Radu Anton Roman - Stiri si informatii despre Radu Anton Roman | prima pagina Ultima actualizare: 23:01:23, 08.03.2021
Cel mai simplu aperitiv. Cum faci cele mai gustoase chiftele din cartofi, ingredientul care dă savoare
Un aperitiv simplu, gustos şi sănătos se prepară rapid după reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. Chiftele din cartofi sunt delicioase cu multă verdeaţă, cu brânză de vaci ori telemea.
Reţeta sarmalelor care se topesc în gură. Ce ingrediente le face gustoase şi câte ore se fierb
Nelipsite de pe mesele româneşti, sarmalele se prepară cu multă grijă. O reţetă a maestrului gastronomiei româneşti, Radu Anton Roman, le învaţă pe gospodine ce ingrediente să pună în sarmale ca să iasă gustoase.
Mucenici moldovenești, rețeta lui Radu Anton Roman
An de an, pe data de 9 martie, în calendarul ortodox sunt pomeniți cei 40 de mucenici din Sevastia. Mucenicii sunt, de fapt, martirii din primele timpuri ale creștinismului și sunt considerați primii sfinți ai…
Cum faci caşcavalul pane perfect. Secretul reţetei gustoase: de ce se mănâncă rapid brânza caldă
O reţetă simplă şi uşor de preparat, caşcavalul la capac este delucuis, dacă ştii cum să-l găteşto. Reţeta preparatului o regăsim la Radu Anton Roman, un gazetar îndrăgostit de bucătărie care ne arată paşii pe…
Reţeta deliciosului pui la cuptor. Cu ce se unge ca să fie gustos şi în cât timp se rumeneşte
O reţetă delicioasă şi uşor de gătit este puiul la cuptor, preparat după reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. Dacă se respectă paşii gătirii, mâncarea iese gustoasă, notează autorul în lucrarea ale gastronomiei…
Secretele celei mai gustoase ciorbe de burtă. Cât se fierbe şi cum scoţi acidul din stomacul de vacă
Un prepat delicios, nelipsit de pe mesele de după sărbători şi care este considerat un leac pentru mahmureala, este ciorba de burtă. Reţeta mâncării gustoase o regăsim în cartea regratatului jurnalist, Radu Anton…
Reţeta bunicii de carne în untură. Secretul preparatului delicios, cât se poate păstra în cămară
Gospodinele pregătesc iarna, după sacrificarea porcului, carne în untură. Preparatul delicios poate fi păstrat în cămară câteva luni bune, dacă se respectă etapele gătirii. Reţeta deliciosului preparat o regăsim…
Reţeta celor mai gustoşi cârnaţi de casă. De ce nu se dă prin maşină grăsimea, şi cât usturoi se adaugă
Printre preparatele de Crăciun, cârnaţii sunt la loc de cinste pe mesele românilor. Reţeta delicioasei gustări o regăsim la regretatul Radu Anton Roman care dezvăluie în lucrarea sa “Bucate, vinuri şi obiceiuri…
Cum faci cele mai bune jumări. Reţeta preparatului gustos, cât de groasă se taie slănina pentru prăjit
Jumările, făcute din slănină prăjită după tăierea porcului sunt un deliciu. Reţeta gustosului aperitiv o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”…
Cea mai ieftină mâncare de post. Cum faci salata de ciuperci perfectă, ce ingrediente se adaugă în sos
În post, o gustare ieftină şi sănătoasă este salata de ciuperci. Puse la fiert şi amestecate cu diverse condimente, ciupercuţele devin deosebit de gustoase. Reţeta preparatului delicioas o regăsim la Radu Anton…
08:25, 20.11.2020
Secretele celei mai gustoase plăcinte. Cum se pregăteşte aluatul perfect
Cea mai bună plcăintă cu brânză dulce se face urmînd reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. În cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“ (Editura Paideia), autorul ne arată paşii celei mai bune prăjituri.
14:25, 18.11.2020
Ghiveci călugăresc de post, după rețeta lui Radu Anton Roman
Ne aflăm în postul Crăciunului și avem acum nevoie de rețete delicioase din ingrediente de origine vegetală pentru a trece mai ușor pentru această perioadă dificilă din punct de vedere alimentar. Și ce poate fi…
08:26, 13.11.2020
Cel mai delicios aperitiv. Cum faci chifteluţe din peşte şi ce pui în compoziţie
Un aperitiv delicios poate fi gătit de orice gospodină acasă, după reţeta regreatatului gastronom Radu Anton Roman. Chifteaua din peşte se prepară rapid. Reţeta felului de mâncare gustos, simplu şi sănătos o regăsim…
08:05, 07.11.2020
Cum faci adevăratul storceag. Secretele celei mai gustoase ciorbe, ce fel de peşte pui şi în cât timp e gata, cu ce se drage
Radu Anton Roman, reputatul gastronom, dezvăluie în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) toţi paşii necesari pregătirii celei mai bune ciorbe ucrainene. Într-un singur loc din România…
10:00, 01.11.2020
Cum faci varza murată perfectă. Câtă sare grunjoasă se pune, când vânturi zeama şi cât timp durează să se acrească
Cea mai gustoasă varză murată se face după reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. Gospodarii sunt învăţaţi pas cu pas cum să acrească varza pentru iarnă şi ce condimente se adaugă pentru a fi delicioasă.…
08:50, 01.11.2020
Cum faci varza murată perfectă. Câtă sare grujoasă se pune, când vânturi zeama şi cât timp durează să se acrească
Cea mai gustoasă varză murată se face după reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. Gospodarii sunt învăţaţi pas cu pas cum să acrească varza pentru iarnă şi ce condimente se adaugă pentru a fi delicioasă.…
09:10, 18.10.2020
Reţeta celui mai gustos preparat. Cum faci mujdeiul perfect, un sos din trei ingrediente
Cel mai simplu sos, care dă savoare multor preparate culinare, se prepară rapid. Mujdeiul, nelipsit în bucătăria românească se face rapid cu doar 3 ingrediente. Reţeta deliciosului preparat o regăsim la Radu Anton…
08:30, 11.10.2020
Cum faci adevărata iahnie. Cât timp se fierbe fasolea şi ce condimente pui ca să iasă delicioasă
Preparat nelipsit de pe mesele românilor, iahnia de fasole iese delicioasă dacă este gătită după reţeta regretatului grastronom Radu Anton Roman. Cu multe condimente şi verdeaţă, preparatul va fi perfect dacă înainte…
09:01, 26.09.2020
Reţeta celor mai gustoase murături în oţet. Ce pui în zeamă ca să iasă gogoşarii delicioşi şi cât se fierb ca să rămână tari
Gospodinele se întrec toamna în conserve pentru iarnă. Cele mai gustoase murături se fac după reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. O zeamă mai ales pentru gogoşari cu miere şi oţet, dar în care se pot…
17:20, 22.09.2020
Zacusca de vinete. Rețeta lui Radu Anton Roman
Zacusca este unul dintre preparatele culinare nelipsite din cămara românilor. Noi nu credem că există om pe lume care să nu îndrăgeacă tocănița acesta de legume, bogată în arome îmbietoare, cu un gust inconfundabil.…
08:25, 20.09.2020
Cum faci cea mai sănătoasă pastă de roşii. Câtă sare se adaugă şi cât se fierbe
Nelipsită în bucătărie, pasta de roşii dă savoare preparatelor. Când este făcută în casă, fără conservanţi, după reţeta bunicii este desoebit de gustoasă. Reţeta unei preparat gustos şi sănătos o regăsim la regretatul…
09:25, 05.09.2020
Reţeta celui mai gustos aperitiv. Cum faci zacusca perfectă, câtă sare se pune şi de ce se fierbe preparatul de două ori
Pregătită din timp de gospodine pentru iarnă, zacusca este un preparat care umple cămările. Reţeta delicioasei gustări o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri…
09:05, 05.09.2020
Reţeta celei mai gustos aperitiv. Cum faci zacusca perfectă, câtă sare se pune şi de ce se fierbe preparatul de două ori
Pregătită din timp de gospodine pentru iarnă, zacusca este un preparat care umple cămările. Reţeta delicioasei gustări o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri…
08:06, 28.08.2020
Reţeta delicioasă a dovleceilor umpluţi. Cum prepari sosul, cât îi ţii la cuptor şi ce ingredient dă savoare preparatului
Gătiţi vara sub toate formele, dovleceii sunt un deliciu dacă îi umplem cu carne tocată şi prepaăm un sos cu smântână şi roşii. Reţeta mâncării gustoase o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea…
08:40, 07.08.2020
Cum faci cei mai gustoşi ardei umpluţi. Ingredientele secrete care dau savoare, cât se ţin la cuptor
Cei mai gustoţi ardei umpluţi se fac în Bucovina. Reţeta deliciosului preparat o regăsim în cartea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) a regretatului gastronom Radu Anton Roman care spunea…
08:05, 02.08.2020
Cum faci salata de vinete, cel mai gustos aperitiv. Cât se lasă la scurs după ce au fost coapte, secretul care o face delicioasă
Un aperitiv nelipsit vara de pe mesele românilor este delicioasa salată de vinete. Reţeta unui preparat perfect o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”…
08:55, 01.08.2020
Cea mai simplă mâncare. Ce pui în supa de roşii ca să iasă delicioasă, în cât timp e gata
Una dintre cele mai simple şi gustoase reţete culinare este supa de roşii. Cu ingredinete puţine iese o mâncare dlicioasă. Bogată în vitamine, răcoritoare pe arşită, supa de roşii este mâncarea perfectă vara. Reţeta…
08:27, 24.07.2020
Cea mai populară mâncare. Cum faci cea mai gustoasă ciorbă de perişoare, cu ce se drege şi în cât timp e gata
Mâncare muntenească prin excelenţă, ciorba de perişoare se găteşte de secole în toată ţara. Reţeta deliciosului preparat o regăsimt la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri…
09:12, 18.07.2020
Cum faci grătarul perfect. În ce fel se taie carnea, ce o frăgezeşte şi ce lemne sunt cele mai bune pentru jar
Într-o ţară fundamental carnivoră ca România, grătarul joacă nu numai un rol alimentar, ci şi un rol social excepţional, nota regretatul gastronom Radu Anton Roman. Pentru ca fleicile aruncate pe jar să fie delicioase…
08:30, 18.07.2020
Cum faci grătarul perfect. În ce fel se taie carnea, ce o frăgezeşte şi care lemne sunt cele mai bune pentru jar
Într-o ţară fundamental carnivoră ca România, grătarul joacă nu numai un rol alimentar, ci şi un rol social excepţional, nota regretatul gastronom Radu Anton Roman. Pentru ca fleicile aruncate pe jar să fie delicioase…