Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

15:00, 21.03.2022

Militarul căruia i s-a furat arma în post se uita la o slujbă religioasă pe telefon

Ies la iveala detalii socante în cazul militarului din Mamaia-Sat caruia i-au fost furate mitraliera si munitia aferenta. Soldatul se uita la o slujba religioasa în momentul în care a fost atacat de un individ…




10:51, 18.03.2022

Mihai Bobonete, în cabinetul psihologului, după ce hoții i-au spart casa. Actorul se luptă cu depresia: ”Fac terapie și îmi este foarte bine așa”

Nu ai cum să nu izbucnești în râs de fiecare dată când îl vezi la televizor. Cu toate acestea, deși și el apare întotdeauna cu zâmbetul pe buze pe micile ecrane, puțini sunt cei care știu ce se întâmplă, în realitate,…




12:46, 17.03.2022

Sfatul psihologului. Frica de război. Cum ne controlăm temerile, panica

În astfel de vremuri tulburi, în care nu putem să ne facem planuri, anxietatea poate să crească proporțional cu știrile negative care ajung la noi. Să nu uităm că venim după 2 ani de pandemie, în care a trebuit…




12:35, 10.03.2022

Sfatul psihologului. Profilul psihologic al lui Putin

Personalitatea președintelui rus pare a fi de nepătruns. Acesta afișează imaginea unui conducător rezervat, în control și, mai ales, care nu își arată emoțiile în fața camerelor de televiziune. Nu este însă pasiv…




09:35, 07.03.2022

Cum facem faţă situaţiei din ţara vecină cu psihologul Andreea Buhuşi

De mai bine de o săptămână vedem ce se întâmplă în ţara vecină, Ucraina. Cum facem faţă valului de refugiaţi, tristeţe, ştiri şi imagini de război cu psihologul Andreea Buhuşi: http://www.radioiasi.ro/wp-content/uploads/sites/6/2022/03/7-mart-Andreea-Buhusi.mp3…




18:05, 03.03.2022

Psihologul Mirela Zivari: Copiii refugiați din Ucraina au nevoie urgentă de consiliere psihologică

Copiii refugiați din Ucraina au nevoie urgentă de consiliere psihologică pentru a reduce riscul manifestărilor post-traumatice, depresiile și chiar tentativele de suicid, avertizează psihologul Mirela Zivari. Din…




14:45, 03.03.2022

Cum poți face față stresului cauzat de pandemie și de război. Explică psihologul Daniel David

„Să încercăm să trăim normal, fără să ne schimbăm foarte mult rutina de viaţă, dar cu grijă şi cu îngrijorare raţională la situaţiile de stres cu care ne confruntăm: pandemia şi războiul la graniţa României”, ne…




12:26, 03.03.2022

Sfatul psihologului. Psihologia relaţiei de iubire

Interacțiunile dintre copil și părintele lui influențează formarea tiparelor de ataşament care intră în acțiune ori de câte ori interacționăm cu alte persoane.Atașamentul este definit ca fiind legătura afectivă,…




08:05, 02.03.2022

Pe ce s-a bazat apărarea în instanță a psihologului buzoian care a lovit cu mașina un motociclist de la Poliția Rutieră

Psihologul buzoian Anda Vlădescu, judecată pentru că ar fi intrat intenționat în motocicleta unui polițist de la serviciul rutier aflat în urmărirea ei, așteaptă sentința definitivă care se pronunța da la Curtea…




18:16, 28.02.2022

Explicațiile psihologului Alexandru Pleșea Inteligența Emoțională sau conlucrarea dintre inimă și minte

Inteligența și Emoția, cu cât mai mult ni se predă instituțional că sunt manifestări simultane sau venite împreună, cu atât mai mult omul se îndepărtează de potențialul lor. Dacă acestea ar funcționa împreună și…




06:00, 28.02.2022

Exclusiv. Luptă sau fugi: Frica de război, provocarea mentală a omenirii

Avem o pandemie despre care nu putem afirma că este pe terminate și un război la granița României. Adevărul e că e prea mult și nu știm cum și de unde își mai găsesc oamenii puterea să reziste psihic. Aflați între…




10:25, 27.02.2022

Informaţiile despre război pot afecta psihicul copiilor. Recomandările psihologului

Informaţiile despre război pot afecta psihicul copiilor, o spun psihologii. Potrivit lor, în această perioadă, este important ca minorii să fie protejați de elementele agresive din mediul online.




20:30, 15.02.2022

Explicaţiile psihologului Laura Maria Cojocaru. Terapie prin joc și prin artă

Terapia prin joc și artă este un tip de terapie similară consilierii. Este o formă de psihoterapie care folosește jocul și artele creative ca metodă de exprimare. Sesiunea are loc într-un mediu sigur și limitat,…




19:15, 15.02.2022

Bullyingul, un subiect ”fierbinte” și pentru elevii din Buftea. Simpozionul ”Non-violența în școli”, un reper util pentru gestionarea emoțiilor negative

Cadre didactice și elevi ai școlilor din orașul Buftea au participat, recent, la un eveniment în cadrul căruia a fost abordat un subiect extrem de important în societatea noastră: bullyingul!    Articol publicat…




14:51, 15.02.2022

Monica Anghel a slăbit 30 de kilograme. „A fost foarte important în acest proces de schimbare psihologul meu”

Monica Anghel, în vârstă de 51 de ani, a slăbit 30 de kilograme și dezvăluite cum a reușit să facă asta. Artista face sport, însă are și o alimentație diferită, pentru a reuși să ajungă la greutatea dorită. ,,Nu…




13:35, 15.02.2022

Monica Anghel, despre cum a slăbit 30 de kilograme: ,,În tot acest proces de schimbare a fost important psihologul"

Monica Anghel a dus dintotdeauna o luptă cu kilogramele în plus, dar în prezent, artista a reușit să se mențină în formă, iar într-un an și jumătate a pierdut 30 de kilograme. Psihologul a avut un rol foarte important…




17:46, 14.02.2022

Explicațiile psihologului Andra Tănăsescu: Principiul repetiției – de ce repetăm aceleași tipare?

Principiul repetiției sau compulsiunea la repetiție are două perspective: (1) psihopatologia, care reprezintă procesul inconștient, prin care persoana se plasează activ în situații neplăcute, repetând astfel experiențe…




17:46, 14.02.2022

Explicațiile psihologului Alexandru Pleșea. De ce stricăm atunci când ajutăm prea mult?

În natura relației există ceea ce se numește: capacitatea de a soluționa problemele, sau în limbajul nostru, “iscusință nativă”. Mulți o învață, însă puțini o dețin în caracterul lor. Cei care o învață dezvoltă…




20:15, 13.02.2022

Psihologul de weekend: Ce facem când copilul nostru se îndrăgostește pentru prima dată?

"Dar e prea devreme. Sa nu o vad cu el acasa. Nu pot sa concep asa ceva. Are abia 14 ani!"  "Cum sa se îndragosteasca tocmai de ala? De cel mai rau baiat din clasa? Am sa-i interzic sa mai mearga la scoala daca…




00:00, 10.02.2022

Betty Vișănescu, despre lupta cu anxietatea. Fiica lui Florin Salam a cerut ajutorul psihologului: ''Nu am trecut peste”

Betty Vișănescu a vorbit în exclusivitate la Antena Stars despre lupta cu anxietatea. Fiica lui Florin Salam a fost marcată de moartea mamei sale în copilărie, însă vedeta susține că încă se luptă cu starea ei…




09:05, 05.02.2022

Recomandări pentru a nu ne distruge psihicul în pandemie

Psihologul Mihai Copaceanu spune, într-un interviu pentru DC News, ca pandemia COVID nu doar a crescut numarul de afectiuni psihice, ci a modificat si modul în care oamenii interactioneaza unii cu altii. Si "cu…




02:56, 01.02.2022

Moral Correctness versus Pui la rotisor

S-a demonstrat în practica ca o societate cu idealuri solide se bazeaza pe o anumita acceptie generala asupra normelor morale, pe un consens al aprecierii valorilor de unde rezida si o stabilitate politica, religioasa,…




13:46, 31.01.2022

Legătura dintre ora de culcare și nivelul inteligenței. Tu știi ce IQ ai?

Revista “Psychology Today” relatează că oamenii care au o oră de culcare mai târzie sunt mai inteligenţi decât cei care preferă să doarmă mai devreme, iar acest lucru se aplică atât în zilele lucrătoare, cât şi…




06:25, 23.01.2022

Cum poţi avea acces la servicii psihologice decontate. Psiholog clinician: „Uneori, terapia are aceleaşi efecte precum medicaţia“

Una dintre marile probleme ale abordării sănătăţii, atât de către oameni, cât şi de stat, este ignorarea importanţei unui psihic sănătos. Psihologul clinician Nicolae Ispas spune că este esenţială consilierea psihologică…




18:31, 20.01.2022

Explicațiile psihologului Andra Tănăsescu: Ce se întâmplă atunci când interzicem copiilor să plângă?

„Taci, nu mai plânge!” Câți dintre noi n-am auzit asta crescând? Majoritatea copiilor încă o aud. Este o replică, care se perpetuează până în ziua de azi, ca un ecou care se propagă, sigur și precis. Vine din urmă…




19:46, 19.01.2022

Explicaţiile psihologului Laura Maria Cojocaru. Oameni și copaci – asocieri psihologice și lecții de viață

Oricât de curios ar părea, copacii sunt ființe relaționale. Aceștia au nevoie de o multitudine de alte organisme vii pentru a-și continua viața, pentru a crește, pentru a se reproduce. Acestea se lipesc de rădăcinile…




18:46, 19.01.2022

VEZI AICI explicaţiile psihologului: Oameni și copaci – asocieri psihologice și lecții de viață

Oricât de curios ar părea, copacii sunt ființe relaționale. Aceștia au nevoie de o multitudine de alte organisme vii pentru a-și continua viața, pentru a crește, pentru a se reproduce. Acestea se lipesc de rădăcinile…




18:00, 18.01.2022

Explicațiile psihologului Andra Tănăsescu: Cine este Auditiv-Digitalul? Ne poate face rău?

Persoanele ce fac parte din sistemul auditiv-digital sunt caracterizate de nevoia de a găsi un sens al lucrurilor, al situațiilor și de nevoia de a înțelege. Sunt persoane preponderant raționale, logice și structurate…




11:05, 18.01.2022

Sfaturile unui consilier în carieră pentru părinții care aleg facultatea copiilor: Să-i îndrume, dar să nu îi influențeze în mod direct

Psihologul și consilierul în carieră Oana Șerbu a explicat într-un interviu pentru Școala 9 cum îți poți alege cel mai bun traseu profesional. Oana Șerbu, psiholog și psihoterapeut acreditat în Buzău, a vorbit…




19:31, 17.01.2022

Explicaţiile psihologului Laura Maria Cojocaru: Familia – lupi și oameni, asocieri psihologice și lecții de viață

Lupii, strămoșii câinilor la un anumit nivel, sunt una dintre cele mai cooperante specii canine. Această tendință de cooperare derivă din faptul că fiecare subiect are nevoie de alți membri ai grupului pentru a…