Fermenteze - Stiri si informatii despre Fermenteze | prima pagina Ultima actualizare: 10:36:11, 04.05.2024
15:10, 25.04.2024
Descoperă motivul pentru care sosul de soia este Condimentul Anului!
Sosul de soia este un condiment venerabil și multifuncțional, cu rădăcini adânci în istoria gastronomiei asiatice. Acest sos, obținut din fermentarea boabelor de soia cu grâu și sare, s-a răspândit în întreaga…
Cum verifici dacă lactatele cumpărate conțin ulei de palmier, cel mai folosit ingredient alimentar toxic
1. Brânza dulce de vaci și smântâna fermentatăDacă brânza dulce de vaci pusă pe o farfurie și lăsată la temperatura camerei se acoperă cu o crustă galbenă, dar nu-și modifică nici gustul, nici mirosul, cel mai…
Vreți să mâncați pâine după rețeta preferată de Ceaușescu? Iată cum se face!
Este știut faptul că pentru Nicolae Ceaușescu, „cel mai de frunte fiu al acestui pământ”, niciun efort nu era prea mare pentru a i se asigura cea mai bună hrană. Acest lucru era valabil mai ales la pâine, pe care…
15:20, 29.02.2024
Cele mai bune șapte alimente fermentate recomandate de nutriționiști
Alimentele fermentate continuă să atragă atenția pentru beneficiile lor pentru sănătate, deoarece sunt bogate în antioxidanți și au efecte antiinflamatorii. Maxine Yeung, dietetician și antrenor de sănătate și…
Alimentele fermentate precum borşul şi kefirul îmbunătăţesc sănătatea mintală
Alimentele fermentate au fost asociate cu numeroase beneficii pentru sănătatea mintală, având un impact pozitiv asupra echilibrului microbiomului intestinal și, implicit, asupra funcționării creierului (axa intestin-creier).…
„Pâinea leneșului”- Rețeta simplă prin care vei obine același gust intens, dar fără frământarea aluatului
Metoda pâinii fără frământare reprezintă o soluție ideală pentru persoanele care consideră că frământatul este o operațiune grea și solicitantă. Cu toate acestea, rezultatul final este la fel de satisfăcător ca…
22:55, 31.01.2024
„Pâinea leneșului”- Rețeta simplă prin care vei obine același gust intens, dar fără frământarea aluatului
Metoda pâinii fără frământare reprezintă o soluție ideală pentru persoanele care consideră că frământatul este o operațiune grea și solicitantă. Cu toate acestea, rezultatul final este la fel de satisfăcător ca…
09:05, 13.01.2024
Apă de orez – rețetă DIY și beneficii. Cum prepari acasă loțiunea minune
Apa de orez este folosită adesea în cosmetică, pentru îngrijirea tenului și părului, și este considerată un remediu natural pentru organism datorită mineralelor și sărurilor din compoziție. Cum faci acasă apă de…
17:40, 21.12.2023
Băutura care face minuni la digestie: este o sursă mai puternică de probiotice decât multe alte produse lactate fermentate
Este un aliment bogat în nutrienți, dar și în probiotice, fiind de mare ajutor pentru digestie, dar și pentru buna funcționare a intestinului. Este o băutură fermentată, făcută în mod tradițional folosind lapte…
10:10, 21.12.2023
Murăturile, surse de sănătate în alimentație
Murăturile, această garnitură atât de iubită de românul tradiționalist, nu sunt doar atât. Specialiștii nutriționiști ne explică foarte clar că murăturile sunt adevărate bombe de sănătate pentru organismul nostru.…
09:06, 17.12.2023
Ce este braga și cum se prepară
Braga este băutura răcoritoare a turcilor nomazi din Asia Centrală cu un gust dulce acrișor pe care o poți pregăti și tu foarte ușor acasă. Vezi cum se prepară braga.Ce este bragaBraga, denumită și „boza” în limbile…
14:21, 05.12.2023
Science Report: Un mister cosmic? De ce nu există sateliți gazoși? ● Hrana fermentată, nu cea gătită, ar fi dus la dezvoltarea creierului uman ● Când…
Un mister cosmic? De ce nu există sateliți gazoși? ● Hrana fermentată, nu cea gătită, ar fi dus la dezvoltarea creierului uman ● Când au pierdut țânțarii masculi abilitatea de a se hrăni cu sânge?
10:31, 26.11.2023
Cidrul, fermentul de mere cu istorie milenară
Locul de naștere al cidrului este atribuit Marii Britanii. Totuși, arheologii au descoperit rămășițe carbonizate de mere în Podișul Anatoliei încă din 6500 a.Chr. Un măr care a căzut din copac va începe în mod…
12:35, 17.11.2023
Alimentele pe timp de iarnă necesare pentru o mai bună sănătate: 'Sunt cea mai valoroasă sursă de fermenți vii!'
Alimentele pe timp de iarnă necesare pentru o mai bună sănătate: 'Sunt cea mai valoroasă sursă de fermenți vii!'Murăturile fac parte din categoria alimentelor fermentate, conțin bacterii vii și au efect probiotic-…
08:15, 16.11.2023
Alimentul de care nu te mai saturi, nu există risc de indigestie: „Sunt cea mai valoroasă sursă de fermenți vii”
Lacto-fermentația, metoda de conservare a legumelor, permite păstrarea acestora proaspete și chiar le face mai ușor de digerat. O parte din nutrienți sunt mai ușor de asimilat, iar conținutul de vitamine crește,…
13:50, 15.11.2023
Anotimpul murăturilor: 5 beneficii de sănătate aduse de alimentele fermentate
Câteodată, mai avem nevoie și de ceva acru. Prezente în culturile europene și asiatice de câteva secole, alimentele fermentate sunt un produs de bază revin triumfător în prim-planul discuțiilor despre sănătate.…
16:51, 10.11.2023
Tot ce trebuie să știi despre fermentația murăturilor. Cum să oprești procesul
Murăturile sunt preferate mai ales în timpul sezonului rece, această metodă permitând păstrarea lor pe perioada sezonului rece. Mai mult, murăturile nu sunt doar gustoase, ci și benefice pentru sănătate.
17:35, 09.11.2023
Beneficiile consumului de murături: sunt extrem de bogate în diverse vitamine şi minerale
A sosit vremea murăturilor delicioase care contribuie la o alimentaţie completă şi sănătoasă în lunile reci. În ultimul timp, nutriţioniştii vorbesc din ce în ce mai mult despre beneficiile legumelor fermentate,…
01:20, 17.10.2023
Atenţie la fermentarea mustului! Inhalarea dioxidului de carbon poate fi fatală
În contextul în care în această perioadă are loc fermentarea tulburelului, dar şi în condițiile în care, nu de puţine ori, monoxidul de carbon emanat poate duce la tragedii, reprezentanţii Inspectoratului General…
18:35, 02.10.2023
Cât indică etilotestul, dacă bei must: Șoferii pot consuma băutura, după ce începe fermentarea? Cât alcool conține
Cât indică etilotestul, dacă bei must: Șoferii pot consuma băutura, după ce începe fermentarea? Cât alcool conține Are mustul alcool? Una dintre cele mai căutate și apreciate băuturi în sezonul de toamnă este mustul.…
16:25, 11.09.2023
La ce temperatură trebuie ținută varza murată, de fapt. De-asta se strică sau iese acră
Când vine vorba de varza murată, este foarte importat la ce temperatură trebuie ținută varza murată. Așa că ne-am gândit să-ți dăm aceste informații, nu de alta, dar făcând această greșeală, varza se strică sau…
19:30, 08.09.2023
Cum verifici dacă produsele lactate conțin ULEI DE PALMIER, cel mai popular ingredient alimentar nociv
1. Brânza dulce de vaci și smântâna fermentatăDacă brânza dulce de vaci pusă pe o farfurie și lăsată la temperatura camerei se acoperă cu o crustă galbenă, dar nu-și modifică nici gustul, nici mirosul, cel mai…
16:30, 08.09.2023
Cum verifici dacă produsele lactate conțin ULEI DE PALMIER, cel mai popular ingredient alimentar nociv
1. Brânza dulce de vaci și smântâna fermentatăDacă brânza dulce de vaci pusă pe o farfurie și lăsată la temperatura camerei se acoperă cu o crustă galbenă, dar nu-și modifică nici gustul, nici mirosul, cel mai…
15:25, 28.07.2023
Cum să combini gochujang cu alte ingrediente pentru a crea sosuri și marinade delicioase
Gochujang este o pastă fermentată coreeană de ardei iute roșu, cu o aromă complexă, dulce și condimentată. În mod tradițional, a fost făcut prin amestecarea gochugaru (pudră de ardei iute coreean), orez glutinos,…
12:05, 24.07.2023
Ce se întâmplă dacă mănânci cartofi cruzi. Explicațiile unui dietetician
Cartofii cruzi au un conținut deosebit de ridicat de amidon, care este „rezistent" la digestie, dar care poate oferi multe alte beneficii pentru sănătate. Fermentarea amidonului rezistent în intestin ar putea provoca…
17:55, 10.05.2023
De la viță la sticlă: Procesul de producție a vinului
Vinul este o băutură populară internațional, dar te-ai gândit vreodată cum este realizat acesta? Descoperă secretele din spatele producției de vin, de la îngrijirea meticuloasă a viței de vie până la îmbutelierea…
10:45, 18.11.2022
6 gustări zilnice recomandate de dermatologi pentru o piele sănătoasă și tânăra la orice vârstă
De exemplu, ceea ce mananci poate afecta semnificativ aspectul pielii, indiferent de varsta si de alte detalii. De aceea, dermatologii recomanda sa integrezi in dieta ta urmatoarele gustari pentru piele frumoasa,…
16:36, 12.11.2022
Diferenţa dintre alcoolul etilic şi cel metilic
Chiar dacă și unul și celălalt tot alcool reprezintă, există o diferență semnificativă între alcoolul etilic și cel metilic și este bine de știut când și cum se utilizează fiecare.Ce este alcoolul etilicAlcool…
15:05, 07.10.2022
Când te pune mustul în pericol. Medicul Tudor Ciuhodaru trage un mare semnal de alarmă
Fermentarea mustului este un proces important în producerea băuturilor alcoolice. Până la 70% din cantitatea totală de alcool dintr-o băutură se produce datorită acestei acțiuni. Numai că procesul de fermentare…
09:20, 05.10.2022
Pericolul din must. Fermentarea în spații închise poate fi letală. Avertismentele celor de la ISU Giurgiu
Inspectoratul pentru Situații de Urgență Giurgiu face o serie de recomandări pentru gospodarii care se pregătesc acum să depoziteze mustul. Procesul de fermentare a acestuia poate duce la accidente letale.