Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Cașcaval de vacă și Ochiuri

Publicat:

In cadrul acestei rubrici, va prezentam rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizand, de fiecare data, sursa. In aceasta saptamana, va prezentam ''Cașcaval de vaca'' și ''Ochiuri'', rețete care au fost publicate in seria ''Carte de bucate, practica'' (1907), scrisa de doamna .

Cașcaval de vaca
Ia doui sau trei decalitri de lapte muls proaspat, pune-l pe foc, și tocmai la clocotul al treilea da-i chiag, amestecandu-l necontenit cu o lingura mare pana ce va suferi degetul, și pe urma amesteca-l cu o cracana…

Citeste articolul mai departe pe monitorulvn.ro…  

Sursa articol: monitorulvn.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce trebuie sa faci daca vrei sa pastrezi cozonacul proaspat mai mult timp dupa Paste

19:05, 04.05.2024 - Cozonacul este unul dintre cele mai apreciate și delicioase deserturi tradiționale de Paște. Rețete de cozonac sunt foarte multe, la fel de multe sunt și sfaturile utile la prepararea lor. Toți ne-am dori sa il pastram pufos și delicios pentru o perioada mai lunga. In caz ca nu știați, cozonacii pot…

O carte din Egipt, scrisa la inceputul perioadei crestinismului si considerata una dintre cele mai vechi carti existente, va fi scoasa la licitatie

13:30, 07.04.2024 - O carte din Egipt, scrisa in la inceputul perioadei crestinismului si considerata una dintre cele mai vechi carti existente, va fi scoasa la licitatie in luna iunie la Londra, potrivit Reuters, citat de news.ro.

Fleica de porc la cuptor si ciuperci cu smantana

00:31, 05.04.2024 - Cel mai important pas al acestei retete este marinarea carnii de porc, cu o zi inainte de a fi gatita. Ingrediente: 1 bucata de fleica de porc sare, piper 1 lingura ulei 1 lingura de cimbru 2-3 catei de usturoi 1 lingurita boia afumata 1 lingura de mustar Se condimenteaza carnea cu ingredientele de…

Retete cu organe de porc, vita, miel, pasare

09:05, 04.04.2024 - Una dintre cele mai consumate mancaruri tradiționale de la noi este tochitura cu organe. O mancare in care se adauga organe de pasare ori animal pentru un gust cu adevarat delicios. Mai jos iți prezentam ce rețete de organe poți incerca și tu acasa.Daca iți place sa consumi rinichi de porc, ficat de…

Rețete de POST: 30 de BUCATE populare pentru post

09:55, 29.03.2024 - Mancare de gutui Ingrediente  2 gutui 1 lingura de faina 5-6 linguri de zahar (daca gutuile sunt mai acrisoare, atunci puteti pune mai mult zahar ) 80 ml ulei Mod de preparare  Se spala gutuile, dupa care se taie felii, nici prea groase nici prea subtiri. Incingem uleiul, peste care vom pune feliile…

Produsul trațional pentru care se cere protecție europeana. E facut dupa rețete vechi de o suta de ani

18:25, 17.03.2024 - Asociatia Producatorilor Traditionali, Mestesugari si Artizani Valcea a demarat procesul pentru inscrierea produsului „Carnati din topor din Valcea" in registrul Uniunii Europene al indicatiilor geografice protejate.

Top 3 retete simple cu leurda. Sunt delicioase, profita de ele in aceasta primavara  

12:50, 08.03.2024 - Primavara aduce cu sine nu doar o explozie de culori in natura, ci și o varietate de plante verzi, bogate in nutrienți esențiali pentru sanatatea noastra. Printre primele plante care iși fac simțita prezența se numara și leurda. Aceasta planta nu doar ca este delicioasa, ci este și o adevarata comoara…

Retete de fagure cu crema

09:06, 22.02.2024 - Una dintre cele mai cunoscute rețete care amintește de gustul copilariei este, fara indoiala, cea de fagure cu crema. Desertul care nu lipsea de pe nicio masa de sarbatoare, faguri crocanți umpluți cu crema, poți sa il faci și tu acasa foarte ușor. Vezi care sunt cele mai ușoare rețete de fagure cu…


Ce parere ai despre aceasta stire?