Mancarurilor - Stiri si informatii despre Mancarurilor | prima pagina Ultima actualizare: 19:31:05, 26.04.2024
Mãnãstirile te îmbie cu un meniu de post complet si divers (II) | FOTO | VIDEO
POSTUL CONTINUÃ … Mâncãrurile de post propuse respectã principiile postului crestin, ale combinãrii corecte a alimentelor si cele ale unui stil de viatã sãnãtos în acelasi timp! Ne dorim sã tinem post dar alegerile…
Rețetele tradiționale cunoscute în toată lumea: Mâncărurile grecești și influențele orientale
Bucătăria tradițională a Greciei este unică, însă multe dintre cele mai cunoscute preparate își au originile în cultura orientală, influențând zona europeană de sud-est, în timp ce altele par a fi stat la baza…
Ce se mănâncă la mănăstire în Postul Paștelui: alimentul care nu lipsește de pe masă
Se respectă toate dezlegările, aşa că în zilele de peşte se mănâncă numai peşte. Uleiul se consumă cu multă chibzuinţă în post, fiind zile în care mâncarea se face fără ulei.Se consumă alimente de sezon. În Postul…
Cartofii ”din aur”
O femeie a provocat o adevărată revoltă pe platforma socială X (Twitter). Ea a publicat o poză cu porția minusculă de cartofi prăjiți pe care a cumpărat-o de pe o arenă de hochei și pentru care a plătit exagerat…
Ce mâncare se potrivește dietei tale în funcție de zodie
Berbec (21 martie - 19 aprilie)Pasionații și energicii Berbeci au nevoie de mâncăruri care să le susțină ritmul de viață activ. Optează pentru preparate picante, cum ar fi o salsa fierbinte sau un curry aromat.…
Întâmpină primăvara debordând de sănătate
De la banalele viroze care ne dau târcoale, până la scăderea imunităţii sau apariţia asteniei de primăvară, toate sunt pericole reale care ne pândesc. Cu toate că ne aşteptăm ca, după o iarnă lungă şi câteva luni…
Alimentele care îți pot provoca insomnii. Nu e recomandat să le consumi seara
Alimentația este un factor esențial în viața de zi cu zi pentru o viață sănătoasă, la fel cum este și un somn liniștitor și de lungă durată. Somnul nostru poate fi afectat de anumite alimente pe care le consumăm…
21:15, 28.02.2024
Mâncărurile românești care i-au înnebunit pe japonezi. Fac furori printre asiatici
O româncă a reușit să-i cucerească pe japonezi cu mâncarea tradițională de acasă. Andra Grosu s-a stabilit în Japonia de mai bine de 20 ani, acolo unde și-a deschis un restaurant cu specific românesc în Țara Soarelui…
Ce este interzis să faci în Bali ca turist. Reguli de bună purtare în Bali
Bali este una dintre cele mai populare insule din arhipelagul indonezian. Cu o istorie bogată, o cultură vibrantă și peisaje naturale impresionante, Bali atrage milioane de turiști în fiecare an. Însă, odată ce…
10:00, 27.12.2023
De ce sunt alimentele ultra-procesate atât de nocive
Cumpărăturile alimentare au devenit o activitate periculoasă. Ororile nutriționale pândesc pe fiecare raft, scrie The Economist. Mâncărurile gata preparate sunt pline de sare și conservanți, cerealele pentru micul…
13:05, 25.12.2023
Băutura care te ajută după mesele de sărbători. Este bună la digestie și este utilizată în mod tradițional în medicina populară
Băutura care te ajută după mesele de sărbători. Este bună la digestie și este utilizată în mod tradițional în medicina popularăMesele copioase de sărbători pot avea un impact semnificativ asupra sistemului digestiv…
16:45, 21.12.2023
Cum să îngroși sosurile pentru mâncărurile de Crăciun. 4 modalități la îndemâna oricărei gospodine
Una dintre caracteristice sosurilor este consistența nici prea groasă, nici prea subțire. Regula clasică spune că sosurile ar trebui să acopere spatele unei linguri, fără să se prelingă ca apa. Ce faci însă, dacă…
19:00, 11.12.2023
Vinul roșu: tendințe, asocieri culinare și cele mai bune selecții pentru sezonul rece
Odată cu sosirea sezonului rece, mulți dintre pasionații de vinuri își îndreaptă atenția către selecții robuste și reconfortante. Descoperă cele mai recente tendințe, câteva asocieri culinare delicioase și cele…
13:35, 06.12.2023
Combinația alimentară cea mai periculoasă de pe masa românilor, de Sărbători
Sarmalele, un fel de mâncare tradițional românesc, constau în foi de varză sau foi de viță de vie umplute cu carne de porc, orez și condimente. Acestea sunt apoi fierte într-un sos bogat de roșii și, de obicei,…
13:45, 03.12.2023
O masă devine extrem de gustoasă dacă știi și vinul potrivit - Cum e bine să-l servești în funcție de ce mănânci - 4 sfaturi de aur
Cum să facem asocierea vinului cu mâncarea, în mod corect - De ce este atât de important tipul de vin pe care-l bem Cum să faci asocierea vinului cu mâncarea. Află ce tip de vin trebuie să servești în funcție…
12:00, 01.12.2023
Ce să pui în oala cu sarmale ca să fiarbă mai repede. Așa vor avea un gust deosebit
Sarmalele sunt foarte delicioase și nu lipsesc niciodată de pe masa de Crăciun. Mâncărurile tradiționale sunt nelipsite de sărbători. Dacă doriți să preparați cele mai gustoase sarmale, trebuie să urmați câteva…
12:00, 01.12.2023
Cum se prepară mâncarea de cartofi mănăstirească. Gustoasă, de post și ușor de gătit
Mâncărurile tradiționale au un gust aparte, iar mâncarea de cartofi mănăstirească este o opțiune delicioasă și sățioasă, potrivită pentru cei care respectă postul sau doresc o alternativă vegetală plină de savoare,…
08:00, 01.12.2023
Mâncărurile care nu trebuie să le lipsească românilor de pe masă de Ziua Națională a României
Iată o scurtă prezentare a unor mâncăruri tradiționale pe care le puteți savura în ziua de 1 decembrie în România:Mămăligă cu brânză și smântână: Mămăliga este un preparat tradițional românesc, asemănător cu polenta,…
10:15, 29.11.2023
Uită de fasolea cu ciolan! Mâncărurile tradiţionale care trebuie puse pe masa de 1 decembrie
Vrei să diversifici masa de Ziua Națională a României? Iată câteva preparate tradiționale cu care poți să înlocuiești fasolea cu ciolan. Ce alte mâncăruri poți să pregătești pentru ziua deosebită de 1 decembrie.…
07:00, 17.11.2023
Alimente pe care trebuie să le consumi în luna noiembrie pentru a avea o sănătate de fier
Noiembrie este luna în care ne pregătim pentru iarnă, așa că trebuie să creștem aportul de vitamine și, mai ales, de vitamina D, pentru că avem din ce în ce mai puțin soare. Toamna ne oferă cele mai multe fructe…
12:26, 13.11.2023
5 alimente pe care trebuie să le consumăm în noiembrie pentru a avea o imunitate de fier
Tot acum crește nevoia de grăsimi, iar specialiștii ne îndeamnă să le alegem pe cele sănătoase. Mâncărurile devin ceva mai consistente pentru că zilele reci și scurte obligă organismul la un consum mai mare de…
14:30, 23.10.2023
Patru rețete de feluri de mâncare cu urzici
Dacă sunteți palizi, epuizați și obosiți ușor, probabil că sunteți anemici. Lipsa fierului este de obicei cauzată de boli, dar la persoanele sănătoase apare din cauza unei alimentații neadecvate. Urzicile sunt…
15:55, 20.10.2023
De ce e bine să pui o aspirină în conserva de ardei copți. Așa se vor păstra toată iarna
Iată de ce este bine să pui o aspirină în conserva de ardei copți. Gospodinele iscusite folosesc această rețetă de ani de zile, iar conservele lor sunt foarte bune chiar și după un an de când le pun. De ce e bine…
13:30, 02.09.2023
Shaorma și pizza, printre mâncărurile cele mai comandate de buzoieni pe vreme de caniculă
Articolul Shaorma și pizza, printre mâncărurile cele mai comandate de buzoieni pe vreme de caniculă se poate citi integral pe Stiri de Buzau . În zilele caniculare, buzoienii au încins aplicațiile pentru livrări…
09:25, 01.09.2023
Efectele mâncărurilor picante asupra organismului. Ce beneficii și riscuri au și cine trebuie să le evite
Se vehiculează multe lucruri despre mâncărurile picante, însă nu multe dintre teorii sunt și susținute științific. Se știe că stimulează circulația și cresc temperatura corpului, însă mai au și alte efecte, potrivit…
19:31, 28.08.2023
Cum prepari uleiul de usturoi, ingredient ieftin care dă savoare mâncărurilor. Cea mai simplă rețetă
Renumit pentru savoarea pe care o dă preparatelor culinare, usturoiul este și un remediu natural pentru mai multe afecțiuni. Una dintre cele mai simple variante de a-l utiliza în diverse mâncăruri este uleiul de…
14:45, 10.08.2023
Leguma care se cultivă la noi în țară și despre care nici nu știai că există. Se folosește în aproape toate mâncărurile
Românii iubesc mâncare condimentată. Din acest motiv, ceapa este nelipsită din fiecare mâncare. Gospodinele au de ales dintr-o varietate mare de ceapă. Însă, există și un anumit tip de ceapă mai puțin cunoscut.…
10:56, 10.08.2023
Cheat Day în dietă: Ce înseamnă și cum funcționează
Un Cheat Day este o zi pe săptămână în care persoanele care urmează o dietă mai restrictivă își permit să consume alimente nesănătoase sau indulgente fără a ține cont de restricțiile lor obișnuite. Acest concept…
10:45, 28.07.2023
Punctele gastronomice locale - bijuteriile turismului din Ardeal! Încurajează SIMPLITATEA și păstrează gustul divin al bucatelor tradiționale
Mâncărurile românești preparate în stil rustic nu necesită ingrediente exotice sau procese de gătit complicate pentru a cuceri orice turist cu savoarea lor. Pe lângă titlurile olimpice aduse țării, Ivan Patzaichin,…
09:05, 26.07.2023
De ce să presari oțet peste piureul de cartofi, de fapt. Trucul secret al bucătarilor profesioniști
Tuberculul de cartof este unul dintre cele mai nutritive și ușor de gătit alimente din bucătărie. Cu ajutorul metodelor potrivite de preparare, piureul de cartofi poate fi transformat într-un fel de mâncare foarte…