Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Actualitate medicală/ Moleculele marine, sursa unui tratament revoluţionar împotriva cancerului sau pentru un antibiotic puternic

Publicat:

Sunt ascunse in microbii sedimentelor, intr-o bacterie care traieste in simbioza cu un melc de mare sau ascunse in secretiile unui burete: moleculele care vor oferi un viitor tratament revolutionar impotriva cancerului sau un nou antibiotic puternic sunt cautate in adancurile marii de catre oameni de stiinta, a relatat AFP, preluata de Agerpres. Constransi de bugete stricte si sprijin redus din partea marilor laboratoare, oamenii de stiinta trebuie adesea sa se alature altor expeditii si sa faca eforturi de imaginatie pentru a-si recupera mostrele, uneori un simplu tub de noroi. Cand o molecula…

Citeste articolul mai departe pe ziarulprahova.ro…  

Sursa articol: ziarulprahova.ro


Stiri pe aceeasi tema

Destinațiile de vis care au introdus taxa de turism din 2024. Cat vor trebui romanii sa plateasca in plus pentru vacanța

18:30, 02.04.2024 - De la pitorescul Algarve la fascinanta Barcelona, autoritațile locale au considerat ca impunerea unor taxe suplimentare este necesara pentru a gestiona fluxul mare de turiști și pentru a proteja resursele naturale și culturale ale destinațiilor lor. Aceasta schimbare vine in contextul ingrijorarilor…

Destinațiile de vis care au introdus taxa de turism din 2024. Cat vor trebui romanii sa plateasca in plus pentru vacanța

13:35, 01.04.2024 - De la pitorescul Algarve la fascinanta Barcelona, autoritațile locale au considerat ca impunerea unor taxe suplimentare este necesara pentru a gestiona fluxul mare de turiști și pentru a proteja resursele naturale și culturale ale destinațiilor lor. Aceasta schimbare vine in contextul ingrijorarilor…

Greenpeace cere crearea unei prime rezervatii marine globale in marea libera

23:10, 11.03.2024 - Organizatia Greenpeace a cerut luni crearea unei prime rezervatii marine globale in marea libera, in largul arhipelagului ecuadorian Galapagos, Pacificul de Est, potrivit unui comunicat transmis AFP, potrivit Agerpres. Guvernele planetei "trebuie sa dea viata tratatului istoric al Natiunilor Unite…

Bateriile cu apa ar putea rezolva problema globala a energiei

19:40, 11.03.2024 - Bateriile cu apa, mai ieftine și reciclabile, ar putea rezolva problema energiei Oamenii de știința au dezvoltat o „baterie cu apa”, propunand o alternativa mai sigura și ecologica. Aceasta este realizata prin inlocuirea electroliților chimici periculoși utilizați in bateriile comerciale cu apa, scrie…

Un imperiu pe ruinele națiunilor

12:40, 05.03.2024 - Congresul PPE se desfașoara la București. Toate celelalte capitale unde politica popularilor europeni conduși de Ursula von der Leynen este aspru sancționata s-au ferit sa puna ștabimea bruxeleza fața in fața cu protestele dure ale strazii. Ceea ce pentru Paris, Berlin, Madrid, Roma sau Varșovia ar…

Devynee Charlton a stabilit un nou record mondial in proba feminina de 60 m garduri, la CM indoor de la Glasgow

09:41, 04.03.2024 - Campionatele Mondiale de atletism in sala s-au incheiat duminica seara, la Glasgow, cu un nou record al lumii la 60 m garduri feminin, stabilit de Devynne Charlton din Bahamas, si cu o medalie de aur cucerita de suedezul Armand Duplantis la saritura cu prajina, potrivit Agerpres. Marea favorita la…

Cat trebuie sa te odihnești intre antrenamentele fizice

16:40, 01.03.2024 - Odihna este un factor important atunci cand incercam sa lucram la propriul corp. Multe studii arata cum timpul de recuperare este esențial, deoarece renunțarea la odihna poate avea efecte opuse fața de cele dorite. Pentru majoritatea persoanelor care fac activitate fizica moderata, 2-4 sesiuni pe saptamana…

Parlamentul European adopta o lege pentru restaurarea a 20% din terenul și marea UE

17:35, 27.02.2024 - Parlamentul European a adoptat o lege privind restaurarea naturii, care impune statelor membre ale Uniunii Europene sa restaureze cel puțin 20% din terenul și marea UE pana in 2030 și toate ecosistemele aflate in nevoie de restaurare pana in 2050. Legea a fost agreata cu statele membre și are ca scop…


Ce parere ai despre aceasta stire?