08:35, 07.03.2021

Cel mai simplu aperitiv. Cum faci cele mai gustoase chiftele din cartofi, ingredientul care dă savoare

Cel mai simplu aperitiv. Cum faci cele mai gustoase chiftele din cartofi, ingredientul care dă savoare

Un aperitiv simplu, gustos şi sănătos se prepară rapid după reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. Chiftele din cartofi sunt delicioase cu multă verdeaţă, cu brânză de vaci ori telemea.




08:00, 26.02.2021

Reţeta sarmalelor care se topesc în gură.  Ce ingrediente le face gustoase şi câte ore se fierb

Reţeta sarmalelor care se topesc în gură.  Ce ingrediente le face gustoase şi câte ore se fierb

Nelipsite de pe mesele româneşti, sarmalele se prepară cu multă grijă. O reţetă a maestrului gastronomiei româneşti, Radu Anton Roman, le învaţă pe gospodine ce ingrediente să pună în sarmale ca să iasă gustoase.




12:55, 22.02.2021

Mucenici moldovenești, rețeta lui Radu Anton Roman

Mucenici moldovenești, rețeta lui Radu Anton Roman

An de an, pe data de 9 martie, în calendarul ortodox sunt pomeniți cei 40 de mucenici din Sevastia. Mucenicii sunt, de fapt, martirii din primele timpuri ale creștinismului și sunt considerați primii sfinți ai…




08:30, 20.02.2021

Cum faci caşcavalul pane perfect. Secretul reţetei gustoase: de ce se mănâncă rapid brânza caldă

Cum faci caşcavalul pane perfect. Secretul reţetei gustoase: de ce se mănâncă rapid brânza caldă

O reţetă simplă şi uşor de preparat, caşcavalul la capac este delucuis, dacă ştii cum să-l găteşto. Reţeta preparatului o regăsim la Radu Anton Roman, un gazetar îndrăgostit de bucătărie care ne arată paşii pe…




09:05, 06.02.2021

Reţeta deliciosului pui la cuptor. Cu ce se unge ca să fie gustos şi în cât timp se rumeneşte

Reţeta deliciosului pui la cuptor. Cu ce se unge ca să fie gustos şi în cât timp se rumeneşte

O reţetă delicioasă şi uşor de gătit este puiul la cuptor, preparat după reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. Dacă se respectă paşii gătirii, mâncarea iese gustoasă, notează autorul în lucrarea ale gastronomiei…




08:20, 15.01.2021

Secretele celei mai gustoase ciorbe de burtă. Cât se fierbe şi cum scoţi acidul din stomacul de vacă

Secretele celei mai gustoase ciorbe de burtă. Cât se fierbe şi cum scoţi acidul din stomacul de vacă

Un prepat delicios, nelipsit de pe mesele de după sărbători şi care este considerat un leac pentru mahmureala, este ciorba de burtă. Reţeta mâncării gustoase o regăsim în cartea regratatului jurnalist, Radu Anton…




09:10, 09.01.2021

Reţeta bunicii de carne în untură. Secretul preparatului delicios, cât se poate păstra în cămară

Reţeta bunicii de carne în untură. Secretul preparatului delicios, cât se poate păstra în cămară

Gospodinele pregătesc iarna, după sacrificarea porcului, carne în untură. Preparatul delicios poate fi păstrat în cămară câteva luni bune, dacă se respectă etapele gătirii. Reţeta deliciosului preparat o regăsim…




17:06, 24.12.2020

Reţeta celor mai gustoşi cârnaţi de casă. De ce nu se dă prin maşină grăsimea, şi cât usturoi se adaugă

Reţeta celor mai gustoşi cârnaţi de casă. De ce nu se dă prin maşină grăsimea, şi cât usturoi se adaugă

Printre preparatele de Crăciun, cârnaţii sunt la loc de cinste pe mesele românilor. Reţeta delicioasei gustări o regăsim la regretatul Radu Anton Roman care dezvăluie în lucrarea sa “Bucate, vinuri şi obiceiuri…




09:00, 23.12.2020

Cum faci cele mai bune jumări. Reţeta preparatului gustos, cât de groasă se taie slănina pentru prăjit

Cum faci cele mai bune jumări. Reţeta preparatului gustos, cât de groasă se taie slănina pentru prăjit

Jumările, făcute din slănină prăjită după tăierea porcului sunt un deliciu. Reţeta gustosului aperitiv o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”…




07:40, 05.12.2020

Cea mai ieftină mâncare de post. Cum faci salata de ciuperci perfectă, ce ingrediente se adaugă în sos

Cea mai ieftină mâncare de post. Cum faci salata de ciuperci perfectă, ce ingrediente se adaugă în sos

În post, o gustare ieftină şi sănătoasă este salata de ciuperci. Puse la fiert şi amestecate cu diverse condimente, ciupercuţele devin deosebit de gustoase. Reţeta preparatului delicioas o regăsim la Radu Anton…




08:25, 20.11.2020

Secretele celei mai gustoase plăcinte. Cum se pregăteşte aluatul perfect

Cea mai bună plcăintă cu brânză dulce se face urmînd reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. În cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“ (Editura Paideia), autorul ne arată paşii celei mai bune prăjituri.




14:25, 18.11.2020

Ghiveci călugăresc de post, după rețeta lui Radu Anton Roman

Ne aflăm în postul Crăciunului și avem acum nevoie de rețete delicioase din ingrediente de origine vegetală pentru a trece mai ușor pentru această perioadă dificilă din punct de vedere alimentar. Și ce poate fi…




08:26, 13.11.2020

Cel mai delicios aperitiv. Cum faci chifteluţe din peşte şi ce pui în compoziţie

Un aperitiv delicios poate fi gătit de orice gospodină acasă, după reţeta regreatatului gastronom Radu Anton Roman. Chifteaua din peşte se prepară rapid. Reţeta felului de mâncare gustos, simplu şi sănătos o regăsim…




08:05, 07.11.2020

Cum faci adevăratul storceag. Secretele celei mai gustoase ciorbe, ce fel de peşte pui şi în cât timp e gata, cu ce se drage

Radu Anton Roman, reputatul gastronom, dezvăluie în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) toţi paşii necesari pregătirii celei mai bune ciorbe ucrainene. Într-un singur loc din România…




10:00, 01.11.2020

Cum faci varza murată perfectă. Câtă sare grunjoasă se pune, când vânturi zeama şi cât timp durează să se acrească

Cea mai gustoasă varză murată se face după reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. Gospodarii sunt învăţaţi pas cu pas cum să acrească varza pentru iarnă şi ce condimente se adaugă pentru a fi delicioasă.…




08:50, 01.11.2020

Cum faci varza murată perfectă. Câtă sare grujoasă se pune, când vânturi zeama şi cât timp durează să se acrească

Cea mai gustoasă varză murată se face după reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. Gospodarii sunt învăţaţi pas cu pas cum să acrească varza pentru iarnă şi ce condimente se adaugă pentru a fi delicioasă.…




09:10, 18.10.2020

Reţeta celui mai gustos preparat. Cum faci mujdeiul perfect, un sos din trei ingrediente

Cel mai simplu sos, care dă savoare multor preparate culinare, se prepară rapid. Mujdeiul, nelipsit în bucătăria românească se face rapid cu doar 3 ingrediente. Reţeta deliciosului preparat o regăsim la Radu Anton…




08:30, 11.10.2020

Cum faci adevărata iahnie. Cât timp se fierbe fasolea şi ce condimente pui ca să iasă delicioasă

Preparat nelipsit de pe mesele românilor, iahnia de fasole iese delicioasă dacă este gătită după reţeta regretatului grastronom Radu Anton Roman. Cu multe condimente şi verdeaţă, preparatul va fi perfect dacă înainte…




09:01, 26.09.2020

Reţeta celor mai gustoase murături în oţet. Ce pui în zeamă ca să iasă gogoşarii delicioşi şi cât se fierb ca să rămână tari

Gospodinele se întrec toamna în conserve pentru iarnă. Cele mai gustoase murături se fac după reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. O zeamă mai ales pentru gogoşari cu miere şi oţet, dar în care se pot…




17:20, 22.09.2020

Zacusca de vinete. Rețeta lui Radu Anton Roman

Zacusca este unul dintre preparatele culinare nelipsite din cămara românilor. Noi nu credem că există om pe lume care să nu îndrăgeacă tocănița acesta de legume, bogată în arome îmbietoare, cu un gust inconfundabil.…




08:25, 20.09.2020

Cum faci cea mai sănătoasă pastă de roşii. Câtă sare se adaugă şi cât se fierbe

Nelipsită în bucătărie, pasta de roşii dă savoare preparatelor. Când este făcută în casă, fără conservanţi, după reţeta bunicii este desoebit de gustoasă.  Reţeta unei preparat gustos şi sănătos o regăsim la regretatul…




09:25, 05.09.2020

Reţeta celui mai gustos aperitiv. Cum faci zacusca perfectă, câtă sare se pune şi de ce se fierbe preparatul de două ori

Pregătită din timp de gospodine pentru iarnă, zacusca este un preparat care umple cămările. Reţeta delicioasei gustări o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri…




09:05, 05.09.2020

Reţeta celei mai gustos aperitiv. Cum faci zacusca perfectă, câtă sare se pune şi de ce se fierbe preparatul de două ori

Pregătită din timp de gospodine pentru iarnă, zacusca este un preparat care umple cămările. Reţeta delicioasei gustări o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri…




08:06, 28.08.2020

Reţeta delicioasă a dovleceilor umpluţi. Cum prepari sosul, cât îi ţii la cuptor şi ce ingredient dă savoare preparatului

Gătiţi vara sub toate formele, dovleceii sunt un deliciu dacă îi umplem cu carne tocată şi prepaăm un sos cu smântână şi roşii. Reţeta mâncării gustoase o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea…




08:40, 07.08.2020

Cum faci cei mai gustoşi ardei umpluţi. Ingredientele secrete care dau savoare, cât se ţin la cuptor

Cei mai gustoţi ardei umpluţi se fac în Bucovina. Reţeta deliciosului preparat o regăsim în cartea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) a regretatului gastronom Radu Anton Roman care spunea…




08:05, 02.08.2020

Cum faci salata de vinete, cel mai gustos aperitiv. Cât se lasă la scurs după ce au fost coapte, secretul care o face delicioasă

Un aperitiv nelipsit vara de pe mesele românilor este delicioasa salată de vinete. Reţeta unui preparat perfect o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”…




08:55, 01.08.2020

Cea mai simplă mâncare. Ce pui în supa de roşii ca să iasă delicioasă, în cât timp e gata

Una dintre cele mai simple şi gustoase reţete culinare este supa de roşii. Cu ingredinete puţine iese o mâncare dlicioasă. Bogată în vitamine, răcoritoare pe arşită, supa de roşii este mâncarea perfectă vara. Reţeta…




08:27, 24.07.2020

Cea mai populară mâncare. Cum faci cea mai gustoasă ciorbă de perişoare, cu ce se drege şi în cât timp e gata

Mâncare muntenească prin excelenţă, ciorba de perişoare se găteşte de secole în toată ţara. Reţeta deliciosului preparat o regăsimt la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri…




09:12, 18.07.2020

Cum faci grătarul perfect. În ce fel se taie carnea, ce o frăgezeşte şi ce lemne sunt cele mai bune pentru jar

Într-o ţară fundamental carnivoră ca România, grătarul joacă nu numai un rol alimentar, ci şi un rol social excepţional, nota regretatul gastronom Radu Anton Roman. Pentru ca fleicile aruncate pe jar să fie delicioase…




08:30, 18.07.2020

Cum faci grătarul perfect. În ce fel se taie carnea, ce o frăgezeşte şi care lemne sunt cele mai bune pentru jar

Într-o ţară fundamental carnivoră ca România, grătarul joacă nu numai un rol alimentar, ci şi un rol social excepţional, nota regretatul gastronom Radu Anton Roman. Pentru ca fleicile aruncate pe jar să fie delicioase…





Informatii Utile

Vremea

Prognoza meteo pentru maine 09 martie 2021
Bucuresti 1°C | 9°C
Iasi -1°C | 6°C
Cluj-Napoca 0°C | 7°C
Timisoara 0°C | 10°C
Constanta 3°C | 6°C
Brasov -1°C | 6°C
Baia Mare 1°C | 8°C
alte orase..

Loto 6/49

Detalii castiguri EXTRAGERI SPECIALE la 6/49 din 07.03.2021

CAT. Numar castiguri Valoare castig Report
I (6/6) REPORT - 3.913.473,36
II (5/6) 10 12.957,12 -
III (4/6) 676 191,67 -
IV (3/6) 11.498 30,00 -
Fond total de castiguri: 4.517.555,76

Curs Valutar

Cursul valutar din 08 martie 2021
USD 4.0924
EUR 4.8831
CHF 4.4065
GBP 5.6478
CAD 3.2197
XAU 223.061
JPY 3.7707
CNY 0.6308
AED 1.1141
AUD 3.1352
MDL 0.2309
BGN 2.4967