Untdelemn - Stiri si informatii despre Untdelemn | pagina 3 Ultima actualizare: 12:01:24, 14.05.2024
11:17, 02.04.2018
Pomenirea celor 30 de fecioare din Marțea Mare
Marţi, în Săptămâna Patimilor, ne pregătim pentru intrarea în cămara Mântuitorului. Sfinţii Părinţi au rânduit să se citească în această zi pilda care ne prezintă zece fecioare, cinci „înţelepte” şi cinci „neînţelepte”,…
00:18, 06.02.2018
Clãtite umplute cu ciuperci
Ingrediente: 500 g ciuperci, 50 g ceapã, 50 ml untdelemn, 50 ml vin, o foaie dafin, 200 ml smântânã, 50 g parmezan sau cașcaval ras, mãrar sau pãtrunjel, piper, sare. Mod de preparare: Ceapa tãiatã mãrunt se cãlește…
15:24, 27.12.2017
Scrisoarea tulburătoare găsită printre florile depuse la portretul Regelui Mihai: „Aţi fost untdelemnul de pe rana deschisă a României“
Monarhiştii clujeni au amplasat, la scurt timp după anunţarea morţii Regelui, un portret imens al Majestăţii Sale Regelui Mihai I în centrul Clujului, pe Bulevardul Eroilor. Portretul de 12 metri pătraţi cuprindea…
08:04, 02.12.2017
Cele mai ciudate leacuri băbești: amigdalita vindecată cu untdelemn în care se ținea timp de o săptămână o broască
Cu secole în urmă, când medicina era o știință necunoscută, vindecarea bolilor venea de la vraci ori moașe, iar rezultatele erau de-a dreptul spectaculoase. Peștele mic din stomacul unei știuci,…
10:30, 19.11.2017
Postul Crăciunului 2017: Miercurea și vinerea nu mâncăm cu untdelemn și nu bem vin. Sâmbătă și duminică, dezlegare la pește | zlatnainfo.ro
Postul Crăciunului sau Postul Nașterii Domnului, numit și Postul Sfântului Martin ori Postul Ignatului este o perioadă precedentă Crăciunului | zlatnainfo.ro Conform tradiției stabilite cu timpul în Biserică, Postului…
06:12, 19.11.2017
Postul Crăciunului: Miercurea și vinerea nu mâncăm cu untdelemn și nu bem vin. Sâmbătă și duminică, dezlegare la pește
Postul Crăciunului sau Postul Nașterii Domnului, numit și Postul Sfântului Martin ori Postul Ignatului sau Advent este o perioadă precedentă Crăciunului. Această variază de la patru la șase săptămâni aproximativ,…
11:17, 12.11.2017
Când începe Postul Crăciunului 2017. Tradiții și obiceiuri - ce nu ai voie să faci în timpul postului!
Postul Nașterii Mântuitorului sau Postul Crăciunului, așa cum este cunoscut de către credincioși, începe pe 15 noiembrie și ține 40 de zile, până pe 25 decembrie, pregătindu-i pe credincioși…
21:25, 06.11.2017
Când începe Postul Crăciunului 2017. Care sunt alimentele ce pot fi consumate în post și în ce zile este dezlegare la pește
Când începe Postul Crăciunului 2017. Postul Nașterii Mântuitorului sau Postul Crăciunului, așa cum este cunoscut de către credincioși, începe pe 15 noiembrie și ține 40 de zile, până pe 25 decembrie, pregătindu-i…
17:36, 03.11.2017
Când începe Postul Crăciunului 2017
Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos este prin excelență sărbătoarea care aduce cea mai mare bucurie în sufletele și în casele credincioșilor. Pentru a întâmpina așa cum se cuvine acest eveniment, credicioșii din…
13:53, 25.08.2017
Cum menţinem pâinea proaspătă folosind sare. Vezi şi alte întrebuninţări geniale ale banalului condiment
Cu alte cuvinte, sarea ne vine în ajutor în cu totul alt mod decât ne-am fi așteptat, astfel: -Dacă se întâmplă ca unul dintre castraveții pentru salată să fie amari, se curăță de coajă, se taie în rondele subțiri…
14:12, 09.04.2017
Ce se face în Săptămâna Mare. Deniile sunt în centrul atenției
Ce se face în Săptămâna Mare? Cele şapte zile dinaintea Învierii au o semnificaţie aparte în credinţa creştină, cu atât mai mult cu cât sunt încărcate de simboluri şi superstiţii. Ultima săptămână a postului Paştelui…
00:02, 24.03.2017
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Cartofi de post și Ochiurile franceze
În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta, vă propunem ''Cartofi de post'' și ''Ochiurile…
04:43, 05.03.2017
Ce putem pregăti din verdeţurile de pe piaţă: reţete tradiţionale olteneşti
Medicii pledează pentru consumul de verdeţuri, din abundenţă în această perioadă în pieţe. Banala urzică este numai bună pentru tratarea anemiei, în timp ce alte plante verzi sunt preferate în curele de slăbire…
12:03, 01.01.2017
Modul inedit în care Becali a petrecut Revelionul: "Să avem mai mult untdelem, mai mult grâu și mai mult vin" » L-a luat pe Luțu cu el
Gigi Becali, patronul Stelei, a petrecut revelionul la Poiana Brașov, în compania apropiațiilor. Totuși, trecerea în noul an l-a găsit pez Becali în biserică, unde a preferată să petreacă ultileme clipe din 2016.…
11:04, 30.12.2016
Întrebuinţarea uleiului la Sfântul Maslu
Chiar dacă slujba Sfântului Maslu cuprinde diverse elemente, îndeosebi lecturile biblice şi rugăciunile de invocare a harului vindecător al lui Dumnezeu, totuşi ea este în mod evident centrată pe ungere. Untdelemnul…
08:17, 15.11.2016
Postul Crăciunului: 15 noiembrie, prima zi de post
Acest post ține 40 de zile, începând cu data de 15 noiembrie și sfârșind la 25 decembrie, lăsând sec în seara Sfântului Filip, pe 14 noiembrie. În acest post se obișnuiește ca toți credincioșii să postească de…
03:23, 15.11.2016
De astăzi, credincioşii au intrat în Postul Crăciunului
De astăzi a început Postul Crăciunului, credincioşii din toată lumea pregătindu-se, spiritual, pentru Naşterea Domnului. Acest post ţine 40 de zile, începând cu data de 15 noiembrie şi sfârşind la 25 decembrie,…
14:34, 14.11.2016
Începe POSTUL CRĂCIUNULUI! Află acum toate rânduielile și dezlegările
Postul Craciunului este primul post din anul bisericesc si ultimul din anul civil. Din randuielile bisericesti aflam ca se lasa sec in seara zilei de 14 noiembrie, insa, cand aceasta data cade miercurea, se lasa…
10:57, 15.08.2016
Creştinii ortodocşi au intrat în post. Ei sunt îndemnaţi să renunţe la petreceri
Acest post este unul aspru. Dezlegare la peşte şi vin se face doar la un singur praznic, pe 19 august, când este marcată Schimbarea la faţă a Mântuitorului, indiferent în ce zi cade această sărbătoare.În rest,…
00:04, 15.07.2016
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Borș cu piroșci, cu umplutură de raci și Budincă de vișine
În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. În această săptămână, vă prezentăm ''Borș cu piroșci, cu umplutură…
00:03, 01.07.2016
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Cașcaval de vacă și Ochiuri
În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. În această săptămână, vă prezentăm ''Cașcaval de vacă'' și ''Ochiuri'',…
08:54, 26.04.2016
Pilda celor zece fecioare. Marțea Mare, zi importantă în Săptămâna Patimilor. Tradiții și obiceiuri: ce trebuie să faci astăzi
În fiecare zi din Săptămâna Patimilor la biserică se țin slujbe speciale, numite Denii și predici pentru curățenie sufletească și iertare de păcate. În Săptămâna Patimilor, e bine ca toți credincioșii să ierte…
08:39, 26.04.2016
Săptămâna Patimilor. Marțea Mare: Ce TREBUIE să faci în această zi
În Marţea Mare din Săptămâna Patimilor Domnului, se citește "Pilda celor zece fecioare". Această pildă ne prezintă zece fecioare, cinci "înțelepte" și cinci "neînțelepte", care se pregătesc pentru nuntă. În Noul…
20:09, 25.04.2016
Săptămâna Patimilor – Superstiții și tradiții. Ce NU SE FACE în VINEREA NEAGRĂ
A început Săptămâna Patimilor sau Săptămâna Mare, perioadă în care postul se înăsprește. Superstițiile și tradițiile se împletesc în Săptămâna Patimilor În ciuda faptului că sărbătorile pascale au o însemnătate…
10:39, 18.04.2016
Reţeta zilei. Musaca de vinete
La Ivesti, la Movileni sau la Namoloasa, in campia dintre Galati si Tecuci, musacaua - cea de post - nu-si reclama origini aristocrate. O afli la toata casa de roman si generatii intregi de taranci harnice si-au…
00:04, 15.04.2016
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Ghiveciu special și Dulceață în aluat
În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ''Ghiveciu special'' și ''Dulceață…
00:34, 25.03.2016
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Cheftele de praz și Turtă dulce cu mirodenii
În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. În această săptămână, vă prezentăm ''Cheftele de praz'' și ''Turtă…
00:02, 12.03.2016
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Supă franțuzească și Sufle de mere
În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. În această săptămână vă prezentăm ''Supă franțuzească'' și ''Sufle…
06:28, 24.02.2016
Trucuri banale pentru gătitul cărnii. Cum poate deveni cotletul de porc extrem de gustos dacă este lăsat la macerat în oţet
Laptele pus la fiert nu va da în foc dacă înainte se adaugă o linguriţă de zahăr sau dacă se pune pe fundul vasului (oalei sau cratiţei) fie o linguriţă de argint, fie una de inox. Mirosul de lapte afumat va dispare…
00:04, 18.12.2015
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Chefal și țîri și Pătlăgele roșii de post
În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ''Chefal și țîri'' și ''Pătlăgele…