurajeaza migrația politicienilor (surse)

13:05, 06.03.2024 - Potrivit unor surse, liberalii s-au razgandit și nu mai vor sa dea unda verde racolarilor de aleși locali. In urmatoarea ședința vor cere ca articolul sa fie eliminat din ordonanța, asta deși proiectul urmeaza sa intre in ședința de Guvern, inainte sa fie modificat in coaliție. De cealalta parte,…

Cancelarul austriac Karl Nehammer vine in Romania și merge direct la Cotroceni (surse)

11:01, 05.03.2024 - Dupa un an și trei luni de la izbucnirea scandalului generat de opoziția Austriei fața de aderarea Romaniei la Spațiul Schengen, cancelarul Karl Nehammer face prima vizita la București. Cancelarul austriac Karl Nehammer vine la București. Acesta se afla pe lista invitaților la Congresul PPE de la…

Nicolae Ciuca propune o coalitie pentru egalitatea de gen in Romania: "Femeile liberale sunt lideri in comunitatile lor"

18:35, 27.02.2024 - Presedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciuca, a declarat ca partidele politice pot sa faca o coalitie pentru egalitatea de gen in Romania subliniind si ce procent au femeile liberale in Guvern.


Ce parere ai despre aceasta stire?