Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Mâncărurile care nu trebuie să le lipsească românilor de pe masă de Ziua Națională a României

Publicat:

Iata o scurta prezentare a unor mancaruri tradiționale pe care le puteți savura in ziua de 1 decembrie in Romania:Mamaliga cu branza și smantana: Mamaliga este un preparat tradițional romanesc, asemanator cu polenta, facut din faina de porumb. In ziua de 1 decembrie, este obișnuit sa se serveasca mamaliga fierbinte, presarata cu branza și smantana, o combinație delicioasa și reconfortanta.Sarmale: Sarmalele sunt un fel de mancare emblematic pentru bucataria romaneasca. Acestea sunt facute din foi de varza sau de vița de vie umplute cu carne de porc și amestec de orez, condimentate apoi cu boia…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Gabriela Szabo adora sa gateasca! „Imi plac mancarurile tradiționale și fac rețete de pe internet”

21:30, 02.05.2024 - Gabriela Szabo (48 de ani) va petrece Paștele in Romania. Fosta atleta de talie mondiala adora sa gateasca așa ca va pregati bucatele tradiționale de Paște cu mult suflet și voie buna. Gabriela Szabo adora sarbatorile in familie și se bucura atunci cand are casa plina de prieteni și familia alaturi,…

Nicolae Ciuca, mesaj de Ziua Tineretului: Investind in tineri, investim in Romania

12:06, 02.05.2024 - ”Astazi, de Ziua Nationala a Tineretului, ii celebram pe cei aflati la inceputul drumului in viata. Este o zi in care ne gandim la viitor, pentru ca generatia tanara este cea care va decide Romania de maine. Deceniile care urmeaza vor fi definite de pregatirea si oportunitatile tinerilor de azi, dar…

De ce medicul Virgiliu Stroescu nu recomanda mamaliga cu branza și smantana. Preferata milioanelor de romani ascunde pericole la care nu ne-am fi așteptat

14:35, 16.04.2024 - Doctorul Virgiliu Storescu, cunoscut pentru expertiza sa in nutriție și sanatate, ne impartașește perspectiva asupra acestui fel de mancare tradițional, aruncand lumina asupra beneficiilor și posibilelor aspecte negative pentru sanatate asociate consumului de mamaliga cu branza și smantana.Cu o istorie…

Propunere Valentin Fagarașian: 9 septembrie va fi declarata „Ziua nationala a bunicilor”

11:00, 11.04.2024 - Deputatul PNL de diaspora, Valentin Fagarasian, a depus la Camera Deputatilor o propunere legislativa prin care in data de 9 septembrie a fiecarui an va fi sarbatorita ”Ziua nationala a bunicilor”, menita sa celebreze si sa recunoasca contributia semnificativa a bunicilor in societatea romaneasca: „Bunicilor…

Rețetele tradiționale cunoscute in toata lumea: Mancarurile grecești și influențele orientale

10:20, 25.03.2024 - Bucataria tradiționala a Greciei este unica, insa multe dintre cele mai cunoscute preparate iși au originile in cultura orientala, influențand zona europeana de sud-est, in timp ce altele par a fi stat la baza celor mai cunoscute mancaruri arabești.

MADR organizeaza Targul „Poftim din Romania! Vatra Satului” in sectorul 4

09:45, 14.03.2024 - Ministerul Agriculturii și Dezvoltarii Rurale (MADR) organizeaza, in perioada 15-17 martie 2024, Targul „Poftim din Romania – Vatra Satului in sectorul 4”. Targul este organizat de MADR in parteneriat cu Primaria Sectorului 4 și cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia. „Vatra satului…

De ce medicul Virgiliu Stroescu nu recomanda mamaliga cu branza și smantana, preferata milioanelor de romani

22:10, 20.02.2024 - Cu o istorie bogata și radacini adanci in cultura romaneasca, mamaliga cu branza și smantana este unul dintre cele mai indragite feluri de mancare. Pregatit din faina de porumb fiarta in apa cu sare și servit alaturi de branza, telemea sau urda, cu smantana, acest preparat simplu și delicios a fost…

Scriitorul Mircea Cartarescu, decorat cu „Ordinul de Onoare” de Președinta Maia Sandu

20:25, 14.02.2024 - Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu i-a conferit scriitorului Mircea Cartarescu „Ordinul de Onoare” in semn de „inalta apreciere pentru promovarea dialogului cultural dintre Republica Moldova și Romania”. Decretul prezidențial a fost semnat miercuri, 14 februarie, de Ziua Naționala a Lecturii.


Ce parere ai despre aceasta stire?