Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

11:05, 01.07.2022

Caleidoscop gastronomic. Ceapă și... fasoleală

Caleidoscop gastronomic. Ceapă și... fasoleală

 Vegetarieni.1. Însăși termenul „vegetarian" a apărut relativ recent - în secolul al XIX-lea. Înainte, oamenii care nu mâncau carne erau numiți „pitagorici". Marele filozof și matematician a mâncat doar pâine,…




11:01, 01.07.2022

GastroArt: Sdrente de orez (reteta interbelica)

GastroArt: Sdrente de orez (reteta interbelica)

Cantitatile: 150 gr. orez oparit in apa, frac12; litru lapte, 100 gr. unt, sare, 2 galbenuse, zahar dupa plac, 25 gr. migdale fierte, 25 gr. stafide.Se fierbe orezul in lapte indulcit si se pune la racit, se freaca…




14:01, 30.06.2022

GastroArt: Crap cu rosii (reteta interbelica)

GastroArt: Crap cu rosii (reteta interbelica)

Cantitatile: un crap potrivit, 100 gr. untdelemn, 2 kgr. rosii, 2 bucati zahar, sare, piper, verdeata.Se curata crapul de solzi si de maruntaie, se culca intreg in untdelemn, se prajeste infundat, se acopera cu…




13:20, 29.06.2022

GastroArt: Plachie de pui (reteta interbelica)

GastroArt: Plachie de pui (reteta interbelica)

Cantitatile: 2 pui mici, 2 catei usturoi, un patrunjel taiat juliena, zeama unei lamai, verdeata, 300 gr. vin alb, 150 gr. apa, frac12; pahar untdelemn fin, cateva rosii. Se prepara sosul din usturoi, patrunjel,…




08:41, 28.06.2022

GastroArt: Cartofi umpluti cu creer (reteta interbelica)

GastroArt: Cartofi umpluti cu creer (reteta interbelica)

Cantitatile: 8 cartofi, 1 creer de vitel, 100 gr. sunca, 50 gr. unt, 50 gr. smantana, 1 ou, 1 lingura pesmet. Se curata cartofii, se taie ambele capete, se golesc cu cutitul special. Se prepara o tocatura din creer…




08:45, 27.06.2022

GastroArt: Friptura italiana (reteta interbelica)

GastroArt: Friptura italiana (reteta interbelica)

Cantitatile: 250 gr. vitel tocat, 250 gr. porc tocat, 1 creer mic, fert si tocat, miez de paine muiat in lapte, 2 oua, sare, piper, ienibahar, coaje de lamaie, 100 gr. unt, 1 pahar vin rosu.Se framanta carnea cu…




15:10, 26.06.2022

GastroArt: Friptura vieneza (reteta interbelica)

GastroArt: Friptura vieneza (reteta interbelica)

Cantitatile: 4 felii pulpa de vitel, 4 cepe, untura, hrean ras.Se prajesc in untura feliile de carne trecute prin faina. In timpul acesta, se rumeneste ceapa taiata rotocoale. Se aseaza pe fiecare felie de carne…




09:21, 25.06.2022

GastroArt: Clatite de portocale (reteta interbelica)

GastroArt: Clatite de portocale (reteta interbelica)

Se desfac in felii 2 3 portocale, se presara cu zahar si se lasa acoperite frac12; ora. Se bat intr o farfurie 2 oua, 1 lingura untdelemn si faina cat cuprinde ca sa fie un aluat foarte moale. Se moaie feliile…




21:50, 24.06.2022

Gârleni: Turnir gastronomic, pentru pofticioși și curioși

Gârleni: Turnir gastronomic, pentru pofticioși și curioși

Dacă aveți drum prin Gârleni, sâmbătă, 25 iunie 2022, între orele 11.00 și 13.00, n-ar fi rău să vă opriți pentru „o minută”, în Piața din curtea Dispensarului Uman, cât să faceți o degustare. Asta pentru că administrația…




11:06, 24.06.2022

Caleidoscop gastro-umoristic. Salată...de istorie

Caleidoscop gastro-umoristic. Salată...de istorie

 Moldoveni.Căci iată ce mai spune despre români, cu cinstită și normală asprime, luminatul principe Dimitrie Cantemir: „În moravurile moldovenilor, în afară de credința ortodoxă și de ospitalitate, de abia mai…




09:01, 24.06.2022

GastroArt: Tarta de visine (reteta interbelica)

GastroArt: Tarta de visine (reteta interbelica)

Cantitatile: 500 gr. visine curatate, 150 gr. zahar praf, 250 gr. faina, 125 gr. unt, 2 3 linguri vin alb, vanilina.Se framanta aluatul, care se aseaza intr o forma unsa cu unt, se acopera cu visine, se presara…




12:55, 23.06.2022

GastroArt: Chiftele de creer (reteta interbelica)

GastroArt: Chiftele de creer (reteta interbelica)

Un creer mare se fierbe in apa sarata, se raceste, se taie patratele. Se bat 3 oua cu 1 lingura faina, sare, piper, 200 gr. cascaval ras si se adauga bucatelele de creer. Se amesteca usor ca sa nu se sfarame si…




08:56, 22.06.2022

GastroArt: Oua in aspic (reteta interbelica)

GastroArt: Oua in aspic (reteta interbelica)

Ouale rascoapte se taie in jumatati, dealungul. Aceste jumatati se taie felioare, reconstituind cu ele jumatatea de ou. Se ung felioare de paine cu maioneza, se aseaza deasupra jumatatea de ou varand intre fiecare…




08:51, 21.06.2022

GastroArt: Placinta de mere cu vin (reteta interbelica)

GastroArt: Placinta de mere cu vin (reteta interbelica)

Cantitatile: frac12; kgr. faina, 1 pahar lapte, 100 gr. zahar, scortisoara, frac12; kgr. mere, 2 pahare vin alb, 100 gr. unt.Din faina, oua, lapte se intind 2 foi de taietei. Se ung cu unt, se acopera cu merele…




09:20, 20.06.2022

GastroArt: Muschi tocat (reteta interbelica)

GastroArt: Muschi tocat (reteta interbelica)

frac12; kgr. carne grasa de porc, frac12; kgr. carne de vaca se dau de cateva ori pe masina de carne, pana devin ca o pasta, se adauga treptat jumatate litru lapte si se amesteca cel putin un sfert de ora, se adauga…




10:05, 19.06.2022

GastroArt: Ochiuri in mamaliga (reteta interbelica)

GastroArt: Ochiuri in mamaliga (reteta interbelica)

Se face o mamaliguta pripita cu lapte in loc de apa, se adauga o bucata de unt si smantana, se amesteca bine, se rastoarna pe o farfurie de faianta, se fac cu lingura uda 4 gauri, se sparge in fiecare gaura cate…




09:45, 18.06.2022

GastroArt: Crap umplut (reteta interbelica)

GastroArt: Crap umplut (reteta interbelica)

Cantitatile: 1 crap, 3 cepe, 100 gr. untdelemn, 50 gr. orez, sare, piper, patrunjel verde, 2 linguri bulion de rosii.Se prajeste deschis in untdelemn, ceapa si orezul se sting cu apa, se ferbe pana se umfla, se…




09:01, 18.06.2022

GastroArt: Șalau Fript (Reteta Interbelica)

GastroArt: Șalau Fript (Reteta Interbelica)

Un salau curatat si sarat se pune intreg in cratita, se presara cu putin pesmet, se opareste cu unt topit, se adauga un pahar cu smantana si in timpul frigerii se umezeste mereu cu sosul lui. Cu cartofi si salata…




16:11, 17.06.2022

Patrimoniul gastronomic local, promovat prin programul La pas

Patrimoniul gastronomic local, promovat prin programul La pas

Iubitorii de produse şi artă culinară locală sunt invitaţi de Asociaţia CIRES din Timişoara să participe, pe parcursul acestui an, la programul cultural "La pas", bogat în evenimente menite să promoveze patrimoniul…




21:55, 16.06.2022

Bibaniada de fete - Mila 23. Festival de pescuit, gastronomie și muzică tradițională. iunie 2022

Sâmbt 18 iunie în Delta Dunrii la Mila 23 are loc a doua ediie a concursului feminin de pescuit la biban prima competiie de acest gen din România.Proba de pescuit va fi completat de un adevrat Festival…




13:10, 16.06.2022

Delta Dunarii este gazda primului concurs feminin de pescuit la biban din Romania

Delta Dunarii este gazda primului concurs feminin de pescuit la biban din Romania

Organizatorii anunta si un festival gastronomic in care capturile de biban se vor transforma intr o demonstratie de gatit saramuri si alte delicatese pescaresti.Primul concurs feminin de pescuit la biban din Romania…




08:30, 16.06.2022

GastroArt: Crema de fragi (reteta interbelica)

GastroArt: Crema de fragi (reteta interbelica)

Cantitatile: frac12; litru lapte fiert, 4 oua, vanilie, zahar dupa gust, frac12; lingurita faina, frac14; kgr. fragi, frac14; kgr. frisca.Se face o crema obisnuita de vanilie fiarta in bain marie intr o forma de…




08:30, 15.06.2022

GastroArt: Piept de vitel umplut (reteta interbelica)

GastroArt: Piept de vitel umplut (reteta interbelica)

Cantitatile: 1 kgr. piept de vitel, 100 gr. ficat, 2 painisoare, 2 oua, 1 ceapa prajita, sare, piper, verdeata, 3 linguri untura, 1 ceapa, piper boabe.Se desprinde carnea de pe oasele pieptului formand o punga…




10:01, 13.06.2022

GastroArt: Papanasi (reteta interbelica)

GastroArt: Papanasi (reteta interbelica)

Cantitatile: frac12; kgr. branza de vaca, 2 3 oua, sare, zahar dupa plac, 3 linguri faina, 50 gr. unt, 125 gr. smantana.Se framanta toate laolalta, se fierbe un papanas de proba spre a incerca daca nu se desface…




18:20, 10.06.2022

MedLife a preluat pachetul integral de acţiuni pentru Centrul Medical de diagnostic şi imagistică Tomorad din Sfântu Gheorghe şi 60% din acţiunile Centrului…

”MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, îşi consolidează poziţia în Centrul ţării şi anunţă alte două tranzacţii. Astfel, compania a semnat preluarea pachetului integral de acţiuni pentru…




17:50, 10.06.2022

MedLife își extinde operațiunile în Centrul țării, și anunță semnarea a două tranzacții noi în Târgu Mureș și Sfântu Gheorghe

MedLife își extinde operațiunile în Centrul țării, și anunță semnarea a două tranzacții noi în Târgu Mureș și Sfântu Gheorghe

MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, își consolidează poziția în Centrul țării și anunță alte două tranzacții. Astfel, compania a semnat preluarea pachetului integral de acțiuni pentru…




11:05, 10.06.2022

Caleidoscop gastrono-umoristic. Islamizare

Caleidoscop gastrono-umoristic. Islamizare

 Ziceri.Nu mai protestați! Cei mai mulți copii sunt crescuți azi de cupluri de același sex: mama și bunica.* Când dormi prost toată noaptea, este imposibil să te trezești deștept dimineața!* Cerere modernă în căsătorie…




08:30, 10.06.2022

GastroArt: Coroana de orez (reteta interbelica)

GastroArt: Coroana de orez (reteta interbelica)

Cantitatile: frac34; pahar orez, frac12; litru lapte, 4 5 linguri zahar, sare, vanilie, 1 pahar smantana, 4 linguri dulceata de capsuni, boabe de visine. Se opareste orezul, apoi se fierbe in lapte indulcit si…




17:35, 08.06.2022

GastroArt: Pui cu conopida (reteta interbelica)

GastroArt: Pui cu conopida (reteta interbelica)

Se taie puiul in bucatele, se prajesc, in untul ramas in tigaie se adauga ceapa taiata si faina, se face un sos care se toarna peste pui, se adauga conopida taiata bucatele, sare si apa, marar si patrunjel verde…




19:01, 07.06.2022

Holograf și Connect R vor concerta la Carei Fest

După o pauză de 2 ani, Carei Fest va avea loc în acest an, în perioada 29 iulie – 7 august în Parcul Dendrologic, iar proiectul cuprinde: două zile de folclor, românesc, maghiar și german, concursul internațional…





Informatii Utile

Vremea

Prognoza meteo pentru azi 01 iulie 2022
Bucuresti 20°C | 35°C
Iasi 19°C | 34°C
Cluj-Napoca 19°C | 35°C
Timisoara 20°C | 39°C
Constanta 20°C | 29°C
Brasov 16°C | 31°C
Baia Mare 20°C | 36°C
alte orase..

Curs Valutar

Cursul valutar din 01 iulie 2022
USD 4.7286
EUR 4.9461
CHF 4.9311
GBP 5.7088
CAD 3.6612
XAU 273.003
JPY 3.4869
CNY 0.7059
AED 1.2874
AUD 3.2198
MDL 0.2489
BGN 2.5289