Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Aborigenii, cea mai veche civilizație de pe Terra (studiu)

Publicat:


Indigenii din Australia, numiți și aborigeni, sunt cea mai veche civilizație de pe Pamant, potrivi unui studiu realizat de cercetatori de la Universitatea din Copenhaga, semnaleaza site-ul directmatin.fr. A fost studiat ADN-ul in cazul a 83 de indigeni din Australia și 25 de locuitori din Papua-Noua Guinee, au explicat cercetatorii intr-un articol publicat in revista Nature. Ei au putut astfel sa reconstituie drumul parcurs de primii aborigeni. Aceștia ar fi primii care au traversat un ocean și ar avea legaturi stranse cu un hominid din epoca preistorica. 
Ajunși in Australia venind…

Citeste articolul mai departe pe monitorulvn.ro…  

Sursa articol: monitorulvn.ro


Stiri pe aceeasi tema

Dieta, mai eficace ca medicamentele in sindromul de colon iritabil

06:40, 23.04.2024 - Pentru atenuarea simptomelor caracteristice sindromului de colon iritabil mai eficienta este modificarea dietei decat medicamentele, indica un recent studiu. Potrivit unui studiu recent, efectuat la Universitatea din Gotheburg (Suedia), o dieta sub forma unui tratament alimentar poate fi mai eficienta…

Ziua internationala a zborurilor cu echipaj uman in spatiu, marcata in 12 aprilie

13:06, 12.04.2024 - La 12 aprilie 2024, este aniversata Ziua internationala a zborurilor cu echipaj uman in spatiu. Marcarea acestei zile a fost instituita de Adunarea Generala a ONU prin Rezolutia 65/271 din 7 aprilie 2011. La nivel international, aceasta zi are rolul de a aminti public despre inceputul epocii spatiale…

Amenințare colosala pentru omenire: sfarșitul vieții de pe Pamant ar putea veni din Antarctica

04:45, 11.04.2024 - Antarctica, cunoscuta ca fiind cea mai mare masa de gheața și zapada de pe Terra, ascunde o amenințare colosala pentru omenire. Potrivit cercetatorilor de la Universitatea Columbia din New York, eruptia unuia dintre cei 138 de vulcani inghetați sub calota de gheața ar putea declanșa o serie de evenimente…

Frica influenteaza decizia femeilor de a alege intre recompensele imediate si cele pe termen lung (studiu)

16:15, 25.03.2024 - Frica influenteaza decizia femeilor de a alege intre recompensele imediate si cele pe termen lung (studiu)Femeile prefera o recompensa imediata in detrimentul unei recompense mai mari dar pe termen lung, daca au simtit o emotie asociata cu frica inainte de a lua o decizie, o circumstanta care nu…

Un nou studiu arata ca pe terenurile din apropierea fermelor ecologice crește consumul de pesticide

12:50, 25.03.2024 - Agricultura organica este vazuta ca o modalitate sustenabila de producere a hranei. Insa un nou studiu, publicat in revista Science, arata ca pe terenurile neecologice din apropierea fermelor organice crește consumul de pesticide, ceea ce duce la dispariția unor beneficii pentru mediu, transmite Phys.org.…

Noi date despre asteroidul care va trece la mica distanța de Terra. Exista vreun risc sa loveasca planeta?

23:55, 12.03.2024 - Asteroidul cu un diametru de doar 340 de metri va trece foarte aproape de Terra in ziua de 13 aprilie 2029, la o distanța de doar 32.000 de kilometri, o valoare aproape nesemnificativa la scara cosmica, potrivit Live Science . Astronomii de la Universitatea Western, Ontario și Universitatea din Waterloo,…

Un nou medicament va ajuta in combaterea cancerului mamar

00:01, 07.02.2024 - Cercetatorii au descoperit un nou medicament care poate inhiba cu succes dezvoltarea celei mai agresive forme de cancer de sin, conform unui studiu publicat luni, transmite agentia Xinhua. {{729373}} Un studiu preclinic condus de Universitatea din Adelaide, Australia, este considerat promitator in lupta…

Un nou potential tratament impotriva cancerului mamar agresiv, descoperit de cercetatori australieni (studiu)

01:30, 06.02.2024 - Cercetatorii au descoperit un nou medicament care poate inhiba cu succes dezvoltarea celei mai agresive forme de cancer de san, conform unui studiu publicat luni, transmite agentia Xinhua. Un studiu preclinic condus de Universitatea din Adelaide, Australia, este considerat promitator in lupta impotriva…


Ce parere ai despre aceasta stire?