Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Jumări de porc, rețeta tradițională. Ingredientul secret folosit de marele bucătar Radu Anton Roman

Publicat:

Rețeta gustoaselor jumari o regasim la regretatul gastronom , in lucrarea romanestiBucate, vinuri si obiceiuri romanesti”."Slanina proaspata, fara șorici, dar cu cate o șuvița de carne ratacita ca o carare pierduta; sare. Se taie slanina, bucați de aprox. 4/4 cm. Intr-o cratița de fonta groasa se incinge puțina untura. Se pun bucațile de slanina la foc, la inceput cu apa, sa se incinga pana la miez; se lasa sa se prajeasca pana se fac aurii peste tot (mai inchis, așa, ca aurul turcesc). Cand s-au rumenit bine, se scot și se preseaza tare, ușor sau deloc, dupa pofta și placere,…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Liviu Dragnea a revenit pe YouTube inainte de Paste. Reteta de pasca si ingredientul secret „Nu imi place sa fac aluat”

16:00, 02.05.2024 - Dupa aproape un an de pauza de pe canalul sau, Liviu Dragnea a revenit pe YouTube inainte de Paste. Fostul lider PSD a prezentat o rețeta de pasca delicioasa ce a facut furori in randul internauților. Ingredientul secret folosit de el ii da nu doar o aroma speciala, dar și o textura minunata. Surpriza…

Ce adauga gospodinele din Transilvania in fasolea batuta de post pentru un gust divin. Ingredientul secret care o transforma intr-un deliciu

21:55, 13.04.2024 - Fasolea batuta este unul dintre cele mai iubite preparate de post, care se pregatește rapid și pentru care nu ai nevoie de prea multe ingrediente. Unul, insa, face minuni cu acest fel de mancare și ii da un gust de-a dreotul special. Ce trebuie sa adaugi ca sa iasa ca la carte. Rețeta speciala de […]…

Cum faci cea mai gustoasa mancarea de spanac. Trei ingrediente simple, care fac toata diferența

14:46, 04.04.2024 - Spanacul inabusit poate fi o garnitura perfecta la oua ochiuri, friganele, friptura, dar si o umplutura de placinte si clatite, a notat in lucrarea sa, “Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”, regretatul gastronom Radu Anton Roman, relateaza Click.ro .Spanacul este o sursa importanta de vitamine și…

Sanatate și energie intr-un singur bol. Cum prepari cea mai buna ciorba de loboda dreasa cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman

18:30, 02.04.2024 - Delicioasa si usor de preparat, ciorba de loboda este nelipsita primavara de pe mesele romanilor. Bogata in vitamine, mancarea se face cat ai clipi. Reteta gustosului preparat o regasim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, in lucrarea „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”, scrie Click.ro .Ingrediente1…

Plachie de pește ca-n Delta. Rețeta tradiționala și ingredientul secret pe care trebuie sa-l folosești 

16:45, 25.03.2024 - Daca vrei sa faci plachie de pește ca-n Delta, trebuie sa respecți rețeta pas cu pas. Ca sa știi cum trebuie sa iți iasa, ar trebui prima oara ar trebui sa mergi in Delta ca sa guști rețeta autentica. Aceasta rețeta e plina de legume și are un gust senzațional. Tradițional se face cu crap, […] The post…

Rețeta olteneasca de crap cu mujdei a lui Dan Helciug. Care este ingredientul secret: ”Ceri porție dubla!” EXCLUSIV

11:45, 24.03.2024 - Dan Helciug, solistul trupei Spitalul de Urgența, ne ofera o rețeta delicioasa de crap, pentru zilele cu dezlegare la pește din Postul Paștelui. El ne-a dezvaluit, exclusiv pentru Playtech Știri, și care este ingredientul secret care ii da mancarii savoare, un gust aparte, dar și de la cine a preluat…

Cea mai simpla rețeta de mucenici fierți muntenești: ingredientul folosit de Radu Anton Roman - gustul copilariei

16:21, 08.03.2024 - Mucenici muntenesti (fierti)Ingrediente:125 ml ulei1 lingurita de sare500 ml apa1 kg de faina sau cat primeste uleiul si apaSirop: 1 ceasca de miez de nuca macinat3 linguri de zahar1 lingurita scortisoarazahar vanilatcoaja rasa de la o lamaieMod de preparare:Se incalzeste putin apa, se cerne faina pe…

Mucenici moldovenești, rețeta renumitului gastronom Radu Anton Roman. Ingredientul secret pe care il folosea maestrul bucatar

10:16, 05.03.2024 - In credinta populara, 9 martie este ziua in care se deschid cerurile. Pentru pomenirea celor morti, in multe sate se obisnuieste sa se imparta mucenici.Regretatul gastronom Radu Anton Roman a publicat in cartea sa „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” o rețeta a preparatului traditional.Cum se fac…


Ce parere ai despre aceasta stire?