Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Agenţia Europeană a Medicamentului recomandă aprobarea vaccinului adaptat împotriva subvariantei Omicron XBB.1.5 a SARS-CoV-2. EMA recomandă vaccinarea copiilor şi adulţilor

Publicat:

EMA recomanda vaccinarea adultilor si copiilor in varsta de peste cinci ani cu o singura doza, indiferent de istoticul vaccinarii lor impotriva covid-19, in baza unor recomandari precedente ale sale si ale de Prevenirea si (ECDC). Copiii cu varsta cuprinsa intre sase luni si patru ani apt fi vaccinati in functie de cum au fost vaccinati anterior impotriva covid-19  sau daca au fost bolnavi de covid-19. CHMP a studiat toate datele disponibile despre Comirnaty si despre variantele adaptate unor variante SARS-CoV-2 ale acestui vaccin in vederea recomandarii autorizari,…

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

Peng Liyuan, vizita la centrul pentru prevenirea și controlul tuberculozei din Changsha

15:10, 25.03.2024 - In calitate de ambasador al bunavoinței la Organizația Mondiala a Sanatații (OMS) pentru tuberculoza și SIDA, Peng Liyuan a vizitat comunitatea Dongjing din districtul Yuhua al orașului Changsha, capitala provinciei chineze Hunan, pentru a afla situația activitaților in prevenirea și controlul tuberculozei.…

Vești bune pentru pacienți! Ce medicamente noi ar putea aparea pe piața UE / EMA a dat unda verde

06:10, 24.03.2024 - Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) a recomandat in luna martie autorizarea a 12 noi medicamente pentru punere pe piata Uniunii Europene, potrivit datelor publicate vineri de institutie. Este cel mai mare numar de opinii pozitive emise de expertii agentiei intr-o singura sedinta, din iulie 2023.…

EMA face istorie: 12 medicamente noi aprobate intr-o singura ședința!

09:41, 23.03.2024 - Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) a recomandat in luna martie autorizarea a 12 noi medicamente pentru punere pe piata Uniunii Europene, potrivit datelor publicate vineri de institutie. Este cel mai mare numar de opinii pozitive emise de expertii agentiei intr-o singura sedinta, din iulie 2023.…

De ce este bine sa-ți lași pisica sa doarma cu tine in pat?

11:31, 22.03.2024 -  Inima ta va fi sanatoasa. Torsul pisicii calmeaza și reduce nivelul de anxietate și stres.Vei avea intotdeauna suport afectiv. In momentele dificile, pisicile ajuta la gestionarea emoțiilor puternice, precum durerea și tristețea. De altfel, un studiu a aratat ca aceste animale sunt ascultatori excelenți.Iți…

Un tratament preventiv impotriva bronșiolitei are o eficienta de 90% impotriva riscului de spitalizare

00:30, 12.03.2024 - Un tratament preventiv impotriva bronsiolitei, autorizat recent, a prezentat o eficienta de 90% in protejarea sugarilor in fata riscului de spitalizare in acest sezon epidemic in Statele Unite, au anuntat autoritatile americane din domeniul sanatatii, informeaza AFP, potrivit Agerpres. Tratamentul in…

Cel mai amplu studiu privind efectele secundare ale vaccinului anti-COVID-19 indica mici creșteri ale incidenței unor afecțiuni

14:01, 24.02.2024 - Cel mai mare studiu de pana acum privind vaccinurile impotriva Covid a analizat problemele medicale aparute in randul a aproape 100 de milioane de persoane imunizate. Au fost observate mici creșteri ale problemelor neurologice, de sange și cardiace, informeaza  360medical.ro . Specialiștii spun insa…

Raza de speranța pentru copii din Africa: Un vaccin impotriva malariei prezinta o eficacitate de pana la 78% / Ce preț are

07:35, 03.02.2024 - Un vaccin impotriva malariei, dezvoltat cu ajutorul cercetatorilor britanici de la Universitatea Oxford, prezinta o eficacitate de pana la 78% la copii mici, sugereaza noi date obtinute in urma unui studiu recent, relateaza vineri DPA/PA Media, scrie AGERPRES. Anul trecut, vaccinul R21/Matrix-M a…

Comisia Europeana promoveaza o utilizare mai mare a doua vaccinuri esentiale pentru prevenirea cancerului

00:10, 02.02.2024 - Comisia Europeana a recomandat o serie de masuri pe care tarile din Uniunea Europeana ar trebui sa le adopte pentru a creste gradul de utilizare a doua vaccinuri care previn infectiile virale ce pot provoca cancer, a anuntat executivul european, informeaza Agenția Reuters, preluata de Agerpres. Cele…


Ce parere ai despre aceasta stire?