Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

ACUE: România, singura țară din UE unde consumatorii de energie pot schimba furnizorul chiar dacă au datorii

Publicat:

Romania este singura țara din unde legea le permite consumatorilor de energie electrica sa iși schimbe furnizorul chiar daca nu au achitat toate facturile, a declarat, luni, directorul general al Asociației Companiilor de Utilitați din Energie (ACUE), , intr-o conferința pe teme de concurența.

Foto: (c) Cristian NISTOR / AGERPRES FOTO

"Suntem singura țara din UE care introdus posibilitatea ca un client sa-și schimbe furnizorul de energie fara a avea obligația de a-și plati facturile', a spus ea.

Potrivit…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Curentul electric se scumpește de la 1 iulie 2024. Cați bani vor scoate romanii din buzunar pentru a plati facturile

18:35, 07.06.2024 - Incepand cu 1 iulie 2024, facturile la energie electrica ale romanilor vor suferi o noua majorare. Aceasta scumpire este cauzata de creșterea cu 40% a tarifului pentru serviciile de sistem, conform estimarilor specialiștilor in energie. Mai precis, tariful va crește de la 9,17 lei la 12,84 lei pe megawatt-ora…

E.ON Romania reduce durata contractelor cu consumatorii de electricitate și gaze pana la 31 martie 2025 / „Condițiile din piața vor fi cu totul altele”

11:00, 21.05.2024 - ​E.ON Energie, unul dintre cei mai mari furnizori de electricitate și gaze din Romania, și-a notificat clienții ca reduce perioada de valabilitate a contractelor aflate in vigoare pana la 31 martie 2025, cand expira schema de plafonare/compensare a facturilor. Dupa aceasta data, „condițiile din piața…

Prețurile din Romania la energie sunt printre cele mai mari din UE, raportate la puterea de cumparare standard

13:50, 25.04.2024 - Facturile de energie electrica și gaze au scazut in UE, in a doua jumatate a anului 2023, dupa creșterea masiva din 2022 declanșata de invadarea Ucrainei de catre Rusia, arata datele Eurostat publicate joi. Romania se afla printre țarile cu cele mai mici prețuri la electricitate și gazele furnizate…

DATORII ȘI DEFICIT Romania, printre tarile UE cu cea mai mare crestere a datoriei in 2023

07:36, 24.04.2024 - Deficitul guvernamental in Uniunea Europeana a crescut usor anul trecut, de la 3,4% din PIB in 2022, pana la 3,5%... The post DATORII ȘI DEFICIT Romania, printre tarile UE cu cea mai mare crestere a datoriei in 2023 first appeared on Informatia Zilei .

Paradoxul prețurilor negative la energie electrica in Romania: De ce NU scad facturile?

17:20, 09.04.2024 - In ciuda prețurilor negative la energia electrica inregistrate recent in Romania, romanii nu simt in mod imediat o scadere in facturi. Specialiștii avertizeaza ca este necesara o așteptare de inca cateva luni pana cand consumatorii vor observa o reducere

S-a prelungit plafonarea prețurilor la energie și gaze

17:36, 28.03.2024 - Guvernul menține mecanismul de plafonare a prețurilor la energie si gaze pana in primavara anului 2025, pentru ca populația, dar și companiile, in calitate de consumatori finali, sa ramana in continuare protejați fața de volatilitatea de pe piața energiei și gazelor naturale, in actualele condiții de…

Guvernul a adoptat o ordonanta care modifica o OUG prin care e eliminata taxa pe soare pentru prosumatori / Actul normativ actualizeaza schema de sprijin pentru toti consumatorii de energie si gaze

13:55, 28.03.2024 - De asemenea, prin forma ordonantei adoptata joi de catre Executiv este eliminata posibilitatea introducerii taxei pe soare pentru prosumatori si se continua schema de sprijin pentru consumatorii de energie electrica si gaze naturale. „Asa cum am promis, mentinem mecanismul de plafonare a preturilor…

E prostie sau hoție? De ce facturile la energie ale romanilor ar putea sa fie mai ieftine

14:20, 22.03.2024 - Romania importa energie scumpa și exporta energie ieftina. Suna absurd, dar e cat se poate de real. O confirma și cele mai recente date ale INS. Anul trecut, in 2023, am exportat energie cu 106,1 euro/MWh, in medie, și am importat cu 137,7 euro/MWh, tot in medie. Deci, importurile au fost cu 23% mai…


Ce parere ai despre aceasta stire?