Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

10:15, 28.02.2022

Cîmpeanu face un pas înapoi. Ministrul Educației nu mai este atât de sigur de trecerea la trimestre: Este discutabil, sunt argumente pro și contra

Ministrul Educației anunță o dezbatere pe subiectul semestre versus trimestre, în luna martie, și precizează că a primit de la specialiști în Științele Educației din subordine analiza pe care a cerut-o pentru a…




10:30, 15.02.2022

Se schimbă structura anului școlar! Sorin Cîmpeanu vrea trei trimestre ca înainte de 1998

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre revenirea la trei trimestre în structura anului școlar, în care ar putea fi introduce Şcoala Altfel şi Săptămâna Verde. Motivul pentru care s-a propus schimbarea…




09:36, 15.02.2022

Revenirea la trimestre în structura anului şcolar, supusă procesului de consultare

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni seară, că Ministerul Educaţiei a fost cel care a propus revenirea la trimestre în structura anului şcolar, dar că urmează un proces de consultare şi de dezbatere…




08:30, 15.02.2022

Ministrul Educației, despre reîntoarcerea la trimestre: În luna martie trebuie să avem o decizie. De când am început semestrele, calitatea învățământului…

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut precizări, luni seara, la Digi24, despre decizia de revenire la anul școlar cu trimestre în loc de semestre. Sorin Cîmpeanu a declarat că Ministerul Educaţiei a fost…




00:30, 15.02.2022

Sorin Cîmpeanu insistă pentru reintroducerea semestrelor. Argumentele ministrului

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și-a motivat luni seară, la Digi 24, decizia de a propune reintroducerea trimestrelor în structura anilor școlari, renunțându-se la actuala împărțire pe semestre, operată în…




23:51, 14.02.2022

DECIZII la Educație - Sorin Cîmpeanu explică revenirea la sistemul moștenit din comunism, înainte de 1989: trimestre în loc de semestre

Sorin Cîmpeanu a anunțat că Ministerul Educaţiei a propus revenirea la trimestre în structura anului şcolar, dar acum urmează un proces de consultare şi de dezbatere pe această temă. Ministrul susține că de la…




15:20, 04.02.2022

Cine este, de fapt, Petronela Rotar 

Petronela Rotar este unul dintre cei mai apreciați scriitori din România. Operele sale au devenit extrem de apreciate, iar povestea ei de viață este una deosebită. Petronela Rotar s-a născut în Brașov și este unul…




22:35, 29.11.2021

Lectorat pentru părinți: despre emoțiile și încrederea în sine a adolescenților

Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu“ continuă astăzi seria lectoratelor online pe tema „Emoțiile adolescenților și inteligența emoțională“, prin organizarea unei întâlniri a părinților elevilor claselor a IX-a și…




10:40, 08.11.2021

Workshop despre terapia cognitiv comportamentala focala, la Universitatea Ovidius din Constanta. Cand va avea loc evenimentul si cine il va sustine

Manifestarea se va desfasura online, pe platforma Webex,Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei FPSE a Universitatii Ovidius din Constanta UOC organizeaza marti, 9 noiembrie 2021, de la ora 18:00, workshopul…




12:46, 26.10.2021

Universitatea Ovidius din Constanta, workshop international despre maladia Alzheimer

Lect. univ. dr. Floricica Mariana Calin, directorul Departamentului Psihologie, asistenta sociala si stiinte ale educatiei din cadrul facultatii a anuntat ca Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei din…




00:10, 13.09.2021

Noul inspector școlar general adjunct Andreea Elena Petroșel a dat cariera universitară pe cea de profesor la „Hasdeu”

Andreea Elena Petroșel, în vârstă de 35 de ani, doctor în Științele Educației, fost asistent universitar la Universitatea din București, în prezent profesor titular de științe socio-umane la Colegiul Național „Bogdan…




10:15, 23.08.2021

​Un student la Psihologie a fondat citit.ro, o platformă de cărți audio și podcasturi

​Sebastian Boitor, student la Facultatea de Psihologie și Științele Educației (UBB), va lansa în această iarnă platforma de streaming conținut audio citit.ro, cu produse în limba română. Aplicația,…




02:51, 23.08.2021

Paradox la o universitate privată ieşeană: cel mai bun an pentru admitere, din 2014 până azi

În contextul în care la nivel national se observa o scadere a interesului catre institutiile private de învatamânt superior, dublata de o scadere anuala a numarului de candidati care sustin examenul de bacalaureat,…




21:15, 16.08.2021

Prof. Univ. Romiţă Iucu a primit distincția 'Crucea Episcop Elie Miron Cristea'

Prof. Romiţă Iucu, președintele Consiliului de Orientare și Analiză Strategică al Universității din București (UB), a primit duminică „Crucea Episcop Elie Miron Cristea”. Distincţia i-a fost acordată de Episcopul…




10:15, 23.07.2021

Oana Șomfelean, singurul profesor de 10 din județ! Un tânăr logoped, la început de drum, a obținut nota maximă la definitivat

Are doar 26 de ani și este un tânăr logoped, la început de drum. Cu toate acestea, Oana Șomfelean este singurul cadru didactic din județ care a obținut nota maximă la examenul de definitivat din acest an. Anul…




09:30, 08.07.2021

Înscrieri exclusiv online, la Universitatea Transilvania Brașov

Absolvenții de liceu care au promovat Bacalaureatul și vor să fie studenți ai Universității Transilvania, își pot depune dosarele până în 17 iulie, la oricare dintre cele 18 facultăți. Conducerea Universității…




21:00, 16.06.2021

Expoziția anuală Caruselul cu artă, ediția a 5-a poate fi vizitată în cadrul Universității Transilvania (Cultura)

Caruselul cu artă, ediția a 5-a! Expoziție anuală a studenților de la programele de studii: Pedagogia învățământului primar și preșcolar și Psihopedagogie specială (Facultatea de Psihologie și Științele Educației),…




11:15, 01.06.2021

Mănăstirea Dealu. Mihai Viteazul, domn al Ţării Românești, pomenit la 420 de ani de la suirea sa la Cer

Domn al Ţării Româneşti între anii 1593 – 1600, voievodul Mihai Viteazul a fost omagiat pe 27 mai, la Mănăstirea Dealu din apropierea Târgoviştei, acolo unde este depus într-un sarcofag, capul marelui voievod.…




13:25, 11.05.2021

Universitatea Ovidius Constanta: Facultatea de Psihologie si Știintele Educatiei, la Simpozionul Regional ,,Perspective si experiente in educatia incluziva

Evenimentul se va desfasura in cadrul a trei sectiuni: Metode interactive in educatia incluziva; Educatia incluziva aplicata ndash; exemple de bune practici si Eu in scoala incluziva ndash; concurs de lucrari artistice…




10:40, 10.03.2021

Poveste de viață impresionantă! Un student nevăzător nu lasă problema sa medicală să-i afecteze viața și merge la toate cursurile

Bogdan este student în ultimul an la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității Transilvania Brașov. Colegii săi spun că tânărul este un model pentru ei, deși el niciodată nu i-a văzut.…




14:10, 08.12.2020

Dilema unui profesor: „Ce fac dacă un elev pune muzică în timpul orelor online? Îl dau afară din aplicație?”. Răspunsul unui expert în educație

Trecerea bruscă la școala online impusă de pandemie a adus și o serie de provocări pentru elevi, părinți și profesori. Una dintre ele ține de modul în care dascălii ar trebui să renunțe la momentele de indisciplină…




19:20, 19.11.2020

Ionela Roxana Urea (Universitatea din Bucureşti): Fenomenul de cyberbullying a crescut exponenţial

Conf. univ. dr. Ionela Roxana Urea de la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, a declarat că fenomenul de cyberbullying a crescut exponenţial în ultima perioadă şi din cauza…




18:00, 09.11.2020

Acord de colaborare între Facultatea de Psihologie și Știintele Educației din cadrul UOC și Chicago School of Psychology din Los Angeles

Facultatea de Psihologie și Știintele Educației din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, prin Departamentul de Psihologie și Asistență Socială, a încheiat, recent, un acord de colaborare (Memorandum of…




13:15, 14.10.2020

Şcoala online afectează copiii la fel ca plecarea părinţilor la muncă în străinătate

Oana Mosoiu, lector univ. dr. la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei (Universitatea Bucuresti), vorbeste, pentru Newsweek România, despre prima luna de cursuri si consecintele trecerii scolilor în online.…




11:40, 09.10.2020

Un profesor universitar avertizează: lecție online nu înseamnă “să vorbesc eu de nebun, ca profesor, o oră întreagă, în fața clasei. Fac mai puțin ca…

Site-ul de educație Școala 9 publică un interviu cu Ovidiu Pânișoară, directorul Departamentului de Formare a Profesorilor, de la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București. “Profesorii…




14:15, 23.09.2020

Conferinţa online "Promovarea sănătăţii mintale în şcoală"

Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii "Ştefan cel Mare" din Suceava, în cooperare cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava, va organiza conferinţa online Promovarea sănătăţii mintale…




21:30, 17.09.2020

Şapte facultăţi din cadrul Universităţii Bucureşti vor face cursurile online

Deciziile au fost luate în funcţie de numărul de studenţi, dar şi de infrastructura disponibilă a fiecărei facultăţi. De exemplu, unii profesori de seminar pot alege dacă îşi cheamă sau nu studenţii în sălile de…




20:31, 17.09.2020

O parte din studenții de la Universitatea București vor face cursurile exclusiv online

Șapte facultăţi din cadrul Universității București vor începe cursurile exclusiv online. Printre studenții care vor participa la cursuri exclusiv online se numără cei de la Drept, Litere şi Matematică. Celelalte…




10:50, 14.09.2020

Surpriză în PNL: Senatoarea Alina Gorghiu, MESAJ anti școala ONLINE, în prima zi de școală

Senatoarea PNL Alina Gorghiu vine cu un mesaj clar în prima zi de școală. Părinții din România trebuie să își trimită copiii la școală, optând pentru varianta școlarizării online doar acolo unde ea este absolut…




17:45, 13.09.2020

Expert în educație: ”Trimiteți copiii, pe cât posibil, la școala-școală, cea față în față”

Șerban Iosifescu, cercetător în Științele Educației îi sfătuiește pe părinți să își trimită copiii la școală, pentru că, în caz contrar, efectele negative vor fi considerabile. Expertul în educație care este și…