Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

10:06, 17.12.2023

Rețete de baclava. Cum faci acasă baclava însiropată

Baclavaua este unul dintre cele mai răspândite deserturi de origine turcă. Are la bază multe foi subțiri, o umplutură bogată de nucă și mult sirop. Este o prăjitură aromată și o poți face și tu foarte ușor acasă.…




00:01, 15.12.2023

Prăjitură cu blat de cocos şi cremă de lămâie

Ingrediente pentru blat: 6 albuşuri, 200 g zahăr tos, 200 g fulgi nucă de cocos, 3 linguri cu vârf de făină, un praf de sare Ingrediente pentru cremă de lămâie: 100 g zahăr, 3 linguri amidon alimentar, 500 ml lapte,…




20:25, 25.11.2023

Saveta Bogdan a luat o decizie radicală: La 77 de ani, va apela la acele chirurgului estetician

Chiar dacă în trecut a susținut în nenumărate rânduri că are frică de ace, cântăreața de muzică populară a prins curaj și vrea ca până de Crăciun să-și pună acid în buze.Mai mult, dorește să corecteze și câteva…




15:30, 17.11.2023

Ce greșeală să nu faci când prepari PIFTIA românească - 9 secrete ale răciturii tradiționale de Crăciun și Anul Nou

 Când vin sărbătorile de iarnă, doamnele, dar și domnii care doresc și se pricep încep să pregătească tot felul de bunătăți. Printre acestea se află și piftia noastră tradițională. Piftia nu este un preparat greu…




05:31, 14.11.2023

Prăjitura cu nucă, cremă de vanilie şi lămâie

IngredienteNucile caramelizate: 200 g de nucă prajită, 10 linguri de zahăr. Blat: 500 g nucă, migdale şi alune prajite( sau o puteţi face numai cu nucă) 16 albuşuri de ou 32 linguri de zahăr (nu cu vârf) 2 esenţe…




14:10, 10.11.2023

Cum faci cele mai bune sarmale din carne de porc. Rețeta tradițională cu un ingredient special

Iată o rețetă pentru sarmale de porc foarte gustoase şi uşor de făcut.Sarmale de porc ingrediente: •     2 kg carne cu grăsime•     500 g carne macră•     15 linguri orez•     4 cepe•     200 g piept afumat•  …




10:05, 10.11.2023

De ce e bine să bei zeamă de castraveți murați înainte de masă

Oamenii de ştiinţă susţin că acest suc ajută la ameliorarea durerilor musculare, datorită concentrației ridicate de sodiu și oțet. Cercetările au arătat că persoanele care au spasme musculare se simt mai bine după…




12:05, 07.11.2023

Dieta minune a lui Ion Iliescu: ce mănâncă, la 93 de ani, fostul președinte

Întrebat cum se menține în formă, Ion Iliescu a preferat mereu să glumească: „Este secret!”Dieta lui Ion Iliescu are la bază o alimentație asistată biochimic. E vorba de o formă a regimului alimentar disociat,…




20:15, 06.11.2023

De ce se tulbură apa murăturilor, de fapt. Ce trebuie să faci imediat ca să le salvezi

Toate gospodinele se pregătesc acum de iarnă și pun la borcan tot ce se poate. Murăturile sunt vedetele pivnițelor, unul dintre cele mai iubite preparate. Ce faci, însă, atunci când apa acestora se tulbură? Află…




00:15, 03.11.2023

Pui cu gutui şi ceapă caramelizată

Ingrediente: 250 g piept de pui, 1 gutuie mare, 2 cepe medii, 100 g zahăr, 50 ml oțet de mere, 30 g făină, 50 g unt, 1 lingură sos hoisin, sare, piper, scorţişoară, zeama de lămâie MOD DE PREPARARE: Pieptul de…




12:55, 30.10.2023

Conopidă murată în oţet, un adevărat deliciu pentru iarnă. Ingredientul care păstrează leguma albă

Reţeta de conopidă murată cu oţetIngredientele necesare:– 3 kilograme de conopidă– boabe de piper– boabe de muştar– sare grunjoasă– rămurele de cimbru– frunze de ţelină– foi de dafinCum se pune conopida la muratPrimul…




09:35, 27.10.2023

Murături în oțet, rețeta lui Radu Anton Roman. Trucul folosit de marele bucătar pentru a păstra legumele tari

În volumul „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”, Radu Anton Roman a dezvăluit care este secretul celor mai bune murături. Renumitul bucătar îți spune ce trebuie să știi atunci când pui murături la borcan.Toate…




13:30, 25.10.2023

Ingredientele banale din bucătărie care spală vasele mai bine decât detergentul lichid. Trucul ăsta e genial

Astăzi îți prezentăm ingredientele banale din bucătărie care spală vasele mai bine decât detergentul lichid! Poate nu vrei să folosești tradiționalul lichid de spălat vase deoarece ai pielea sensibilă sau poate…




19:25, 24.10.2023

Restaurant celebru din Constanţa, închis temporar şi amendat cu 15.000 de lei

Un restaurant din Constanţa a fost închis temporar şi amendat cu 15.000 de lei de comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC), după ce au fost găsite hote şi vitrine frigorifice murdare,…




18:00, 19.10.2023

Câte lingurițe de ulei se pun în salata de icre. Vei face asta de fiecare dată

Salata de icre este unul dintre cele mai îndrăgite preparate, foarte gustoase și apreciate. Deși este nelipsit de pe mesele festive și nu numai, puține gospodine știu să îl prepare așa cum trebuie, să nu exagereze…




10:36, 19.10.2023

Cum salvezi vinetele când devin amare. E mai simplu decât credeai

Gospodinele iscusite trebuie să știe cum salvezi vinetele când devin amare. Salata de vinete reprezintă pentru mulți români o adevărată delicatesă a verii. Câteodată, salata noastră devine însă amară, însă totul…




13:05, 18.10.2023

Dulceața de dovleac plăcintar, o delicatesă pe care trebuie să o încerci - Este ideală la micul-dejun

Asadar, daca vrei sa te bucuri cat mai mult timp de savoarea dovleacului, poti sa incerci aceasta reteta pentru care ai nevoie de cateva ingrediente, scrie Lyla.ro .Ingrediente:– un kilogram de dovleac placintar–…




17:30, 12.10.2023

Reţetă de papricaş de pui în foi de plăcintă

Papricaşul de pui sau puiul cu paprika este un fel de mâncare popular de origine maghiară și una dintre cele mai cunoscute variante ale preparatelor culinare obișnuite pe mesele ungurești. Numele provine de la…




14:56, 06.10.2023

Curățenie uimitoare și prospețime, cu doar un strop de zeamă de lămâie - Trucul gospodinelor iscusite

1. Proprietăți antibacteriene:Zeamă de lămâie este cunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene și antiseptice. Adăugarea zeamei de lămâie în buretele de vase poate ajuta la distrugerea bacteriilor și a germenilor,…




17:35, 04.10.2023

Friptura de weekend în stil japonez, cu salată specială - Rețeta inventată de celebrul Jamie Oliver

 Este vorba despre o friptură de weekend în stil japonez, servită cu salată. Rețeta este inventată de celebrul bucătar englez Jamie Oliver.Jamie Oliver spune despre această rețetă inventată de el că are la bază…




14:31, 27.09.2023

Ce să adaugi în ciorba de burtă ca să iasă ca la restaurant. Secretul bucătarilor profesioniști

Ciorba de burtă este preferata multora dintre noi. Gustoasă și aromată este alegerea perfectă pentru oaspeții pofticioși. Iar în condițiile în care acum găsim burtă deja curățată și chiar prefiartă, am eliminat…




12:45, 26.09.2023

Fructul de numai 2 lei care curăță murdăria din casă. E banal și genial în același timp, te scapă de probleme

Este cunoscut faptul că zeama de lămâie este utilă, nu numai în aproape orice fel de rețetă pe care ți-o poți imagina ci și pentru a păstra casa proaspătă și curată. Există mai multe trucuri de a încorpora lămâile…




11:20, 25.09.2023

Trucul prin care zeama de la varza murată nu se va mai băloși. Ce trebuie să faci cu murăturile, de fapt

Varza se pune la murat de regulă toamna, de Sfântul Dumitru, pentru a rezista pe toată perioada rece de iarnă. Ei bine, în cazul în care vrei să bagi varza la murat, trebuie să ții cont de câteva aspecte importante,…




10:10, 25.09.2023

Varză murată la butoi. Rețeta lui Radu Anton Roman: ingredientul care păstrează apa limpede și frunza tare

Ai nevoie de 20-25 de verze, 20 crengi de mărar uscat, 10 rădăcini de hrean,  10 legături de cimbru uscat, 4-5 pumni boabe de porumb, sare, cam 1,5 kg, grunjoasă, 1 pahar piper boabe, 3-4 gutui galbene.Butoiul…




14:10, 24.09.2023

Cât ulei se pune, de fapt, la salata de icre, pentru a nu-ți pica greu la stomac. Ce greșeală fac gospodinele?

Indiferent de tipul de icre folosit, dacă respectați rețeta și proporțiile, rezultatul va fi întotdeauna ca la carte. Pe lângă icre, la această salată se mai adaugă ulei, ceapă și zeamă de lămâie. Nu este nevoie…




10:55, 23.09.2023

Cât ulei se pune, de fapt, la salata de icre, pentru a nu-ți pica greu la stomac. Ce greșeală fac gospodinele?

Indiferent de tipul de icre folosit, dacă respectați rețeta și proporțiile, rezultatul va fi întotdeauna ca la carte. Pe lângă icre, la această salată se mai adaugă ulei, ceapă și zeamă de lămâie. Nu este nevoie…




17:15, 20.09.2023

A turnat o lingură de zeamă de lămâie în dulceață, iar rezultatul a fost incredibil. Secretul gospodinelor talentate

Pe lângă perioada murăturilor, așa cum spuneam într-un alt articol, septembrie este luna propice pentru pregătirea de duleață, gemuri și alte bunătăți. Iar în acest caz putem vorbi azi de secretul gospodinelor…




09:06, 20.09.2023

Rețete de gogonele în saramură

Pregătește din timp bunătățile din cămară pentru sezonul rece și încearcă să faci cele mai bune rețete de gogonele în saramură. Vezi de ce ingrediente ai nevoie pentru saramură, dar și ce alte ingrediente să pui…




18:46, 19.09.2023

Clasamentul celor mai bune supe de pui din lume: Zeama din Republica Moldova, în top 3

Zeama din Republica Moldova este a treia cea mai bună supă de pui din lume, cu un punctaj de 4,6 din 5, potrivit unui clasament realizat de tasteatlas.com. În top 10, au ajuns și două ciorbe făcute în România -…




17:40, 19.09.2023

Zeama moldovenească – inclusă în topul celor MAI BUNE supe din lume

Zeama moldovenească tradițională preparată din carne de pui a fost inclusă în topul celor mai bune supe din lume. Potrivit  Tasteatlas.com , zeama tradițională din Republica Moldova a fost plasată pe locul trei,…