Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

13:20, 23.11.2023

Ce beneficii au temperaturile scăzute

După o toamnă caldă și temperaturi mai mult de primăvară, cu care am început să ne obișnuim, vrem nu vrem, iarna dă primele semne că își intră în drepturi. Chiar dacă pentru mulți va crea un disconfort, totuși…




09:15, 23.11.2023

Cum să salvezi trandafirii de îngheț

Iarna se apropie inevitabil și, în ciuda tuturor recordurilor de temperatură, înghețul vine odată cu ea. Multe dintre plantele din grădinile noastre sunt sensibile la temperaturile sub zero grade, așa că trebuie…




16:50, 21.11.2023

Dezinfectia solului – Metode eficiente pentru protejarea culturilor

Dezinfectarea solului in sere, solarii si in camp deschis este o practica esentiala cu scopul de a reduce rezerva de boli sau daunatori care pot afecta culturile. Aceasta procedura joaca un rol principal in diminuarea…




06:50, 15.11.2023

Schimbările climatice ar putea elibera monștri de care nu avem habar. Ce se ascunde în solul înghețat al planetei

O amenințare virală letală pe care cercetătorii o numesc „Factorul X” se ascunde în solul înghețat sau permafrostul terestru și ar putea fi eliberată în curând din cauza schimbărilor climatice.




09:50, 06.11.2023

Ce trebuie să faci cu solul din grădină în luna noiembrie. Aşa te vei bucura de o recoltă bogată anul viitor

În luna noiembrie, agricultorii și grădinarii se pregătesc pentru sezonul rece, luând o serie de măsuri pentru a proteja și îmbunătăți solul. Iată câteva recomandări importante privind actvitățile pe care le poți…




13:50, 30.10.2023

USR: PSD și PNL ajută mafia lemnului și resping propunerea de înființare a „DNA-ului pădurilor”

Deputații PSD-PNL din Comisia juridică au respins, luni, proiectul pentru înființarea unei direcții pentru infracțiunile de mediu. „Refuzul coaliției la guvernare de a fi luate măsuri pentru protejarea pădurilor,…




14:16, 27.10.2023

Dan Motreanu, nemulțumit de abordarea UE referitoare la solurile degradate

Europarlamentarul liberal Dan Motreanu spune că statele membre și Comisia Europeană nu au elaborat măsuri speciale pentru zonele cu soluri degradate și nici nu au asigurat o finanțare suficientă. „Peste 60% din…




09:00, 27.10.2023

Dan Motreanu: Peste 60% din solurile europene sunt nesănătoase şi se degradează continuu, iar România este puternic afectată de acest fenomen / Audit…

”Peste 60% din solurile europene sunt nesănătoase şi se degradează continuu, iar România este puternic afectată de acest fenomen. Uniunea Europeană înregistrează pagube de peste 50 de miliarde de euro din cauza…




15:55, 19.10.2023

Cât de des se schimbă ghivecele plantelor de apartament. Sfatul experților în grădinărit

Puține persoane știu exact cât de des se schimbă ghivecele plantelor de apartament. Plantele au și ele un ciclu de viață și odată cu trecerea vremii au alte și alte nevoi, pe care noi vi le vom detalia în textul…




16:25, 10.10.2023

De ce spun italienii că cerșetorii români ar fi vinovați pentru accidentul de pe podul din Italia. 21 de turiști au murit în urma impactului cu solul

În urma accidentului teribil care a avut loc marți, la data de 3 octombrie 2023, atunci când un autocar cu persoane s-a prăbușit de pe pod la Mestre, în Italia, iată că mai mulți italieni susțin că accidentul ar…




09:15, 10.10.2023

Expert UNCCD privind clima subliniază lipsa de cunoștințe despre sol „Oamenii trebuie să înțeleagă importanța solului“

Un nou raport al mișcării „Salvează Solul“ îl prezintă pe dr. Muralee Thummarukudy, directorul biroului de coordonare a Inițiativei globale G20 pentru sol, UNCCD, care subliniază importanța abordării deficitului…




07:40, 10.10.2023

Cum să protejați plantele în ghiveci pentru iarnă

Plantele în ghiveci au nevoie de protecție suplimentară pentru a supraviețui înghețurilor de iarnă și vânturilor uscătoare. Plantele din pământ nu îngheață iarna datorită efectului izolator al solului. Dar ghivecele…




21:40, 09.10.2023

Nu le lăsați să înghețe: Cum să protejați plantele în ghiveci pentru iarnă

Plantele în ghiveci au nevoie de protecție suplimentară pentru a supraviețui înghețurilor de iarnă și vânturilor uscătoare. Plantele din pământ nu îngheață iarna datorită efectului izolator al solului. Dar ghivecele…




21:25, 06.10.2023

Cum să plantezi usturoiul pentru iarnă: sfaturi de la grădinari experimentați

Toamna aceasta continuă să ne ofere zile călduroase, dar nu este încă timpul să ne oprim din grădinărit. Usturoiul are nevoie de temperaturi răcoroase pentru a crește. Acolo unde iernile sunt reci, usturoiul se…




13:35, 06.10.2023

Meteorologii anunță Cod galben de îngheț. Ce temperaturi vor înregistra termometrele

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) anunță Cod Galben de îngheț pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Potrivit meteorologilor, în perioada 9-11 octombrie, în orele nocturne și ale dimineții izolat se prevăd…




06:25, 05.10.2023

Încălzirea solului, un alt pericol al schimbărilor climatice antropice

Un studiu recent avertizează că, concentrîndu-se exclusiv pe încălzirea atmosferei și a oceanelor, omenirea pierde din vedere o altă mare problemă - încălzirea solului. Potrivit cercetătorilor, temperatura solului…




04:20, 30.09.2023

Radarele spațiale NASA au descoperit zone în New York în care există riscul de surpare a solului

Oamenii de știință americani au anunțat că în New York există riscul de surpare a solului în mai multe zone simultan. Cu ajutorul radarului spațial al NASA, s-a stabilit că acest lucru se datorează efectelor factorilor…




06:36, 27.09.2023

Chiar și locuitorii din vechea Amazonie preparau compost și fertilizau solul

Multă vreme, oamenii de știință nu au putut înțelege cum de au apărut mici pete de sol negru fertil printre solurile sărace din bazinul Amazonului. Un nou studiu sugerează că nativii americani le-au creat în mod…




15:55, 25.09.2023

Comisia Europeană va investi în proiecte care vizează sprijinirea sănătăţii solurilor

Comisia Europeană va investi în proiecte care vizează sprijinirea sănătăţii solurilorComisia Europeană a anunţat luni că va investi 90 de milioane euro în 17 proiecte noi de cercetare care contribuie la misiunea…




15:21, 25.09.2023

Prefect: Expertiza geotehnică exclude legătura între extracția sării și tasarea solului la Tg. Ocna

În urma efectuării unei expertize geotehnice de către SALROM pentru a investiga fenomenul de tasare observat la sonda nr. 265 de la Tg. Ocna, concluziile preliminare indică că nu există o legătură directă de cauzalitate…




09:25, 16.09.2023

Cum să scăpați definitiv de păpădiile de pe gazon

Păpădiile sunt un tip de plante perene cu frunze largi și sunt greu de eliminat dacă nu se acționează rapid. Cum să scapi de păpădii în mod eficient este o mare abilitate pe care fiecare grădinar ar trebui să o…




12:21, 14.09.2023

Curtea de Conturi a României reclamă ineficiența Programului Național privind studiul calității solului

Un Raport oficial al Curții de Conturi a României arată faptul că analizele de calitate a solului, decontate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale de la Bugetul de Stat, s-au făcut într-un număr foarte…




19:15, 11.09.2023

Oamenii trebuie să înțeleagă importanța solului.” – expertul UNCCD privind clima subliniază lipsa de cunoștințe despre sol

Un nou raport al mișcării „Salvează Solul” îl prezintă pe Dr. Muralee Thummarukudy, directorul biroului de coordonare a Inițiativei globale G20 pentru sol, UNCCD, care subliniază importanța abordării deficitului…




19:05, 11.09.2023

Ce se seamănă în luna septembrie. Legume și fructe care pot fi plantate în grădină

Toamna vine cu o mulțime de pregătiri pentru gospodari și gospodine. Unii pregătesc terenul și culturile pentru anul viitor, ceilalți culeg roadele. Și pentru că legumele au diferite perioade în care trebuie să…




15:55, 02.09.2023

Alegerea corecta a utilajelor agricole de pregatirea solului: Ghid pentru fermierii incepatori

Lucrarea solului este pasul crucial în agricultură, iar alegerea utilajelor potrivite pentru această etapă poate face diferența în succesul recoltelor. Pentru fermierii începători, să navigheze prin varietatea…




18:50, 01.09.2023

Cum dezinfectezi solul din grădină în luna septembrie. Aşa îţi asiguri o recoltă de zile mari anul viitor

Cei care fac asta zilnic, grădinarii experimentați, știu că utilizarea aceluiași sol de grădină sau a aceluiași amestec pentru ghiveci la nesfârșit poate duce probleme. Așa că, nea-m gândit să-ți spunem cum dezifenctezi…




19:30, 30.08.2023

Mulți producători de cartofi din România sunt nevoiți să amâne recoltarea din cauza solului foarte tare și a temperaturii crescute

Puțini producători au început recoltarea cartofilor de toamnă. Și chiar dacă producțiile sunt bune, prețul de vânzare nu le dă prea mari speranțe celor care au cheltuit mai mult decât anul trecut.




12:25, 28.08.2023

Sonda indiană Vikram a forat în solul de la polul sud lunar și a trimis și primele măsurători de temperatură

​Misiunea indiană Chandrayaan-3, după ce a reușit aselenizarea, a trecut la treabă la polul sud lunar. Roverul Pragyan se deplasează de câteva zile, iar sonda Vikram a forat în solul lunar și a trimis date despre…




15:50, 25.08.2023

La ce distanță trebuie să plantezi castraveții în grădină. Așa vei avea o recoltă importantă

Atunci când plantați castraveții în grădină, trebuie să țineți cont de câteva reguli esențiale, pentru ca aceștia să crească frumoși și sănătoși. Distanța dintre dufele de castraveți trebuie să fie cea potrivită,…




11:06, 25.08.2023

Ce face pe Lună roverul indian Pragyan și cât de mult ar trebui să se „plimbe” pe solul selenar

India a pus cu succes la polul sud lunar sonda Vikram și roverul Pragyan, rover care de joi și-a început explorarea în zona craterelor lunare unde se speră că există apă înghețată. Misiunea mai are 12 zile, iar…