Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Alimentele care influențează creierul STUDIU

Publicat:

Motivul pentru care cartofii prajiti, chipsurile si batoanele de ciocolata sunt atat de indragite are mai putin de-a face cu lipsa de vointa si mai mult cu faptul ca un organ vital al omului, creierul, se obisnuieste sa prefere astfel de alimente bogate in grasimi si zahar.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Studiu (>30 de ani): alimentele ultraprocesate sunt asociate cu un risc mai mare de deces timpuriu

11:25, 12.05.2024 - Tot mai multe dovezi coreleaza alimentele ultraprocesate cu un risc mai mare de a dezvolta anumite boli (obezitate, boli de inima, diabet și cancer intestinal), dar puține studii pe termen lung au examinat pana in prezent corelațiile cu toate cauzele și cauzele specifice de deces, in special din cauza…

De ce ne place berea rece? Un studiu explica motivul chimic

07:00, 11.05.2024 - Vara e aproape, temperaturile cresc, iar o bere rece pare soluția perfecta pentru a ne racori. Dar de ce ne place berea rece? Oamenii de știința de la Academia Chineza de Științe au gasit raspunsul.

Legumele, gata sa fie transformate in medicamente! Salata sau spanacul injectate ar putea inlocui vaccinul: studiu halucinant

07:45, 04.04.2024 - Masura votata de politicienii americani presupune ca alimentele care conțin vaccinuri sau substanțe asemanatoare acestora sa fie etichetate drept medicamente. Astfel medicii ar putea prescrie legume in loc de injecție, au declarat republicanii care au facut propunerea.Specialiștii vor sa vada daca ARN-ul…

Riscul de boli cardiovasculare la femei crește brusc dupa menopauza, potrivit unui nou studiu

19:35, 02.04.2024 - Sanatatea cardiaca a femeilor poate scadea brusc dupa menopauza, sugereaza un nou studiu, potrivit Yahoo Life. Motivul: incetinirea dramatica a producția de estrogen de catre ovare și pierderea efectelor protectoare ale hormonului.

Motivul pentru care stewardesele iși pun mainile sub șezut, la decolarea și aterizarea avionului. Nu te-ai gandit la asta, pana acum

16:46, 29.02.2024 - Daca ați mers des cu avionul, probabil ați observat ca uneori echipajul sta pe maini in timpul decolarii și aterizarii. De ce fac acest lucru, aflați in randurile urmatoare. Poziția pe care echipajul de bord o are inainte de decolare Un insoțitor de bord din Filipine a explicat de ce echipajul poate…

Studiu: Alimentele ultraprocesate sunt legate de 32 de efecte nocive pentru sanatate

15:40, 29.02.2024 - Alimentele ultraprocesate (UPF) sunt direct legate de 32 de efecte nocive pentru sanatate, inclusiv un risc mai mare de boli de inima, cancer, diabet de tip 2, sanatate mintala negativa și deces prematur, potrivit celei mai mari analize de acest gen din lume.

Studiu: Care sunt alimentele pe care le poți manca chiar daca sunt mucegaite, conform unui specialist in siguranța alimentara

08:55, 16.02.2024 - Cand vine vorba de siguranța alimentara, mulți sunt adepți ai vechii zicale: „Cand ai indoieli, le arunci”. Insa a fi precaut implica deseori sa renunți la alimentele scumpe, poate chiar inainte de a fi nevoie, relateaza Daily Mail. Unele alimente, cum ar fi branzeturile tari (n.red de exemplu: cheddar,…

Este greșit sau nu sa acoperi farfuria care conține mancare cu folie de aluminiu? Ce spun specialiștii

22:36, 15.02.2024 - Motivul pentru care nu e bine sa acoperi farfuria care conține mancare cu folie de aluminiuFolia de aluminiu a fost dintotdeauna un aliat in bucatarie, mai ales atunci cand depozitam resturile de mancare in frigider. Este normal sa deschidem un frigider și sa gasim mai multe farfurii acoperite cu folie…


Ce parere ai despre aceasta stire?