Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

22:56, 31.05.2023

Cum oprim avalanșa de gânduri care ne controlează viața. Tehnica simplă prin care resetăm mintea

Cei mai mulți dintre noi funcționează pe pilot automat pe plan profesional și familial. Ca să ne putem deconecta și să ne recăpătăm controlul asupra propriei vieți, avem nevoie să ne rupem de realitatea exterioară…




07:20, 17.06.2022

De ce repetăm exact greşelile de care vrem să scăpăm. Cum afli cât de şablonat mental eşti

Potrivit psihologului Stelian Chivu, soluţia este la îndemână oricui care înţelege că multe din aceste şabloane mentale sunt moştenite de la strămoşi, iar vindecarea vine prin întoarcerea către sine şi auto-analiză.




06:40, 13.12.2020

De ce evită oamenii prezentul şi preferă să trăiască din amintiri sau să viseze viitorul. Explicaţiile unui psiholog

Mulţi dintre noi sunt tributari unor obiceuri negative, care îi transformă în prizonieri ai propriei minţi sau ai emoţiilor. Cei care nu conştientizează că trecutul nu mai există, iar viitorul este doar o proiecţie,…




13:09, 24.03.2018

Ce este o detoxifiere tehnologică. Modalităţi de eliminare a „toxinelor“ generate de aparatele electrocasnice

Zi de zi suntem angrenaţi în activităţi care presupun interacţiunea cu dispozitive electrice şi electronice. Acestea pot ajunge în timp să ne afecteze emoţional, mental şi fizic, însă există modalităţi…




11:03, 18.02.2018

Până la ce vârstă copiii îşi copiază părinţii în tot ceea ce fac

Mulţi oameni reuşesc să devină exemple mentale, emoţionale şi fizice pentru cei din jur. Linia dintre modelele pozitive şi cele negative este trasată mereu de ego, iar dacă acesta este lăsat să se manifeste exagerat,…




04:26, 18.07.2017

Cum ajungem să ne pierdem memoria. Tehnica simplă prin care evităm îmbătrânirea prematură a minţii

Există mai multe cauze care fac ca oamenii să uite diverse lucruri. Una dintre acestea este căldura, deşi poate părea surprinzător, ca şi suprasolicitarea, care face ca biocomputerul uman, cum mai este numit creierul,…




05:03, 30.05.2017

Cum ne influenţează politeţea viaţa. De ce persoanele politicoase sunt mai deştepte decât cele care nu pun mare preţ pe această calitate

Conform unor studii efectuate recent, persoanele politicoase au o sănătate mai bună decât cele care nu pun accentul pe această calitate. S-a constatat, de asemenea, că omul politicos este şi fizic mai frumos decât…




06:26, 22.05.2017

De ce cădem pradă pornirilor nestăpânite. Cât de adevărată e expresia „suma viciilor rămâne constantă“

O bună parte dintre cei care au diverse vicii nu au reuşit încă să desluşească motivele pentru care nu reuşesc să scape de ele. Explicaţia este simplă. Creierul uman asociază viciul cu plăcerea, chiar dacă în egală…




06:18, 08.05.2017

De ce învăţăm mai bine din eşecuri decât din succese. Cele cinci cuvinte care te pot împinge spre reuşite pe bandă rulantă

Când vorbim de greşeli, s-a constatat că o parte dintre noi învaţă mai bine prin aplicarea unor măsuri coercitive. În prezent, funcţionează din ce în ce mai bine recompensa, în special la copii. ”Omul mai are încă…




06:32, 25.04.2017

Ce este mema şi cum am fost programaţi să gândim şi să acţionăm într-un  fel anume

Vieţile noastre sunt conduse, de multe ori chiar fără să realizăm, de ceea ce specialiştii numesc ”memă”. Termenul a fost introdus în 1976 şi defineşte o informaţie care trece de la o persoană la alta prin viu…




06:23, 23.04.2017

Cât de mult ne influenţează părerile celorlalţi despre noi. Mecanismul subtil prin care putem ajunge masă de manevră

Din punct de vedere psihologic, un individ este influenţat de o serie de factori, ajungând de multe ori să îi influenţeze, la rândul lui, pe cei din jur, uneori chiar inconştient. ”O informaţie reală sau nu, dacă…




06:29, 11.04.2017

Semnele care ne arată că ne pierdem memoria. Ce sunt programele de uitare şi când le activează creierul

Creierul, ca orice organ din corp, are nevoie de atenţie şi de hrană. Fiind suportul minţii, este vital să menţinem creierul odihnit şi bine oxigenat, în caz contrar vor apărea rapid probleme. Aşa cum este general…




04:22, 09.04.2017

Mecanismul subtil care-i transformă pe unii şoferi în bombe cu ceas la volan. De ce sunt periculoşi autoexaltatul şi superaglomeratul

Agresivitatea la volan a şoferilor diferă în funcţie de gradul de emisivitate sau receptivitate la factorii exteriori pe care fiecare dintre ei îi are. Conform unor studii de specialitate, cei mai agresivi şoferi…




06:32, 30.03.2017

Mecanismele psihologice subtile ale jocului „Balena albastră“. Ce este creierul reptilian şi cum îl anihilează jocul

”Balena albastră” este catalogat drept un fenomen social extrem de grav care, printre altele, scoate în evidenţă problemele de comunicare şi cele relaţionale dintre părinţi şi copii. ”De cele mai multe ori, părinţii…




04:27, 15.03.2017

Ce sunt vampirii energetici. Legătura subtilă dintre deochi şi culoarea roşie

Există două categorii de vampiri energetici. Este vorba de acele persoane care fac acest lucru conştient şi cei care îi vlăguiesc de energie pe alţii în mod inconştient. ”Vampirii energetici inconştienţi sunt foarte…




05:03, 08.03.2017

Cum ne poate vindeca un coşmar şi de ce foloseşte creierul această metodă fără voia noastră

Fiecare dintre noi visează, chiar dacă mulţi nu îşi amintesc ce au visat. Studiile ştiinţifice au demonstrat că pe baza viselor se poate face un portret psihic complet la 75 din 100 de persoane. Şi asta pentru…




04:33, 01.03.2017

De ce este esenţial să ne controlăm emoţiile. Ce sunt neuronii-oglindă şi cum ne pot distruge viaţa

Să te laşi condus de emoţii nu este neaparat un lucru rău, însă dacă emoţiile în cauză sunt distructive, ele pot avea consecinţe grave asupra sănătăţii psihice şi chiar fizice a persoanelor respective. Pentru a…




04:37, 22.02.2017

Ce sunt gândurile ciufulite şi de ce apar. Paşi simpli pentru a face curăţenie în minţile noastre

Mai întâi, este necesar să conştientizăm faptul că mintea are nevoie de curăţare, într-un mod aproape similar cu cel cu care curăţăm corpul fizic. Şi asta pentru că sunt mulţi care nu realizează că mintea lor este…




06:13, 15.02.2017

De câte ori e nevoie să spui un neadevăr ca să devină adevăr. Când e bine să minţi şi cum rupi lanţul minciunii

”Minciuna se manifestă la nivel mental şi influenţează această zonă. Minciuna repetată are tendinţa să devină un program instalat la nivel de minte subconştientă şi să devină <<adevăr>>. Persoana respectivă…




04:28, 08.02.2017

De ce ne certăm atât de des. Cum au de suferit ficatul, pancreasul, splina şi colonul dacă ne sare ţandăra prea repede

Pentru a înţelege de ce ne certăm, e nevoie să definim mai întâi cearta. Principala caracteristică a acesteia este dezechilibrul pe care îl aduce în organism sub forma unei acumulări de energie, ce este patologică,…




04:28, 24.01.2017

Ce se ascunde în spatele expresiei „Să moară şi capra vecinului“.  Programarea neurolingvistică cu sens negativ

Expresia românească ”să moară şi capra vecinului” este foarte veche şi are un substrat spiritual şi psihologic foarte bine înrădăcinat în cazul multora dintre conaţionalii noştri.  Este vorba, de fapt, de…




05:58, 22.01.2017

Cum ne îmbolnăveşte propria relaţie de cuplu. Fără sex şi comunicare nu există decât singurătate în doi

O relaţie de cuplu începe să se rutineze după unu, cinci sau, în cazurile fericite, zece ani. Sunt câţiva factori care intervin în chimia dintre parteneri, iar gândurile şi emoţiile nefiind controlate, se ajunge…




04:28, 04.01.2017

Cum ne spun primele 11 zile din 2017 dacă o să ne meargă bine sau rău tot anul. De ce este important să planificăm totul la timpul prezent

Puţini dintre noi ştiu că trecerea într-un nou an are şi o semnificaţie psihologică subtilă. Dacă am trecut în noul an cu o tensiune mentală acumulată din 2016, aceasta se va menţine şi chiar va creşte în următoarea…




06:17, 24.12.2016

Cum influenţează consumul de alcool creativitatea. Limitele în care spirtoasele pot fi considerate leac pentru imaginaţie

Când bem un pahar de alcool, acesta ajunge mai întâi în stomac. În funcţie de concentraţia de alcool, acesta va avea asupra persoanei care l-a consumat nişte efecte fizice, emoţionale şi subtil mentale. Dacă este…




06:13, 18.12.2016

Sexul şi banii, între mit şi realitate. „Banii se vor duce la un moment dat, nu poţi face sex la nesfârşit, şi atunci cu ce rămâi?“

Când vorbim de sex şi bani, discutăm, de fapt, despre o formă de comunicare. Spre exemplu, o persoană se poate îmbrăca într-un anume fel pentru a arăta că are bani. Relaţiile au trei componente: sexul, banii şi…




04:33, 12.12.2016

Care este cel mai mare obstacol care ne împiedică să ne transformăm visurile în realitate

Succesul poate fi definit ca o stare, o atitudine care se manifestă diferit la fiecare persoană în parte. Mental, succesul poate însemna o idee care duce la realizarea unui lucru, indiferent care ar fi acesta,…




06:08, 30.11.2016

Cum funcţionează manipularea. „Totul, într-o măsură mai mică sau mai mare, este o acţiune manipulatorie“

Manipularea cuprinde trei aspecte esenţiale: scopul manipulării, acţiunea manipulatoare şi rezultatele obţinute în urma manipulării. Prin manipulare se înţelege influenţarea unei persoane sau a unui grup mai mic…




04:33, 23.11.2016

Cum ne influenţează psihic trecerea de la toamnă la iarnă

Fie că suntem conştienţi sau nu, trecerea de la zilele lungi de vară la cele de iarnă ne afectează psihic. Există mai multe studii ştiinţifice efectuate pe acest subiect, care au constatat că peste 75% din persoanele…




06:13, 17.11.2016

Cum ne influenţează orgoliul cele mai importante decizii în viaţă

Orgoliul ne influenţează aproape în permanenţă deciziile pe care le luăm în viaţă şi într-o măsură foarte mare. Istoria egoului este extrem de lungă, din cele mai vechi timpuri filosofii încercând să îşi impună…




04:07, 12.10.2016

Cum ajung oamenii să nu-şi mai trăiască viaţa. Programările comune, care te fac să uiţi cine eşti şi ce te face fericit

Mulţi dintre noi nu reuşesc să-şi trăiască viaţa pentru că sunt programaţi de familie şi societate să devină altceva decât ce şi-ar dori. Dacă tatăl a dorit să fie pictor sau medic şi nu a reuşit, va încerca să…