Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

00:13, 08.11.2019

Apariţii editoriale: Din sclipirile unor frumoase bogăţii interioare, Epigrame viole(n)te în 927 de cartuşe

Luiza Rădulescu Pintilie Despre dr.ing Lazăr Avram, profesor la Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, director al Departamentului de Forajul Sondelor, Extracţia şi Transportul Hidrocarburilor, profesor invitat…




14:12, 21.10.2019

Tomac: PSD, SCOS în afara legii! Avocatul Bolcaș: Oameni neputincioși politic. Am mai trăit asemenea momente

DC News: Cum catalogați afirmațiile lui Eugen Tomac, parlamentar PMP, care a spus că PSD trebuie scos în afara legii? Își au locul asemenea declarații în anul 2019, într-un stat român, pretins democratic?   'Această…




18:53, 17.05.2019

Doliu în politica românească, s-a stins din viaţă un mare lider

Doliu în politica din România. Anunțul tristt al morţii a fost făcut de apropiații acestuia pe rețelele de socializare. „NICK TEODOREANU, un OM deosebit care mi-a fost prieten de suflet și frate întru Hristos a…




14:36, 17.05.2019

Doliu în lumea politică: A murit un lider PNŢCD, nepot al lui Păstorel Teodoreanu

Nick Teodoreanu s-a nascut în 10 martie 1966 si era nepotul lui Pastorel Teodoreanu. El a studiat Teologie Pastorala Ortodoxa, Drept si  Stiinte Politice la Universitatea din Bucuresti. „NICK TEODOREANU, un OM…




13:28, 17.05.2019

Doliu în lumea politică: un important lider țărănist a murit

Prim-Vicepreședintele PNȚCD, Nick Teodoreanu, a încetat din viață zilele trecute. Anunțul a fost făcut de apropiații acestuia pe rețelele de socialireza.Citește și: Reacții DURE în scandalul crucilor învelite în…




13:58, 28.01.2019

Bunele maniere, explicate de un scriitor: „Du mâncarea la gură, nu gura la mâncare”

Într-una din cărţile sale, „Gastronomice”, apărută postum în 1974, Păstorel Teodoreanu a reuşit să surprindă gastronomia tradiţională. Ce să faci ca să reuşeşti să-ti impresionezi musafirii la masă, dar şi cum…




04:36, 16.10.2018

Păstorel şi regulile la masă: A decupa o pasăre sau a curăţi un fruct se învaţă într-o singură şedinţă; o maimuţă de specie inferioară învaţă în câteva…

Într-una din cărţile sale, "Gastronomice", apărută postum în 1974, Păstorel Teodoreanu a reuşit să surprindă gastronomia tradiţională în stilul său inconfundabil. Pe lângă reţetele imortalizate în cărţile sale,…




17:23, 24.08.2018

Păstorel Teodoreanu: Era Caragiale inteligent?

Pe 27 aprilie 1935, Păstorel Teodoreanu publica în ziarul ”Adevărul” un articol cu un titlu provocator: ”Era Caragiale inteligent?”. Autorul povestește cum i-a fost adresată această întrebare și mărturisește că…




23:06, 27.06.2018

Nadia, campioana pe Wall-Street-ul tiganilor evazionisti. Piranda a scapat fara o zi de puscarie pentru o evaziune record

Nadia Stanescu, administratorul societatii Inter Halofin SRL, cea care a reusit sa prejudiciezeze statul roman cu peste 10 milioane de lei, a fost “recompensata” ieri de judecatorii Tribunalului Iasi, cu o condamnare…




06:17, 03.04.2018

Însemnările lui Păstorel Teodoreanu despre băuturi. Cum se obţinea Marsala şi unde se producea vinul Cârjoaia

Alexandru O. Teodoreanu, care semna cu pseudonimul Păstorel, a lăsat pe lângă legendarele sale epigrame şi informaţii despre băuturi, el fiind un mare cunoscător şi degustător de vinuri şi coniacuri.




06:32, 04.03.2018

Secretul celui mai ieftin desert. Cum faci plăcinta cu mere, ce soi de fructe se folosesc şi de câte ori se întinde aluatul

Desert delicios şi simplu de preparat, plăcinta cu mere este nelipsită de pe mesele cu mâncăruri româneşti. O reţetă cu ingrediente puţine şi ieftine regăsim la Radu Anton Roman, regretatul gastronom, autorul lucrării…




11:02, 11.02.2018

“Praful de amintiri” de la boema Crama Moldova din Bucuresti. Povestiri adevarate de la ospatarul “Nea Gica” despre Pastorel Teodoreanu, Grigore Bajenaru,…

Eram prin anii "78" cu amicul meu Alexandru , Dumnezeu sa-l ierte, si cu unchiul lui , Dumnezeu sa-l ierte si pe el, la restauranul Moldova de linga parcul Dacia aproape fiind si teatrul Bulandra. Dar nu oriunde…




09:32, 03.02.2018

Cine a introdus COASTELE de VIȚEL în BUCĂTĂRIA ROMÂNEASCĂ

Rețeta după care se gătesc coastele de vițel la cuptor a fost publicată în “Dictatura gastronomică - 1501 feluri de mâncare” a lui Constantin Bacalbașa, carte despre care Păstorel Teodoreanu spunea că este "un…




17:42, 02.02.2018

Ionel Teodoreanu. Între rezervele criticilor și nostalgiile cititorilor…

Numele lui Ionel Teodoreanu (cunoscut de lume începând cu 6 ianuarie 1897/Iași) poartă amprenta unui timp aparent stins. Casa de pe uliţa din Iaşi [1] , de unde răsărise locuinţa străbună, nu mai adăpostește oameni…




14:13, 30.10.2017

Păstorel Teodoreanu, de la umor la conflict

Păstorel Teodoreanu (pe numele său real-Alexandru Osvald Teodoreanu) s-a născut la Dorohoi pe 30 iulie 1894. De-a lungul timpului acesta a fost avocat, scriitor, gastronom, oenolog. Stilul său nonconformist l-a…




09:32, 31.07.2017

MAREA CRITICĂ pentru Dragnea. DE AICI SĂ-I VINĂ SFÂRŞITUL? Cel mai înverşunat critic A IEŞIT LA ATAC

Europarlamentarul Cătălin Ivan a postat recent pe contul lui de Facebook o epigramă a celebrului Păstorel Teodoreanu şi a transmis că situaţia expusă în versuri seamănă foarte mult cu atmosfera actuală din PSD.




06:26, 03.07.2017

Controversata moarte a scriitorului Mihail Sadoveanu. Ar fi murit în tren, în urma unei răzbunări, sau acasă - după un infarct

Mihail Sadoveanu a intrat în masonerie în anul 1927, devenind într-un timp scurt unul dintre cei mai importanţi lider. Scriitorul a încercat chiar şi o unificare a mişcărilor masonice existente. „Sadoveanu a fost…




07:19, 14.04.2017

COZONAC PUFOS, reţete de la trei mari scriitori: Mihail Kogălniceanu, Costache Negruzzi şi Păstorel Teodoreanu

În ciuda diverselor tipuri de cozonac, româneşti sau de import, care se găsesc în marile magazine, mulţi români păstrează tradiţia şi îi prepară singuri, după reţele mamei, bunicii, unei prietene sau pur şi simplu…




11:39, 19.12.2016

Sugestii pentru mesele de Crăciun şi de Revelion

La 25 decembrie, creştinii din lumea întreagă celebrează Sfânta sărbătoare a Crăciunului, marcând, astfel, naşterea Domului Iisus Hristos, primul praznic împărătesc cu dată fixă.Pe meleagurile noastre, Crăciunul…




03:02, 06.12.2016

Un caz şcoală: firma fiului are datorii imense la stat, iar tăticul este deputat!

Firma fiului unui important lider PSD Botosani, deputatul Mihai Balta, prin care a fost operat lantul de brutarii Panex, îsi „da duhul" la Iasi. Cu o activitate importanta în sectorul panificatiei în Botosani,…




20:53, 18.11.2016

Evocare Dinu Pillat – 95

Întâlnirea se va desfăşura sâmbătă, 19 noiembrie 2016, ora 11.00, la Muzeul Memorial „Liviu şi Fanny Rebreanu” (Bd. Dr. Gheorghe Marinescu 19, sector 5, Bucureşti). Participă: George ARDELEANU, Carmen BRĂGARU,…




08:04, 29.04.2016

Cum alegem şi cum servim vinurile la masa de Paşti

În toate zonele României, sărbătoarea Sfintelor Paşti cuprinde, pe lângă primenirea spirituală, şi o serie de pregătiri legate de masa tradiţională, la care participă, de regulă, toţi membrii familiei. Cu ocazia…




06:23, 09.04.2016

Cât de mari trebuie să fie sarmalele şi de ce se fierb în vin. Secretul umpluturii după o reţetă de la Păstorel Teodoreanu

Într-una din cărţile sale, Gastronomice, apărută postum în 1974, în stilul său inconfundabil, Păstorel Teodoreanu a reuşit să surprindă gastronomia tradiţională. Reţetele imortalizate în cărţile sale constituie…




00:05, 20.02.2016

Sarmalele românilor, mâncarea bucuriilor și nefericirilor

1455845804 16-02/sarmale-manastiresti-reteta-bucovina-465x390 Când își botează copiii, românii fac sarmale. Când își prezintă iubitul sau iubita familiei, viitoarea mamă-soacră pune pe masă sarmale meșteșugite,…




15:03, 24.12.2015

COZONAC, după REŢETA lui Mihail Kogălniceanu, Costache Negruzzi şi Păstorel Teodoreanu

Cozonacul este una dintre prăjiturile tradiţionale. Este nelipsit de pe mesele noastre în special în marile zilele de sărbătoare, precum Crăciunul sau Paştele. În ciuda diverselor tipuri de cozonac, autohtoni sau…




00:03, 24.12.2015

Vinurile la masa de Crăciun și de Revelion

Sfânta sărbătoare a Crăciunului este primul praznic împărătesc cu dată fixă, ea marcând nașterea Domnului Iisus Hristos, și este sărbătorită de către creștinii din lumea întreagă la 25 decembrie. Pe meleagurile…




02:18, 19.12.2015

Bunele maniere la masă, explicate de Păstorel Teodoreanu: „Du mâncarea la gură, nu gura la mâncare. Patrupedele se apleacă la nutreţ, dar n-au ce face!“

Într-una din cărţile sale, "Gastronomice", apărută postum în 1974, în stilul său inconfundabil, Păstorel Teodoreanu a reuşit să surprindă gastronomia tradiţională. Pe lângă reţetele imortalizate în cărţile sale,…




18:17, 23.11.2015

O fotografie inedita cu Pastorel Teodoreanu militar si multe altele, la Muzeul Literaturii din Iasi

Pasiti pe Ulita Teodorenilor, la Muzeul Vasile Pogor din Iasi! Este invitatia lansata de directorul Dan Lungu si Muzeul Literaturii Romane din Iasi. Iubitorii de literatura sunt chemati sa viziteze o expozitie…




07:33, 13.10.2015

Cum să prepari cea mai bună dulceaţă de struguri, după reţeta-minune a Sandei Marin

Pentru a prepara dulceaţa de struguri avem nevoie de patru pahare pline cu boabe de struguri curăţaţi, un kg zahăr, trei pahare cu apă, vanilie, zeamă de la o jumătate de lămâie.   Se aleg struguri cu bobul…




06:23, 12.10.2015

Averea impresionantă a lui Mihail Sadoveanu. Oportunismul politic şi opera prolifică i-au adus milioane de euro

Mihail Sadoveanu s-a născut pe 5 noiembrie 1880 la Paşcani, în judeţul Iaşi şi a decedat pe 19 octombrie 1961, în Vânători - Neamţ, fiind unul dintre cei mai importanţi scriitori români din prima jumătate a veacului…