Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

10:20, 21.11.2023

Antreprenori HoReCa: Comercializarea la negru de produse alimentare pregătite în bucătării personale se ridică la valoarea de 1,2 miliarde EUR pe an

Comercializarea de produse alimentare pregătite în bucătării personale se ridică la o valoare totală de până la 1,2 miliarde EUR pe an, adică între 15 și 20% din industria de servicii alimentare din România, potrivit…




14:16, 20.11.2023

Comercializarea la negru de produse alimentare pregătite în bucătăriile personale însumează până la 1.2 miliarde de euro pe an

Comercializarea de produse alimentare pregătite în bucătăriile personale se ridică la o valoare totală de până la 1.2 miliarde de euro pe an, reprezentând între 15 și 20% din industria de foodservice din România,…




07:05, 27.07.2023

Câți bani cheltuie românii, zilnic, pe cafea. STUDIU

Câți bani cheltuie românii, zilnic, pe cafea. STUDIU Câți bani cheltuie românii, zilnic, pe cafea. STUDIU Un studiu realizat de către Hospitality Culture Institute arată că piața de cafea out of home din România…




15:50, 26.07.2023

Studiu Hospitality Culture Institute: Bucureștenii plătesc, în medie, 10.5 lei pe o cafea. Câte cafele beau în fiecare zi românii?

În România, piața de cafea out of home este o industrie care se ridică la 600 de milioane de euro, o treime din această sumă fiind generată în București, acolo unde prețul mediu al unei cafele ajunge la 10.5 lei,…




13:30, 09.06.2023

Glovo lansează proiectul Glovo Academy, o serie de cursuri dedicată micilor afaceri transilvănene din domeniul restaurantelor (P)

Glovo, platforma multi-categorie care oferă acces la o varietate mare de produse Glovo lansează, în colaborare cu Hospitality Culture Institute, Glovo Academy - un accelerator de informație destinat partenerilor…




07:00, 08.05.2023

Românii încep să nu mai lase bacşiş în restaurante

Românii încep să nu mai lase bacşiş în restauranteAproximativ 90% dintre românii din marile centre urbane lăsau bacșiș la restaurante, în 2019, arată un studiu realizat de Hospitality Culture Institute. CITESTE…




15:20, 04.05.2023

Studiu - Doar unul din doi romani mai lasă bacșiș la restaurant

În 2019, nu mai puțin de 90% dintre românii din marile centre urbane lăsau bacșiș la restaurant, potrivit unui studiu Hospitality Culture Institute. Trei ani mai târziu, după o perioadă definită de pandemie, criză…




16:30, 27.03.2023

Studiu: Comenzile românilor pentru mâncare gătită au scăzut, în 2022; industria serviciilor alimentare s-a redus cu 4%

Industria de servicii alimentare a scăzut, în România, cu 4%, până la valoarea de 5,44 miliarde euro, în 2022, pe fondul diminuării numărului de comenzi pe lună, de la 4,4 în 2021, la 3,3, anul trecut, arată datele…




16:10, 27.03.2023

Inflația își spune cuvântul: Românii ies mai rar la terasă și restaurant și comandă mai puțin la domiciliu

Românii au comandat mai puțină mâncare gătită acasă sau la restaurant în 2022, comparativ cu anul precedent, arată un studiu recent. Industria de servicii alimentare a scăzut cu 4% în 2022, până la 5,44 miliarde…




17:30, 05.12.2022

Romanians' spending for going out in 2022, higher by more than 30% compared to 2021 (survey)

Romanians' spending at restaurants, cafes, pubs or fast food this year could be over 30% higher than in 2021, exceeding 7.5 billion EUR, an absolute record for the food services industry, shows a survey co-financed…




16:15, 05.12.2022

Cheltuielile românilor pentru ieşitul în oraş în 2022, mai mari cu peste 30% faţă de 2021

Cheltuielile românilor la restaurant, cafenea, pub sau fast-food în acest an ar putea fi mai mari cu peste 30% decât în 2021, depăşind 7,5 miliarde de euro, un record absolut pentru industria de servicii alimentare,…




13:50, 10.10.2022

Stațiunea Lacu Sărat din Brăila are cea mai valoroasă investiție SPA și cel mai bun hotel cu bază de tratament din România 

Complexul balnear și de vacanță Alma Health & Spa Retreat a câștigat trei premii importante la Congresul Turismului Balnear și de Wellness al României și la Gala Romanian Excellence Awards, organizată de Hospitality…




09:40, 22.03.2022

Piața serviciilor alimentare a ajuns la 5,66 de miliarde de euro în 2021

Piața serviciilor alimentare a ajuns la 5,66 de miliarde de euro în 2021, în  creștere cu 21% față de anul anterior pandemiei de  COVID-19, arată un studiu realizat de Hospitality Culture Institute.




07:35, 22.03.2022

Piața de servicii alimentare a crescut anul trecut până la 5,66 miliarde euro

Piaţa de servicii alimentare din România a crescut în anul 2021 până la 5,66 de miliarde de euro, depăşind cu 21% recordul înregistrat în 2019, înainte de izbucnirea pandemiei COVID-19, potrivit celei de-a cincea…




13:46, 21.03.2022

1 din 3 români nu mai lasă bacșiș livratorului sau chelnerului. Care este cel mai apreciat app de food delivery din România

Piața de servicii alimentare din România (restaurante, fast-food, cafenele, cantine, puburi etc.) a crescut în anul 2021 până la 5.66 de miliarde de euro, depășind cu 21% recordul înregistrat în 2019, înainte de…




19:20, 06.04.2021

Şapte organizaţii regionale lansează Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii: Susţinem necesitatea redeschiderii în condiţii de siguranţă a…

”Şapte organizaţii regionale îşi unesc forţele şi lansează Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii (FIO) pentru a reprezenta interesele sectorului ospitalităţii în contextul în care este afectat puternic…




16:55, 05.03.2021

Granturi de 5.000 euro, respectiv 2.000 euro, într-un accelerator pentru afaceri din HoReCa

Antreprenorii care vor participa la cea de-a doua ediție a acceleratorului HoReCa Business Accelerator vor avea acces la granturi totale în valoare de 17.000 de euro. De asemenea, fiecare echipă de fondatori…




04:40, 23.02.2021

STUDIU SURPRIZĂ - Acest sector HORECA a fentat dezastrul produs de pandemie

Bucătăriile din marile oraşe au funcţionat în ciuda pandemiei, iar sectorul delivery a menţinut industria ospitalităţii aproape de linia de plutire, astfel că valoarea totală anuală a pieţei de mâncare gătită şi…




15:06, 22.02.2021

Cooked food and beverage market goes down, in Romania, by 29% in 2020 (Hospitality Culture Institute)

The annual total value of the cooked food and beverage market has gone up to 10.32 billion RON in 2020, in five of the largest cities in the country, namely Bucharest, Timisoara, Iasi, Cluj and Brasov, dropping…




14:40, 22.02.2021

Sectorul delivery a menţinut piaţa restaurantelor aproape de linia de plutire

Valoarea totală anuală a pieţei de mâncare gătită şi băuturi ”out of home” a ajuns, anul trecut, la 10,2 miliarde lei, în cinci dintre cele mai mari oraşe din ţară, respectiv Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Cluj şi…




13:55, 22.02.2021

STUDIU: Piaţa de mâncare gătită şi băuturi out of home în cinci dintre cele mai mari oraşe din ţară a scăzut în 2020 cu 29%, la 10,2 miliarde lei

"Valoarea totală anuală a pieţei de mâncare gătită şi băuturi out of home (restaurante standard, fast-food, cantine, pub-uri şi supermarket-uri) în cinci dintre cele mai mari oraşe din ţară (Bucureşti, Timişoara,…




13:50, 22.02.2021

Piaţa de mâncare gătită şi băuturi a scăzut, în România, cu 29% în 2020 (Hospitality Culture Institute)

Valoarea totală anuală a pieţei de mâncare gătită şi băuturi s-a ridicat la 10,32 miliarde de lei, în 2020, în cinci dintre cele mai mari oraşe din ţară, respectiv Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Cluj şi Braşov, în…




12:50, 22.02.2021

Piaţa de mâncare gătită şi băuturi a scăzut cu 29% în 2020, în România

Valoarea totală anuală a pieţei de mâncare gătită şi băuturi s-a ridicat la 10,32 miliarde de lei, în 2020, în cinci dintre cele mai mari oraşe din ţară, respectiv Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Cluj şi Braşov, în…




18:05, 20.01.2021

Un institut de cercetare cere schimbarea numelui Direcţiei Turismului din Ministerul Economiei în Direcţia Ospitalităţii, dar şi alocarea unui buget din…

”Hospitality Culture Institute susţine necesitatea schimbării adresabilităţii Ministerului Economiei Antreprenoriatului şi Turismului, prin Direcţia Generală Turism, pentru a deservi ospitalitatea românească, şi…




17:30, 08.12.2020

Piața de food&drinks service se pregătește pentru o revenire “cu adevărat în V”, la nivel dublu

Piața de food&drinks service (restaurante standard, fast-food, cafenele, cantine, pub-uri și supermarket-uri) se va dubla în 2021 la 20 de miliarde de lei, dublu față de 2020 și în scădere cu 20% față de 2019.…




15:45, 08.12.2020

Piaţa serviciilor de mâncare se va dubla în 2021, dar tot va fi sub anul 2019

Piaţa de food&drinks service (restaurante standard, fast-food, cafenele, cantine, pub-uri şi supermarket-uri) se va dubla în 2021 la 20 miliarde de lei, dublu faţă de 2020 şi în scădere cu 20% faţă de 2019, conform…




15:30, 08.12.2020

Piaţa din România a serviciilor de mâncare gătită va atinge valoarea de 20 de miliarde de lei, în 2021 (analiză)

Piaţa de food service din România va ajunge la valoarea de 20 de miliarde de lei, dublu faţă de situaţia din acest an, dar în scădere cu 20% comparativ cu 2019, arată datele analizate de Hospitality Culture Institute.…




14:55, 08.12.2020

Piaţa de food service se va dubla în 2021, dar tot va fi sub anul 2019

Piaţa de food&drinks service (restaurante standard, fast-food, cafenele, cantine, pub-uri şi supermarket-uri) se va dubla în 2021 la 20 miliarde de lei, dublu faţă de 2020 şi în scădere cu 20% faţă de 2019, conform…




16:55, 07.07.2020

Ce planuri de vacanţă au românii şi cât plănuiesc să cheltuie - studiu

50% dintre români vor să își petreacă vacanța din următoarea perioadă în țară în contextul Covid-19, relevă un studiu realizat de Hospitality Culture Institute. Printre destinațiile preferate…




03:36, 24.06.2020

Românii înclină să-și petreacă concediu în țară. Care sunt destinațiile preferate

50% dintre români vor să își petreacă vacanța din următoarea perioadă în țară în contextul Covid-19. Printre destinațiile preferate de români se numără Brașov, Constanța sau Cluj-Napoca.Conform unui studiu realizat…