Fripturica - Stiri si informatii despre Fripturica | prima pagina Ultima actualizare: 12:01:33, 13.05.2024
Cât trebuie să stea friptura la cuptor ca să fie suculentă. Așa se va desprinde singură de pe os
În general, românii sunt mari amatori de fripturi, în special cele de miel sau porc. Cele mai multe gospodine preferă să o gătească la cuptor, dar de cele mai multe ori nu știu cu exactitate timpul ideal pentru…
12:56, 07.05.2024
Ce să faci cu restul de friptură de miel rămas de la Paște. Rețeta pentru cea mai delicioasă și simplă ruladă din carne
Cei mai mulți români pregătesc foarte multă mâncare de sărbători, iar după constată că nu a fost consumată în totalitate. Iată cum poți folosi resturile de friptură de miel de la masa de Paște! Îți prezentăm o…
00:55, 07.05.2024
Cât timp se păstrează friptura de miel în frigider de fapt. La ce să fii atent înainte să o consumi
Pregătirile pentru Paște s-au încheiat, iar acum majoritatea românilor se confruntă cu mâncarea rămasă pe care încearcă să o păstreze în condiții cât mai bune pentru a nu se altera foarte repede. Iată cât timp…
Singurul fruct permis după drob și friptura de miel. De ce să-l mănânci înainte de a te ridica de la masă
Masa tradițională de Paște este bogată în culori, arome și simboluri ce reflectă semnificația acestei sărbători creștine. Ciorba și friptura de miel, ouăle roșii, pasca, cozonacul și sarmalele sunt doar câteva…
Friptura de miel la cuptor cu arome mediteraneene. Reteta pas cu pas
Va invitam sa descoperiti secretul unei fripturi de miel la cuptor cu arome mediteraneene, care va cuceri instant toate simturile.Asadar, pregateste te sa fii rasfatat de gustul inconfundabil al acestei delicatese…
09:05, 03.05.2024
Cele mai mari greșeli la friptura de miel. De asta nu iese fragedă, ci rămâne crudă înăuntru
Unul din nelipsitele preparate de pe masa de Paște, este fără îndoială friptura de miel. Dar, deși gospodinele știu ce au de făcut, din păcate mai apar și anumite situații în care nu iese cum trebuie, și aici vorbim…
Uită de friptura banală de miel pentru Paște! Reţeta de ruladă pentru care vei fi lăudat de toţi invitaţii
Au mai rămas doar câteva zile până la sărbătorile pascale! Dacă vreți să vă impresionați invitații cu preparate culinare speciale, uitați de banala friptură de miel sau drob. Încercați rețeta de ruladă de miel,…
Rețetă din Imperiul Roman: Friptură de miel sau de ied cu lapte și miere
O rețetă de friptură de miel sau de ied, care poate fi încercată cu ocazia sărbătorilor pascale, a ajuns la noi tocmai din antichitate. Aceasta provine din „Apicius”, o carte de bucate romană despre care se crede…
15:25, 30.04.2024
Cum să combini friptura și drobul ca să nu te îngrași de Paște. 8 trucuri prietenoase cu silueta
Masa de Paște reprezintă un moment de bucurie și delicii culinare pentru milioane de români. Această sărbătoare aduce împreună familiile și prietenii pentru a celebra renașterea și speranța, înconjurându-se de…
Ingredientul secret pentru o friptură de miel fragedă și gustoasă/Se găsește în mai toate bucătăriile
Paștele se apropie tot mai mult, iar pregătirile au început deja, pentru mulți dintre români, cel puțin la nivel de aprovizionare pentru masa de Sărbători. De la sarmale, la cozonaci și pască, mai toată lumea vrea…
Obține gustul rețetelor tradiționale în bucatele pentru Paște, cu produsele din gama Hanul Boieresc, de la PENNY
Bucuria meselor împreună cu ce cei dragi va transforma orice sărbătoare într-o petrecere de neuitat. Bucatele alese și gustul desăvârșit al rețetelor tradiționale ne creează amintiri care ne vor urma toată viața,…
Cu ce să înlocuiești friptura de miel pe masa de Paște. Toți invitații te vor lăuda pentru rețeta asta delicioasă
Dacă îți dorești să îți surprinzi familia și musafirii cu un preparat inedit și delicios, merită să încerci această rețetă. Află, din rândurile de mai jos, cu ce poți să înlocuiești friptura de miel la masa de…
Cel mai bun stufat de miel. Greșeala pe care să nu o faci când îl prepari - Secretul bucătarilor
Trebuie să fim atenți la modul de preparare, la cantități și la combinațiile cu alte alimente fiindcă este o carne destul de greu de digerat, fără fibre. Are cam 280-300 de kcal la 100 de grame. Chiar dacă este…
Sărbători pascale în stil mare. Ce preț are meniul de Paște semnat de cheful Cătălin Scărlătescu
Cât costă meniul de Paște la restaurantul lui ScărlătescuMeniul de Paște al restaurantului lui Scărlătescu include o gamă variată de preparate tradiționale, fiecare servit în porții generoase menite să satisfacă…
Scandal monstru în Franța pentru interzicerea etichetei „friptură” pe produsele vegetariene
Curtea Supremă Administrativă din Franța a suspendat decretul care interzicea folosirea cuvântului "friptură" pentru produsele vegetariene. Este o victorie pentru producătorii de alimente vegetariene și vegane.
Franța syspendă interzicerea etichetei „friptură” pe produsele vegetariene
Curtea Supremă Administrativă din Franța a suspendat un decretul care interzicea folosirea cuvântului "friptură" pentru produsele vegetariene. Este o victorie pentru producătorii de alimente vegetariene și vegane.
Ce este sosul teriyaki și cum se folosește
Sosul teriyaki este un sos puternic aromat, utilizat în mod tradițional în bucătăria japoneză, însă devenit foarte popular și în alte colțuri ale lumii. Află din ce este făcut sosul teriyaki și cum se folosește!Ce…
Pâinea care poate înlocui carnea se va produce la Galați: e hrănitoare ca o friptură
Pâinea care poate înlocui carnea costă 7-8 lei, a fost inventată de români şi satură rapid. Invenția va ajunge curând și pe mesele pofticioșilor, conform Antena 3. Chiar dacă arată, miroase și are gustul obișnuit,…
Cum marinezi carnea de porc. Ingredientul de aur care o face fragedă și cu un gust unic
Carnea de porc nu poate lipsi de pe meselor românilor, mai ales în zilele de sărbătoare. Majoritatea dintre noi preferăm să savurăm o friptură delicioasă sau o ceafă de porc la grătar sau la cuptor, așadar trebuie…
REȚETE ROMÂNEȘTI Friptură de vită umplută cu ciuperci
Această rețetă de mușchi de vacă umplut este perfectă pentru o masă festivă sau un prânz de duminică împreună cu familia și prietenii. Aromată și suculentă, această preparare aduce un plus de eleganță și rafinament…
16:15, 16.03.2024
Carnea de piton ar putea ajunge în curând în meniuri. Ce gust are friptura de șarpe
Unii cercetători văd creșterea pitonilor la scară comercială drept o alternativă durabilă la creșterea animalelor convenționale, în contextul provocărilor legate de securitatea alimentară și de schimbările climatice,…
Din ce este făcută pâinea cu gust de carne, de fapt. Produsul revoluţionar, inventat de nişte români
Pâinea este unul dintre cele mai consumate produse, nelipsite din alimentația oamenilor. Există numeroase tipuri de pâine, dar de curând a apărut unul de-a dreptul special: cu aromă de carne. Friptura nu este prezentă,…
20:50, 13.03.2024
Știrile Antena Stars. Pâinea cu gust de carne a fost inventată la Galați. Declarațiile exclusive ale celor care au făcut-o: "Ne adresăm consumatorilor..."…
Pâinea cu gust de carne a fost inventată la Galați. Friptura nu se vede, dar se poate simți. Proiectul a fost pus în practică de mai multe cadre didactice de la Facultatea de Știința și Ingineria alimentelor.
Inventatorii români au înregistrat la OSIM ”pâinea cu friptură”: ”Nu se vede carnea, dar se simte”
Cercetătorii români au brevetat la OSIM pâinea cu friptură, în care carnea nu se vede, dar se simte. Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați a obținut un brevet de invenție pentru o pâine proteică, la care a…
Profesorii de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi au inventat pâinea cu gust de carne. „Friptura nu se vede, dar se simte”
Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) a acordat Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi brevet de invenţie pentru o pâine proteică, cu gust şi proprietăţi de carne. Proiectul a fost pus în practică…
14:21, 12.03.2024
S-a inventat pâinea cu gust de friptură. Inovația venită de la cercetătorii din Galați
Cercetătorii de la Universitatea Dunărea de Jos, din Galați, au creat pâinea cu gust de friptură. Alimentul va avea valori nutriționale echilibrate, fiind conforme cu cele anunțate de Organizația Mondială a Sănătății.
11:05, 12.03.2024
Satisfacția gătitului perfect pe plita încinsă: Friptura de vită cu OFYR devine un adevărat deliciu culinar
Dacă pasiunea ta pentru grătare este mai mult decât o activitate de weekend, iar dorința ta este să impresionezi prietenii și familia cu abilitățile tale de chef BBQ, atunci un steak de vită fraged și suculent…
08:35, 12.03.2024
Pâinea cu gust de friptură, invenția unor profesori de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din Galați
Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a primit brevet de invenție din partea OSIM pentru o inovație în domeniul alimentar: pâinea proteică. Această inovație, dezvoltată de un grup de cadre didactice de la Facultatea…
23:55, 11.03.2024
Pâinea cu gust de friptură, inovația unor profesori de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din Galați
OSIM a brevetat inovația unui grup de cadre didactice de la Facultatea de Șiința și Ingineria Alimentelor din Galați. Pâinea proteică conține un concentrat proteic de proteine miofibrilare din carne de porc, vită,…
De unde vine friptura din farfurie? Dacă e de vită, e din Italia și Polonia. Dacă e porc, e din Spania sau Germania. Ungaria e țara de unde aducem carnea…
România a cheltuit anul trecut miliarde de euro pe importurile de carne, potrivit datelor transmise HotNews de Institutul Național de Statistică. Cele mai mari importuri sunt de carne de porc și de pui, dar și…