Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Actualitate medicală/ Poluarea sonoră creşte riscul de hipertensiune ­arterială şi Alzheimer. Zgmotele cele mai periculoase

Publicat:
Actualitate medicală/ Poluarea sonoră creşte riscul de hipertensiune ­arterială şi Alzheimer. Zgmotele cele mai periculoase

Dincolo de disconfortul produs de expunerea la zgomotul puternic dat de trafic, utilajele din construcții, decolarea și aterizarea avioanelor sau concertele din aer liber, poluarea sonora are un impact notabil asupra starii de sanatate, potrivit Hotnews.ro. Conform unui raport din 2020 al Agenției Europene a Mediului, expunerea cronica la zgomotele puternice din mediu poate afecta grav starea de sanatate fizica și psihica a organismului. Astfel, se estimeaza ca 100 de milioane de cetațeni europeni sunt expuși la un nivel periculos de poluare sonora, cauzata in primul rand de traficul intens rutier,…

Citeste articolul mai departe pe ziarulprahova.ro…  

Sursa articol si foto: ziarulprahova.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cei mai multi romani sunt pesimisti privind viitorul tarii

00:55, 23.04.2024 - • A crescut, totuși, numarul celor care cred ca lucrurile se indreapta intr-o direcție buna Puțin peste 30% dintre romani cred ca in Romania lucrurile se indreapta intr-o directie buna, procentul fiind in crestere fata de acum 10 ani, dar si fata de acum o luna, conform unui sondaj realizat de INSCOP…

Motivele cele mai frecvente pentru care apar durerile de spate și testele potrivite sa le diagnosticheze

00:30, 10.04.2024 - Durerile de spate sunt una dintre cele mai comune probleme de sanatate. Ele pot varia de la o durere surda, constanta pana la una brusca, ascuțita care iradiaza in jos, pe picior. Diagnosticul este pus de medicul specialist in urma examenului fizic și anamnezei, iar testele imagistice vin sa confirme…

Cutremure si bubuituri puternice, in Romania. Localnicii s-au panicat imediat, ce ar putea insemna zgomotele

16:50, 08.04.2024 - Situație ciudata in Romania, care i-a speriat pe localnici. Au avut loc cutremure, urmate de bubnuituri puternice, care i-au scos pe oameni din case. Ce explicații au specialiștii in seismologie și ce ar putea insemna acele zgomote ciudate. Trei cutremure in Romania In ultima vreme, Romania s-a cutremurat…

Nivelul de satisfactie al britanicilor fata de functionarea sistemului national de sanatate s-a prabusit inainte de alegeri

15:50, 27.03.2024 - Nivelul de satisfactie al britanicilor fata de Serviciul National de Sanatate (NHS), detinut de stat, s-a prabusit in 2023, fapt ce indica o parte din provocarile cu care se confrunta guvernul intr-un an electoral, transmite miercuri Reuters.

Bolile neurologice, principala cauza de probleme de sanatate la nivel global

06:55, 17.03.2024 - Bolile care afecteaza sistemul nervos, cum sunt demențele de tipul Alzheimer, dar și migrenele sau consecințele unui accident vascular cerebral,  reprezinta principala cauza a problemelor de sanatate la nivel global. Bolile sistemului nervos au reprezentat tema unui studiu publicat recent in revista…

Poluare masiva in București. Primaria Capitalei va fi amendata cu 100.000 de lei spune Garda de Mediu

20:06, 25.02.2024 - Autoritațile de mediu vor amenda Primariei Capitalei din cauza lipsei unui plan de acțiune pentru reducerea poluarii in București, cerut de Garda de Mediu, a declarat comisarul șef, Andrei Corlan, la Digi24. Indicele de poluare publicat duminica, 25 februarie, de platforma AerLive, a atins din nou nivelul…

Actualitate medicala/ Alcoolul in exces creste cu 30% riscul de Alzheimer

00:45, 13.02.2024 - • Frecvența consumul excesiv de alcool in Romania este peste media europeana Exista numeroase studii care susțin legatura puternica dintre consumul de alcool și boala Alzheimer. Consumul cronic de alcool pe o perioada indelungata poate cauza leziuni cerebrale ireversibile care pot duce la Alzheimer…

Actualitate medicala/ Mentinerea greutatii dupa slabire poate fi mai dificila decat slabitul in sine

00:51, 12.02.2024 - Doar 20% dintre cei care dau jos un numar mare de kilograme reușesc sa se mențina, iar restul se ingrașa la loc in decurs de 2 – 3 ani, arata statisticile, citate intr-un amplu documentar prezentat de Hotnews. Unul dintre motivele pentru care kilogramele revin, la ceva timp dupa slabit, este restricția…


Ce parere ai despre aceasta stire?