Orezu - Stiri si informatii despre Orezu | pagina 2 Ultima actualizare: 07:26:17, 23.05.2024
13:30, 28.12.2023
4 alimente care se transformă în OTRAVĂ dacă sunt ținute în frigider
Primul ingredient care poate deveni toxic este și unul dintre cele mai populare în aproape orice bucătărie: USTUROIUL.1. Nu cumpărați NICIODATĂ usturoi gata curățat, mai ales dacă nu-l folosiți imediat sau întreaga…
23:35, 04.12.2023
Rețeta tradițională pentru sărmăluțe de post - Cum le fac măcuțele de la Mânăstirea Prislop
Niște sarmale de post mănăstirești, bine făcute, pot fi, după multe păreri, mai gustoase decât cele cu carne, mai ales că sunt și mai ușoare, neavând atâta grăsime. Se zice că aceste sarmale de post mănăstirești…
23:31, 04.12.2023
Rețeta tradițională pentu sărmăluțe de post - Cum le fac măcuțele de la Mânăstirea Prislop
Niște sarmale de post mănăstirești, bine făcute, pot fi, după multe păreri, mai gustoase decât cele cu carne, mai ales că sunt și mai ușoare, neavând atâta grăsime. Se zice că aceste sarmale de post mănăstirești…
22:00, 04.12.2023
Cât timp este bun orezul gătit și orezul uscat: Detaliul care arată când trebuie aruncat urgent - E pericilos după ce a expirat
Orezul este un ingredient de bază în diverse mâncăruri sau deserturi, existând mai multe tipuri de orez, inclusiv alb, maro, basmati, sălbatic. Indiferent pe care îl preferi, este important să ştii cât timp este…
13:45, 23.11.2023
Secretul celor mai bune sarmale de post. Gospodinele folosesc rețeta asta de 100 de ani
Suntem în perioada Postului Crăciunului, iar mulți credincioși respectă postul în această perioadă. Aceștia nu au voie să consume carne, ouă sau lactate. Puteți încerca următoarea rețetă de sarmale de post, una…
16:45, 21.11.2023
Ce dietă ține Alina Pușcaș, după ce s-a îngrășat 5 kilograme. Timp de 3 zile consumă un singur aliment: „Pot să mănânc oricât”
Alina Pușcaș ține dieta 333 după ce s-a îngrășat 5 kilograme. Pentru a reveni la silueta mult dorită, prezentatoarea de la Antena 1 face eforturi mari, merge chiar și la sală, unde are unele exerciții speciale…
11:30, 21.11.2023
Ardei umpluți de post - Rețeta lui Chef Florin Dumitrescu
Puțini oameni știu că se pot găti ardei umpluți și fără carne. Iată ce ai nevoie pentru a prepara această delicioasă rețetă de ardei umpluți de post:OrezArdei grașiUsturoiCeapăPuțin morcovCiuperci curățateDovlecel…
14:25, 20.11.2023
Sarmale de post delicioase, ca la mama acasă - Rețeta cu care vei da gata întreaga familie
În celebra carte de bucate românești a Sandei Marin, există o rețetă excepțională pentru sarmale de post.Printre rețetele tradiționale românești din cartea Sandei Marin este și cea pentru sarmale de post, cu orez,…
10:15, 20.11.2023
Secretul orezului pufos. Trucul prin care nu se lipește niciodată, ce trebuie să pui în cratiță
Un orez perfect se prepară respectând câțiva pași simpli. De multe ori, gospodinele se confruntă cu dificultăți la fierbere. Ori se adaugă prea multă apă, ori prea puțină. Cert e că boabele nu rămân întregi și…
23:35, 16.11.2023
De ce nu trebuie să speli orezul înainte de gătit. Cât de gravă este greșeala pe care o face toată lumea
Toate gospodinele fac acest lucru, fără să știe cât de mare este această greșeală. Puțini s-ar fi așteptat la acest lucru, dar orezul nu trebuie spălat înainte de gătit. Iată ce se întâmplă dacă îl speli și de…
15:05, 15.11.2023
Cum se pregătește orezul pentru sarmalele de post. Ce trebuie să mai pun în compoziție ca să iasă gustoase
Postul Crăciunul a început deja și urmează șase săptămâni în care ne vom abține de la carne, lapte și ouă. Există o mulțime de alte alimente care le înlocuiesc pe cele originale, precum sarmalele de post. Cum se…
17:10, 10.11.2023
Beneficiile orezului „interzis”. A fost folosit pentru a trata diabetul și anemia
Orezul negru, supranumit și „orez interzis”, este consumat de secole în China, Coreea și Japonia. În trecut, în China, acesta era rezervat exclusiv împăraților și oamenilor bogați, de aici și denumirea de „orez…
03:00, 09.11.2023
„O să facem cum făceau bunicii”. Cea mai gravă criză a orezului din ultimii 20 de ani lovește și bucătăria românească
Se anunţă cea mai gravă criză a orezului din ultimii 20 de ani. Produsul de bază, esenţial pentru jumătate din populaţia globului, e tot mai puţin. A fost un an cu o producţie slabă din cauza schimbărilor climatice.…
16:51, 08.11.2023
Visezi la chiftele suculente și gustoase? Iată ingredientul care le dă clasă chiar și marilor bucătari
1. Alege carnea potrivităPrimul pas esențial în prepararea chifteluțelor suculente este alegerea tipului de carne. Carnea de porc este una dintre alegerile ideale, având un conținut ridicat de grăsime, minim 30%.…
07:56, 08.11.2023
CNBC: Pieţele orezului sunt într-o criză din cauza unui deficit ”artificial”
Interdicţia de export al orezului din India se răsfrânge pe pieţele globale de orez, ameninţănd securitatea alimentară dacă ţările în curs de dezvoltare nu îşi pot permite să cumpere sau nu au acces la orez. ”Singura…
15:31, 02.11.2023
Ar trebui să speli orezul înainte de a-l găti? Ce preparate ies mai bune cu un surplus de amidon
Orezul este un ingredient de bază în aproape toate bucătăriile lumii, de la cea italiană la cea chinezească. Astfel, orice gospodină s-a întrebat, probabil, dacă acesta ar trebui spălat înainte de a-l găti. Iată…
23:15, 29.10.2023
Lista extinsă a alimentelor mai ieftine de Crăciun şi Revelion. Carnea, drojdia, orezul şi bulionul, printre ele
Vești bune pentru români, înainte de sărbătorile de iarnă. A fost prezentată lista extinsă a alimentelor mai ieftine de Crăciun și Revelion. Printre ele se regăsesc ingrediente de bază pentru preparatele tradiționale,…
14:25, 28.10.2023
Ce trebuie să știi despre orezul roșu, negru sau brun. Cât de sănătos este în comparație cu cel alb
Orezul se găsește în multe forme pe rafturile magazinelor, iar cele neobișnuite par a fi mult mai atractive. Iată ce trebuie să știi despre orezul roșu, negru sau brun și cât de sănătos este în comparație cu el…
13:15, 24.10.2023
Diferența dintre orezul cu bob lung și orezul cu bob rotund. Pe care trebuie să îl folosești la risotto
Există multe tipuri de orez, care sunt diferențiate pe baza mai multor criterii. În ceea ce privește lungimea, orezul este împărțit în 3 tipuri principale: orez cu bob lungi, orez cu bob mediu și orez cu bob scurt…
09:05, 23.10.2023
Saramură de pui – rețete românești de saramură de pui
Saramura de pui este o rețetă culinară tradițională din zona Olteniei, preparată și în alte zone ale țării sub mai multe forme. Vezi mai jos rețete de saramură pas cu pas. Saramura de pui este o rețetă simplă,…
09:40, 22.10.2023
Carnea tocată, usturoiul, orezul, bulionul, margarina, drojdia și smântână, pe lista produselor cu preț plafonat de Guvern
Carnea tocată, usturoiul, orezul, bulionul, margarina, drojdia și smântână, pe lista produselor cu preț plafonat de Guvern Prelungirea plafonării adaosurilor comerciale la mai multe alimente, dar și adăugarea de…
10:51, 19.10.2023
Orez Djuvec, preparat balcanic – rețetă rapidă
Ați încercat vreodată Djuvec? Este un fel de mâncare tradițional din Europa de Sud-Est. Djuvec-ul autentic nu include neapărat orez, uneori este făcut doar cu legume și carne. În tradiția balcanică, orezul Djuvec…
10:20, 18.10.2023
Orezul, bulionul, margarina, smântâna, drojdia, cozonacul, varza murată sau usturoiul, incluse pe lista alimentelor cu adaos comercial plafonat
Social Orezul, bulionul, margarina, smântâna, drojdia, cozonacul, varza murată sau usturoiul, incluse pe lista alimentelor cu adaos comercial plafonat octombrie 18, 2023 09:19 Ministrul Florin Barbu a avut întâlniri…
16:11, 17.10.2023
Ministrul Agriculturii anunţă că plafonarea adaosului comercial va fi prelungită cu trei luni - Barbu: Va fi aplicată şi alimentelor precum orezul, bulionul
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat, marţi, că măsura plafonării adaosului comercial va fi prelungită cu trei luni, până la sfârşitul lunii ianuarie 2024, lucru pe care l-a convenit…
17:50, 16.10.2023
Şase feluri delicioase de mâncare cu orez
Orezul reprezintă un fel de mâncare hrănitor şi săţios, uşor de preparat. Gătit cu legume şi/sau cu carne, orezul devine o alegere potrivită la orice masă. În cele ce urmează îţi propunem şase feluri delicioase…
12:51, 13.10.2023
Reţetă de ardei umpluţi şi chiftele în sos de roşii
Ardeii umpluți și chiftelele în sos de roșii sunt preferatele multor persoane. Cum ar fi să le puteţi avea preparate împreună? De aceea, vă prezentăm o reţetă simplă şi uşor de făcut de ardei umpluţi şi chiftele…
13:55, 11.10.2023
Cu ce să înlocuiești apa în care fierbi sarmalele. Trucul pe care gospodinele îl folosesc încă din perioada interbelică
Printre gospodine a devenit extrem de populară o rețetă de sarmale care datează din perioada interbelică. Unele ingrediente sunt schimbate față de rețeta clasică, pe care cu toții o cunoaștem, însă gustul preparatului…
10:01, 10.10.2023
Știi să folosești corect orezul la gătit? Care e ideal pentru sarmale, detaliul care face diferența
Un ingredient banal din bucătărie are câteva secrete de care gospodinele trebuie să țină cont pentru a obține preparate perfecte. Orezul este de diverse soiuri, fiecare cu calități și proprietăți, motiv pentru…
12:10, 08.10.2023
Ce nu au voie să mănânce găinile niciodată. Ce să nu le dai păsărilor de curte
Pasările de curte pot fi sensibile la alimentația lor. De aceea, pot apărea niște acțiuni periculoase pentru viața lor. Igiena în ceea ce privește ce hrana și apa pe care le consumă, de asemenea, un rol crucial.…
09:05, 08.10.2023
Orezul care nu se pune în sarmale. Greșeala pe care o fac milioane de românce. De asta ies tari
Unul dintre cele mai apreciate preparate pentru români sunt sarmalele. Însă, există un mic secret pe care bucătăresele l-au descoperit și pe care l-au dezvăluit, pentru ca sarmalele să iasă așa cum îți dorești.…