Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

10:51, 19.03.2021

Noua Zeelanda: Cercetătorii au descoperit microplastic în ţesutul muscular al peştilor

Unele dintre primele cercetări asupra modului în care microplasticul afectează speciile de peşti din Noua Zeelandă au dezvăluit că microparticulele de plastic îşi pot croi drum prin mucoasa intestinală ajungând…




10:35, 19.03.2021

Efectele tonelor de deșeuri aruncate în ape: Cercetătorii au descoperit microplastic în țesutul muscular al peștilor

În fiecare an, aproximativ 8 milioane de tone de plastic ajung în ocean iar unele dintre primele cercetări asupra modului în care microplasticul afectează speciile de peşti din Noua Zeelandă au dezvăluit că microparticulele…




10:26, 19.03.2021

Cercetătorii au descoperit microplastic în ţesutul muscular al peştilor

Unele dintre primele cercetări asupra modului în care microplasticul afectează speciile de peşti din Noua Zeelandă au dezvăluit că microparticulele de plastic îşi pot croi drum prin mucoasa intestinală ajungând…




00:05, 16.02.2021

Una dintre cele mai cunoscute ţesătoare din Prahova, Maria Călinoiu, s-a stins din viaţă

V.S. Reprezentanții Centrului Județean de Cultură Prahova au anunțat luni, 15 februarie, că s-a stins din viață una dintre puținele țesătoare din județul Prahova, Maria Călinoiu, din comuna Izvoarele. „Cu multă…




00:05, 06.02.2021

Efectele pe termen lung ale COVID-19: pacienţii vindecaţi trebuie monitorizaţi pentru că pot rămâne cu sechele pulmonare

O mare parte dintre oamenii care ies învingători după infectarea cu noul coronavirus rămân cu sechele pulmonare. Studiile arată că sunt pacienți care, chiar și la trei luni de la vindecare, încă acuză oboseală,…




22:05, 01.02.2021

Ce este endometrioza – cauze, complicații, simptome, diagnostic și tratament

Ce este endometrioza? Endometrioza este o tulburare în care țesutul similar cu țesutul care formează mucoasa uterului crește în afara cavității uterine. Căptușeala uterului se numește endometru. Endometrioza apare…




12:41, 28.01.2021

Artista Halsey este însărcinată cu primul ei copil

Miercuri, 27 ianuarie, solista Halsey (26 de ani), pe numele ei real Ashley Frangipane, a dezvăluit că este însărcinată cu primul ei copil și al scenaristului Alev Aydin (37 de ani). Artista a publicat primele…




06:45, 06.01.2021

Leacul pentru cazurilor grave de COVID-19 stă în celulele stem din ţesutul ombilical

Injectarea de celule stem, derivate din ţesutul ombilical, reduce riscul de deces şi scurtează perioada de recuperare în cazurile grave de COVID-19, potrivit unui experiment prezentat într-un articol publicat marţi…




00:10, 30.12.2020

Din istoria si prezentul vindecării…

S-a aflat secretul întineririi! O echipă de cercetători din Israel ar fi descoperit secretul tinereții. Elementul care ne ține în viață este și cel capabil să oprească îmbătrânirea: oxigenul. Terapia pe bază de…




09:35, 25.11.2020

Cercetătorii israelieni au descoperit o posibilă armă împotriva îmbătrânirii

Secretul tinereții se pare că ar fi fost descoperit de o echipă de cercetători israelieni. Elementul care ne ține în viață este și cel capabil să oprească îmbătrânirea: oxigenul. Terapia pe bază de oxigen hiperbaric,…




06:21, 21.10.2020

Meşteşugul străvechi al ţesutului, deprins la războaie vechi de 100 de ani. Secretele artizanilor din Oltenia

Liliana Arapu, o meşteră ţesătoare din comuna Arcani, judeţul Gorj, îi învaţă pe copiii din sat un meşteşug străvechi. La atelierul acesteia vin să lucreze şi oameni maturi, care se relaxează atunci când ţes la…




10:25, 10.08.2020

Tratamentul cancerului de sân: chirurgia orientată, ghidată imagistic, soluția pentru păstrarea țesutului mamar sănătos

Chirurgia este, adesea, prima opțiune de tratament în cazul cancerului mamar. Intervenția îi permite chirurgului să îndepărteze în totalitate țesutul afectat, cu viză curativă, reducând totodată rata de recidivă.




16:10, 28.07.2020

Imprimarea țesutului uman – o posibilă armă împotriva coronavirusului

Bio-imprimarea ar putea fi utilizată pentru testarea potențialelor tratamente pentru Covid-19, cancer și alte boli. Acest lucru implică utilizarea tehnologiei de imprimare 3D cu materiale care încorporează celule…




13:24, 21.07.2020

Sclerodermia şi fibroza pulmonară – progres revoluţionar

Sclerodermia, cunoscută şi sub denumirea de scleroză sistemică, aparţine unei familii de boli care afectează ţesuturile conjunctive din corp. Ţesutul conjunctiv ţine organismul împreună prin sprijinirea, conectarea…




02:12, 06.07.2020

Metoda prin care țesutul creierului poate deveni indestructibil

Institutul de tehnologie din Massachusetts (MIT) a dezvoltat o nouă tehnică prin care țesutul poate fi transformat într-o suprafață flexibilă. Experții speră ca această tehnică să ajute la crearea celei mai complexe…




21:06, 23.05.2020

Anunț înfiorător al cercetătorilor. Virusul supraviețuiește unde nu ne așteptăm

Anunț înfiorător al cercetătorilor. Virusul supraviețuiește unde nu ne așteptăm Cercetătorii italieni au făcut un anunț de speriat. Ei au descoperit cât de mult trăiește SARS-Cov-2 în țesutul măștilor de protecție.…




15:32, 05.04.2020

Cercetătorii americani au dat publicului imagini cu o celulă umană atacată de Coronavirus FOTO

Celula muribundă, infectată masiv cu particule Sars-Cov-2, a fost prelevată de la un pacient la centrul de cercetare intergrată al Institutului Național pentru Alergii și Boli infecțioase din Maryland. Acțiunea…




13:17, 02.04.2020

Constantin Radu I are o tumoră a ţesutului biliar care susţine creierul

Marele fost fotbalist al FC Argeș Constantin Radu I, cel care în 1972 contribuia decisiv la aducerea primului titlu de campioană a României la Pitești, este grav bolnav. Abia mai poate vorbi și merge. Este diagnosticat…




17:15, 09.03.2020

Cum acționează coronavirusul în organism. Ce organe atacă și în ce ordine

Acțiunea Covid-19 în organism poate fi comparată cu o furtună. Exact ca în cazul SARS sau MERS, care fac parte din aceeași familie a coronavirusurilor, noua tulpină apărută în China, care a făcut până acum peste…




18:26, 03.03.2020

Coloana vertebrală poate fi regenerată cu un cocktail de medicamente, arată un studiu recent. Cercetătorii încep testele pe oameni

Cercetătorii de la Imperial College London și Beaumont Health, SUA, au făcut o descoperire epocală, în laborator, scrie Daily Mail. Oasele coloanei vertebrale pot fi regenerate cu două medicamente care grăbesc…




18:46, 25.02.2020

Oamenii de ştiinţă au descoperit primul animal care nu respiră

Organismul parazit Henneguya salminicola, care trăieşte adânc în ţesutul muscular al unor specii de salmonide, precum somonul, este primul organism de pe Pământ despre care s-a demonstrat că nu are un genom mitocondrial…




22:43, 18.02.2020

Repere teleormănene: Sucala

Sucala este o piesă care face parte din categoria uneltelor folosite cândva în industria casnică textilă, reprezentată de tors şi țesut. Torsul şi ţesutul sunt cunoscute ca meşteşuguri ţărăneşti, care cu timpul…




12:10, 31.12.2019

Împletite cu fire de dor cu dor, covoarele traditionale basarabene ajung pana-n America. Scoarțele care spun povestea unui neam

Ornamentele şi tehnicile de realizare a covoarelor vechi, traditionale, spun povestea unei familiei, a unei regiuni, a unui neam. Tocmai de aceea, meşterii populari din Republica Moldova încearcă sa salveze covorul…




17:55, 13.10.2019

Studiu medical: Cartilagiile de la încheieturi se pot reface singure! Cercetătorii au descoperit o asemănare neașteptată între oameni și salamandre

În ciuda credinței împământenite în rândul oamenilor, corpul are capacitatea de a regenera cartilagiile din articulații! Este vorba despre un proces similar cu cel folosit de salamandre, peștii zebră sau șopârle…




11:42, 17.08.2019

Explozia de la Arhanghelsk. Doctorii ruși spun că nu au fost avertizați că pacienții au fost victimele unui accident nuclear - unui medic i s-a identificat…

Cinci angajați ai spitalului în care au fost tratate victimele accidentului nuclear de la Arhanghelsk au spus pentru Moscow Times că medicii care au lucrat direct cu pacienții au fost puși de agenți ai Serviciul…




19:57, 13.08.2019

Boala Marfan – Diagnostic, simptome, tratament

Boala Marfan reprezintă o boală genetică care afectează țesutul conjunctiv. Țesutul conjunctiv este responsabil de menținerea structurii corpului, având rol de suport în toate organele și țesuturile. Din aces...




13:24, 23.07.2019

Durerea musculoscheletală este o durere care afectează mușchii, ligamentele, tendoanele și oasele

Care sunt cauzele durerii musculoscheletale? Cauzele durerii musculoscheletale sunt variate. Țesutul muscular poate fi deteriorat prin uzura lui în urma activităților zilnice. Traumatismul unei zone în urma mișcărilor…




22:16, 18.07.2019

Imagistica fotoacustică. Aplicații medicale

Imagistica fotoacustică, o tehnologie avansată care combină undele sonore de înaltă frecvență cu lumina laser - le oferă cercetătorilor și medicilor un nou mod de a vizualiza țesutul viu. Imagine obținută prin…




20:22, 13.07.2019

Bucurați-vă de un corp tonifiat și fără celulită. Revive Medical

Profită acum de combinația perfectă între medicină și tehnologie Combinația dintre tehnologiile ce stau la baza VelaShape II determină o încălzire profundă a țesutului conjunctiv, inclusiv a septelor fibroase.…




01:11, 02.07.2019

Greutatea mare creşte riscul de psoriazis

Oamenii de știință au găsit, în trecut, o legătură între greutatea mai mare și psoriazisul, dar relația dintre cele două a rămas neclară. Ce declanșează ce? Sunt alte cauze care stau la baza conexiunii? ”Indicele…