Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

09:12, 10.06.2015

Rețeta zilei de miercuri. Balmoș mușcelean sau „fondue roumaine”

 Balmoşului muşcelean, Bogdan Gîlculescu, unul dintre cei mai pătimași gurmeți din prima ceta de scaun a Țării Românești, îi spune: „fondue roumaine”, „alintându-l” și, în același timp, relevând superbul arc…




07:15, 03.06.2015

Rețeta zilei de miercuri. Covrigi „ca la Rucăr” (rețeta Tuței lu' Mazăre)

 O legendă spune că satul Rucărului ar fi fost fondat de ostaşii lui Negru Vodă, care au primit drept mulţumire pentru serviciile lor, de la voievod, dreptul de a stăpâni valea şi munţii din jur. S-au aşezat…




05:25, 29.05.2015

Rețeta zilei de vineri. Pâine fragedă cu tărâțe, ulei și semințe

La Moara Vlăsiei se fac vreo 6.000 de pâini pe zi. În satul din vechii codri voievodali, mămăliguța face concurență pâinii doar iarna, când se apropie Crăciunul și la toată casa se taie câte un purcel. Pâinea-i…