Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

17:51, 19.04.2024

Ciorbă de fasole verde ardelenească. Ingredientul folosit de marii bucătari pentru un gust autentic

Ciorbă de fasole verde ardelenească. Ingredientul folosit de marii bucătari pentru un gust autentic

Timpul total de preparare al ciorbei este de aproximativ 45 de minute.Se vor folosi 750 g fasole verde curățată proaspătă (merge și cea congelată), 200 g afumătură (opțional), 1 ceapă, 1 morcov, 1 ardei, 2 linguri…




06:05, 12.04.2024

Rețeta de post a bunicii. Cum să faci mâncare din prune uscate

Rețeta de post a bunicii. Cum să faci mâncare din prune uscate

Rețeta de post a bunicii. Cum să faci mâncare din prune uscate. O rețetă de post care cu ani în urmă era des întâlnită este cea pentru mâncarea din prune uscate. Deși pentru mulți prunele uscate pot părea o gustare,…




17:30, 05.03.2024

Cu ce să înlocuiești orezul din perișoare. Trucul gospodinelor din Bucovina

Cu ce să înlocuiești orezul din perișoare. Trucul gospodinelor din Bucovina

Perișoarele, un adevărat deliciu care rareori lipsește de pe mesele românilor. Există mai multe rețete de perișoare, toate foarte gustoase, dar noi astăzi vă vom prezenta una fără orez. Cu ce poți înlocui orezul…




23:21, 02.03.2024

Mâncare de mazăre cu pui: o idee bună de pus în practică pentru masă de prânz. Sfaturi pentru un gust intens

Mâncare de mazăre cu pui: o idee bună de pus în practică pentru masă de prânz. Sfaturi pentru un gust intens

Acest fel de mâncare este perfect pentru orice perioadă în care nu ai prea mult timp pentru gătit, pentru că se prepară destul de repede. Nu durează mai mult de 30-40 de minute pentru a pune toate ingredientele…




13:20, 21.02.2024

Ciorba rusească ce pune capac mahmurelii. Cum se prepară celebra Solyanka: rețeta, pas cu pas

Ciorba rusească ce pune capac mahmurelii. Cum se prepară celebra Solyanka: rețeta, pas cu pas

Există diverse teorii cu privire la originea numelui. La început, această ciorbă era denumită ”selyanka” și era tradusă sub denumirea de ”mâncarea săteanului”. Mai târziu, denumirea s-a schimbat în "solyanka",…




14:56, 01.12.2023

Cum prepari cea mai gustoasă fasole cu afumătură. Gospodinele românce au rețeta perfectă

Fasolea cu afumătură este o mâncare tradițional foarte apreciat de toți românii. Există diferite rețete pentru a prepara fasolea cu afumătură, iar rezultatul este cu adevărat delicios. Dacă doriți să pregătiți…




11:45, 15.11.2023

Rețetă de chifteluțe mănăstirești de post - Sunt gata în doar 20 de minute

 Iată ce aveți nevoie și cum se prepară:Ingrediente:2 cepe albe1 morcov1 păstârnaculei vegetal400g fasole roșie sau albă (din conservă)1 cană pesmet3-4 căței de usturoi1 cană de orez fiert1 legătură mărar verde1…




10:05, 15.11.2023

Ciupercile umplute, aperitivul ideal - 2 rețete de post simple și foarte gustoase

 Ciuperci umplute de post la cuptor puteți pregăti oricând aveți poftă de un aperitiv sau o gustare caldă pregătită în varianta fără ouă, brânzeturi sau șuncă, mai ales că s-a intrat în perioada Postului de Crăciun,…




09:55, 07.11.2023

Cum se congelează corect vinetele. Trucuri ca să își păstreze aroma și textura toată iarna

Vinetele sunt o adevărată delicatesă și foarte ușor de preparat. Din ce în ce mai multe gospodine preferă să congeleze vinetele pentru a se bucura de gustul lor delicios și iarna. Cum pui vinetele la congelator…




16:35, 31.10.2023

Reţetă de brassói – friptură braşoveană cu cartofi

Brassói este un fel de mâncare unguresc, un amestec de carne de porc şi cartofi. Brassói înseamnă în limba română Braşov şi există o legătură între felul de mancare şi oraşul de la poalele Tâmpei, dar nu una foarte…




09:05, 18.10.2023

Rețetă de mazăre cu pui

Cu numeroase beneficii pentru sănătate, mazărea este leguminoasa bogată în fibre, minerale și vitamine, care se poate consuma în salate, ciorbe, dar și feluri principale. Mai jos ți-am pregătit rețete savuroase…




06:25, 13.10.2023

Rețeta de roșii umplute de post. E ideală și în diete

Rețeta de roșii umplute de post. E ideală și în diete. Ardeii umpluți îi știm cu toții, dar roșiile umplute pot fi o alegere cu mult mai bună și poate chiar mai delicioasă. Dacă ții post și vrei să te bucuri de…




00:15, 13.10.2023

Brioșe cu mere caramelizate și scorțișoară

Ingrediente 1 cană lapte1 cană zahăr1 cană ulei1 ou2 căni făină1 linguriță praf copt500 g mere3-4 linguri zahăr tos1/2 linguriță scorțișoară Mod de preparare Vom pregăti mai întâi merele. Le curățăm de coajă, îndepărtăm…




18:15, 11.10.2023

Quiche Lorraine dietetic. Este sărac în grăsimi, dar e delicios

Quiche Lorraine este o tartă franțuzească sărată, făcută în mod tradițional cu ouă, bacon, smântână și brânză. Baza Quiche Lorraine este un aluat de patiserie, air împreună cu umplutura poate furniza o mulțime…




15:10, 09.10.2023

Reţetă de pui in stil kenyan

Aceasta este o variantă adaptată în Kenya a celebrului murgh makhani (butter chicken indian). Singurul ingredient pe care nu trebuie să-l omiteți din rețeta de pui în stil kenyan este garam masala. Nu folosiţi…




13:26, 04.10.2023

Drobul de vinete vegan face ravagii. Carnivorii sunt disperați

Pentru a prepara drobul de vinete aveți nevoie de 3 vinete de mărime potrivită, în total nu mai mult de un kilogram, 2 cepe, 1-2 căței de usturoi, 2 linguri de făînă, jumătate sau chiar un ardei gras roșu, mărar…




18:20, 25.09.2023

Zece legume de toamnă pe care le poți păstra la congelator

Multe gospodine preferă să congeleze diverse legume de toamnă și să le păstreze pentru ciorbele și tocănițele de iarnă. Este cea mai simplă metodă, cea mai rapidă și cea mai sănătoasă. Legumele își păstrează astfel…




22:15, 11.09.2023

Piept de pui umplut, cu garnitură de legume - Cea mai simplă rețetă dezvăluită de un chef celebru

 Rețeta este foarte simplă: un piept de pui umplut cu o cremă de brânză, cu cozi de ceapă verde, pătrunjel și altele.  Piept de pui umplut, cu garnitură - Ingrediente Piept de puiCremă de brânzăCozi de ceapă verdePătrunjel…




07:21, 14.07.2023

2 rețete cu un ingredient special pe timp de caniculă - Se fac rapid și sunt ideale pentru a pierde kilogramele în plus

 SALATĂ DE AVOCADO CU FASOLE VERDEPrepararea salatei de avocado și fasole verde durează cel mult 15 minute, fiind o gustare ușor de pregătit și foarte bogată în vitamine. Iată ce ușor se poate prepara o salată…




18:00, 13.07.2023

2 rețete cu un ingredient special pe timp de caniculă - Se fac rapid și sunt ideale pentru a pierde kilogramele în plus

 SALATĂ DE AVOCADO CU FASOLE VERDEPrepararea salatei de avocado și fasole verde durează cel mult 15 minute, fiind o gustare ușor de pregătit și foarte bogată în vitamine. Iată ce ușor se poate prepara o salată…




21:30, 17.06.2023

Friptura de porc cu cartofi: cum să o pregătești acasă, iar gustul să fie ca la restaurant - Secretul care face diferența

Ingrediente:ceafa de porc1/2 kg cartofi1 ardei gras500 g costite afumate100 ml vin100 ml uleiusturoibusuioc, rozmarin, sare, piperMod de preparare:Speli ceafa, cureti cartofii si ii tai in felii.Tai ardeiul in…




12:40, 11.05.2023

Cum se congelează corect ceapa - trucul la care apelează marii bucătari 

Dacă depozitezi ceapa la temperaturi prea ridicate, prea scăzute sau prea umede, este posibil ca aceasta să germineze, să mucegăiască sau să se înmoaie. Cepelor nu le place să fie depozitate lângă cartofi, deoarece…




17:46, 16.03.2023

Ce mâncare să-i pui copilului tău în pachetul pentru la școală

Pachetul pentru la școală al copilului poate fi o mare bătaie de cap pentru părinți și de multe ori se întâmplă ca aceștia să ajungă în pană de idei. Dacă și tu te confrunți cu această situație, iată o mulțime…




06:40, 09.03.2023

Rețetă de post: Cum să faci paste cu nucă măcinată

Ingrediente nucă măcinată fin pesmet zahăr un cubuleț de unt esență de rom scorțișoară Model de preparare este foarte simplu! Poți face acest desert savuros în câteva minute. În 10 minute, pastele sunt fierte,…




00:30, 03.03.2023

Chec cu caşcaval

Acest chec este minunat. Are o crustă foarte rumenă şi crocantă, de la caşcaval, şi este extrem de pufos la interior! Checul se păstrează foarte bine 2-3 zile, învelit în folie alimentară şi păstrat la frigider.…




09:05, 26.01.2023

Rețeta secretă pentru Chilli cu carne delicios de iute: o explozie de arome și savoare în gura ta!

Ingrediente: 0.5 kg de carne de vită sau de porc tăiată cubulețe mici 1 ceapă mare tăiată cubulețe 3 căței de usturoi zdrobiți 1 ardei iute tăiat cubulețe (opțional) 2 cani de roșii tăiate cubulețe 1 cană de fasole…




09:30, 29.12.2022

Sfaturi utile de la bucătari pentru a evita risipa. Ce să facem cu mâncarea rămasă de la Crăciun

Desi pregatim meniul pentru Revelion, în frigidere înca mai avem mâncare de la Craciun. Pentru ca obisnuim sa gatim mai mult decât este cazul de sarbatori, multe feluri de mâncare ajung în cosul de gunoi. Bucatarii…




23:55, 16.12.2022

Salata de boeuf fără carne, ideală în timpul postului - Rețeta cea mai ușoară, pas cu pas

Rețetă Salată de boeuf. Ingrediente6 cartofi4 morcovi4 castraveți murați4 gogoșari200 g măsline2 ouăuleisaresare de lămâiemuștarRețetă Salată de boeuf. Mod de preparareCartofii și morcovii se pun la fiert în vase…




07:45, 21.10.2022

Borş ardelenesc de curcan

Ingrediente: 800 g piept de curcan50 ml ulei de floarea soarelui2 – 3 morcovi1 păstârnac1 rădăcină de pătrunjel1 ceapă mare200 g fasole verde1 ardei gras (roşu)1 ţelină mică3 – 4 fire ţelină apio500 – 600 ml borş200…




14:00, 02.10.2022

O reteta de toamna cu inspiratie germana...Supa de pui cu varza si mere

O supa de inspiratie germana cu un adaos gustos de mere. In aceeasi farfurie vei gasi o combiantie de texturi placute de legume fierte, carne frageda si mere crude. Ingrediente - varza, sare, piper, 1 lingura otet,…