Linguritei - Stiri si informatii despre Linguritei | prima pagina Ultima actualizare: 05:46:10, 27.04.2024
Tiramisu cu sos de căpşuni
Ingrediente: 5 ouă, 250 g mascarpone, 300 g căpșuni, 100 ml apă, 23 pișcoturi, 7 linguri zahăr, 1 lingurita esenţă de vanilie, sare Mod de preparare: Se spală căşunile, se curăţă şi se taie felii. Se pun într-un…
Cum faci cea mai gustoasă mâncarea de spanac. Trei ingrediente simple, care fac toată diferența
Spanacul înăbuşit poate fi o garnitură perfectă la ouă ochiuri, frigănele, friptură, dar şi o umplutură de plăcinte şi clătite, a notat în lucrarea sa, “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”, regretatul gastronom…
Prăjitură cu mere cuburi și crumble. Rețetă de post
Deserturile cu mere sunt printre cele mai des preparate dintre deserturile cu fructe, pentru că merele sunt mereu la îndemâna oricui. În plus, oferă gust delicios și aromă plăcută indiferent de tipul desertului…
15 ierburi puternice pentru pierderea în greutate și beneficiile lor
Scorțișoara se află pe lista ierburilor care vă poate ajuta să scăpați de kilogramele în plus, dat fiind faptul că aceasta poate combate chiar și obezitatea, ajutând la stimularea metabolismului, reglând zahărul…
Ardei umpluţi de post. Reţeta măicuţelor de la Mănăstirea Prislop. Ingredientul secret pentru un gust unic
Ardei umpluți de post. Ingrediente:7 ardei graşi1 ardei2 morcovi2 cepe150 g orez3 roşiiboia de ardei dulcepiper, sare50 ml ulei1 lingură de făină1 linguriţă de vegetapătrunjel Postul Paștelui 2024. Rețete de post:…
Alimentul care pune piedică poftei de dulce și ajută la slăbit. 3 lingurițe pe zi sunt de ajuns!
Dacă îţi place să mănânci sănătos şi vrei să încerci alimente noi şi delicioase care te pot ajuta să slăbeşti, seminţele acestea decorticate (fără coajă) ar putea fi alegerea ideală. Au un gust plăcut de nucă şi…
Pulpe de pui rumenite şi morcovi crocanţi, la cuptor
Ingrediente: 4 pulpe de pui1/2 lămâie1 baton de scorţişoară1 linguriţă sare1 linguriţă piper2 căţei de usturoi1 linguriţă curry1 lingură de ulei de măsline1 pungă magică Mode de preparare Condimentăm pulpele cu…
Condimentul pe care trebuie să-l consumi dimineața, pe stomacul gol. Beneficii uluitoare pentru sănătate
Despre mierea de albine vorbim de foarte mult timp, știm că este un podus natural realizat în stupi și oferă o serie de nutrimenți de cea mai bună calitate organismului uman. Scorțișoara , folosită mai ales pentru…
Condimentul pe care trebuie să-l consumi dimineața, pe stomacul gol. Beneficii uluitoare pentru sănătate
Despre mierea de albine vorbim de foarte mult timp, știm că este un podus natural realizat în stupi și oferă o serie de nutrimenți de cea mai bună calitate organismului uman. Scorțișoara , folosită mai ales pentru…
11:00, 16.03.2024
Pune o linguriţă din acest ingredient şi vei scăpa de mirosurile urâte din frigider. Face minuni alături de apă fierbinte
Mirosurile neplăcute din frigider pot da bătăi de cap multor gospodine. De vină ar putea fi alimentele mai vechi sau care au un miros puternic. În plus, mirosul din frigider poate fi cauzat și de mucegaiul dezvoltat…
Pogăcele cu brânză și unt. Rețetă pentru gustări delicioase
Rețeta se prepară ușor, din ingrediente simple și foarte accesibile, iar pogăcelele ies moi și pufoase, dar și foarte gustoase.Aceste pogăcele de casă pot fi preparate și pentru pauza de masă de la birou. Sunt…
Cea mai simplă rețetă de mucenici fierți muntenești: ingredientul folosit de Radu Anton Roman - gustul copilăriei
Mucenici munteneşti (fierţi)Ingrediente:125 ml ulei1 linguriţă de sare500 ml apă1 kg de făină sau cât primeste uleiul si apaSirop: 1 ceaşcă de miez de nucă măcinat3 linguri de zahăr1 linguriţă scorţişoarăzahăr…
Idei și trucuri utile pentru a face cea mai bună rețetă de mucenici fierți
În România, gospodinele prepară două tipuri de mucenici, cei moldovenești și cei muntenești. Primii arată ca un colac cu miez de nucă şi miere, iar cei muntenești sunt fierți în apă cu mirodenii şi nucă. În rândurile…
dei și trucuri utile pentru a face cea mai bună rețetă de mucenici fierți
În România, gospodinele prepară două tipuri de mucenici, cei moldovenești și cei muntenești. Primii arată ca un colac cu miez de nucă şi miere, iar cei muntenești sunt fierți în apă cu mirodenii şi nucă. În rândurile…
Cea mai simplă rețetă de mucenici fierți muntenești: ingredientul folosit de Radu Anton Roman - gustul copilăriei
Mucenici munteneşti (fierţi)Ingrediente:125 ml ulei1 linguriţă de sare500 ml apă1 kg de făină sau cât primeste uleiul si apaSirop: 1 ceaşcă de miez de nucă măcinat3 linguri de zahăr1 linguriţă scorţişoarăzahăr…
REȚETĂ: Friptură de iepure la cuptor cu bere
Ingrediente: 4 pulpe de iepure, 4-5 căței de usturoi, 1 linguriță turmeric, 1 linguriță curry, 4 linguri ulei de floarea-soarelui, sare și piper după gust, 1 fir de cimbru, 3-4 foi de dafin, 200 ml bere. Preparare:…
Mucenici moldovenești, rețeta renumitului gastronom Radu Anton Roman. Ingredientul secret pe care îl folosea maestrul bucătar
În credinţa populară, 9 martie este ziua în care se deschid cerurile. Pentru pomenirea celor morţi, în multe sate se obişnuieşte să se împartă mucenici.Regretatul gastronom Radu Anton Roman a publicat în cartea…
19:10, 27.02.2024
Cantitatea potrivită de apă care se pune la o linguriţă de cafea măcinată. Cum să obții o băutură ca la restaurant
Pentru că se numără printre băuturile cele mai consumate în întreaga lume, existe câteva sfaturi pe care trebuie să le pui în aplicare atunci când îți prepari cafeaua chiar la tine acasă în fiecare dimineață. Iată…
20:10, 26.02.2024
Câtă apă se pune la o linguriţă de cafea măcinată, de fapt. Aşa se face corect cafeaua la ibric, iese perfectă
Când vine vorba de această licoare a fiecărei dimineți din viața noastră, nu există o rețetă secretă de cafea. Doar puțină cafea măcinată, puțină apă și sunteți gata să o preparați. Dar, cu toate astea, există…
Cum să prepari rapid celebrul cocktail Bloody Mary - Rețeta inedită cu 2 condimente speciale
Rețetă cocktail Bloody Mary - Ingrediente200 ml suc de roșii50 ml gin0,5 buc tijă țelină1 linguriță suc de lime1 linguriță suc de lămâie5 picături sos picant din ardei iuți (Peri-Peri)praf de sare0,5 g piper mozaic…
Rețeta de weekend. Negresă cu banane, prăjitura pe care vei ajunge să o iubești. Se prepară rapid și este extrem de gustoasă
Ingrediente- 3 banane coapte, zdrobite- 125 ml unt topit- 1 cană (200 g) zahăr- 2 ouă- 1 linguriță extract de vanilie- 180 g de făină1/2 cană (50 g) cacao- 1 linguriță praf de copt- 1/2 linguriță bicarbonat de…
Rețeta de weekend. Negresă cu banane, prăjitura pe care vei ajunge să o iubești. Se prepară rapid și este extrem de gustoasă
Ingrediente- 3 banane coapte, zdrobite- 125 ml unt topit- 1 cană (200 g) zahăr- 2 ouă- 1 linguriță extract de vanilie- 180 g de făină1/2 cană (50 g) cacao- 1 linguriță praf de copt- 1/2 linguriță bicarbonat de…
Cum prepari acasă delicioșii nuggets de pui. Ies mai buni ca la fast food
Ingrediente:- 2 piepți de pui, tăiați în bucăți mici- 1/2 cană pesmet- 1/2 cană făină- 1 ou 1/2 cană lapte- 1/2 linguriță sare- 1/2 linguriță piper- 1/2 linguriță praf- de usturoi- ulei, pentru prăjitMod de preparareÎntr-un…
Băutura pe care românii o beau zilnic pentru că "este sănătoasă" se dovedește a fi o BOMBĂ ALIMENTARĂ. Mihaela Bilic, avertisment dur despre LIMONADĂ
„Când vine vorba de băuturi avem apă cu zero cal/100ml și în cealaltă extremă sucurile cu 40 cal/100ml, indiferent că e vorba de suc natural sau băutură carbogazoasă. La mijloc avem ceva ce se numește limonadă,…
20:11, 20.01.2024
Amestecul din două ingrediente care ajută la creşterea imunităţii. Sfaturile oferite de Lidia Fecioru: "Se iau 2-3 linguriţe pe zi"
Într-o perioadă în care temperaturile oscilează destul de mult și afara este ba frig, ba cald, o mulțime de persoane se confuntă cu stări de gripă și răceală. Amestecul din două ingrediente care ajută la creşterea…
Ce se pune pe masă și sub masă de Bobotează: întreaga familie va fi păzită de rele, în noul an - Fetele își visează ursitul în noaptea asta
Aflați din rândurile următoare ce se pune pe masă în Ajunul Bobotezei, în anul 2024. În plus, descoperiți și care este tradiția care predomină de această mare sărbătoare, dar și ce trebuie să faceți pentru a o…
14:05, 25.12.2023
Rețetă de lichior de ouă, cea mai cunoscută băutură de sărbători. Așa o prepară americanii
Lichiorul de ouă este o băutură care rareori lipsește de pe mese în zi de sărbătoare. Mai este denumit și eggnong și este foarte popular în mai multe zone din lume. Cum se prepară, aflați în rândurile următoare.…
07:36, 19.12.2023
Stare de bine. Ceaiurile din plante, remedii rapide și simple după mesele bogate de Crăciun. Care sunt cele mai indicate
Sarmalele, piftia, cârnaţii, friptura, cozonacul şi salata boeuf pot cădea greu la stomac dacă le consumi în exces. Şi cum ştim că nu ne putem opri să mâncăm din bunătăţile de la mesele îmbelşugate, consumă ceaiuri…
16:36, 13.12.2023
Cum se aranjează corect masa de Crăciun. Ce tacâmuri și accesorii nu trebuie să lipsească
Masa de Crăciun reprezintă o tradiție consacrată și respectată pentru orice familie. Este momentul în care oamenii se întâlnesc pentru a sărbători nașterea lui Iisus și pentru a petrece clipe de neuitat împreună.…
11:30, 13.12.2023
Cozonac tradițional moldovenesc. Celebra rețetă a lui Radu Anton Roman: ingredientul care îi dă gustul copilăriei - ce se pune în umplutură
„Cozonacii se fac într-o încăpere cât de cât caldă, chiar în zăduf. Drojdia se desface într-un pahar de lapte călduţ şi într-o linguriţă de zahăr şi se lasă să se trezească la viaţă. Într-un castron se opăresc…