Albusului - Stiri si informatii despre Albusului | prima pagina Ultima actualizare: 23:01:13, 18.06.2024
Rama pentru Copt și Prăjituri prezintă o rețetă-inspirație pentru masa de Paște, un cozonac care va completa perfect masa de sărbători.
COZONAC TRUNCHI DE CON Timp de pregătire: 45 minuteINGREDIENTEPentru aluat:300 gr margarină Rama pentru Copt și Prăjituri300 gr de zahăr tos2 plicuri de zahăr vanilat5 ouă1 linguriţă de praf de copt300 gr de făină…
Câte ouă poţi mânca pe zi. Ce diferență este între oul fiert și oul prăjit
Ouăle pot fi consumate zilnic fără teamă! Un adult sănătos poate consuma până la trei ouă pe zi, iar un copil poate consuma unul, cel mult două ouă pe zi, în funcție de vârstă. Adevărata întrebare nu este câte…
14:55, 30.01.2024
Albușul de ou îți albește tenul! 4 măști eficiente pentru un ten catifelat și mult mai luminos
Albușul de ou a fost folosit timp de sute de ani pentru tratarea tenului datorită conținutului ridicat de proteine și albumină, substanță care tonifică pielea și o deschide la culoare. Dacă și tu cauți un remediu…
15:05, 28.01.2024
Secretul găluștelor pufoase. Ce trebuie să pui în ele ca să nu se sfărâme la fiert
Dacă vrem să pregătim 3 porții de găluște, vom avea nevoie de doar un singur ou, 2 linguri de ulei, 3 linguri de griș, cât și puțină sare. Deși pare o rețetă extrem de simplă, găluștele sunt mult mai greu de pregătit…
09:40, 14.11.2023
Ce să mănânci dimineața ca să ai energie toată ziua. Specialiștii le recomandă
Diminețile târzii sunt cele mai grele, iar atunci când ne trezim devreme ne simțim lipsiți de energie pe parcursul zilei. Micul dejun este important, iar ce mănânci de dimineață îți poate oferi energie toată ziua.…
17:00, 05.11.2023
Cum gătești oul prăjit cu mai mult albuș. Așa trebuie să procedezi dacă nu îți place gălbenușul
Poate sună ciudat, însă nu puține sunt persoanele cărora le place mai mult albușul decât gălbenușul ouălor prăjite. Dacă ai copii mici, probabil le-ai dat și tu de grijă să nu mănânce doar albușul alimentului,…
10:11, 10.09.2023
Albuşul de ou, bun pentru a scoate petele de cafea
Albușul unui ou, spirt, apă călduţă şi o cârpă umedă este tot de ce ai nevoie pentru a scoate petele de cafea din camasile albe. Separă gălbenuşul de albuşul oului, iar apoi amestecă albuşul cu două linguri de…
10:50, 27.07.2023
Leacuri băbești demontate de medicii unui spital: șosetele cu oțet care ar scădea febra, sarea care oprește sângerarea
Doctorii de la spitalul județean din Sfântu Gheorghe au decis să demonteze câteva mituri despre „leacurile băbești” care circulă în societate pentru diverse probleme de sănătate. Într-o postare pe Facebook, reprezentanții…
22:35, 26.07.2023
Șosetele cu oțet care scad febra sau albușul de ou care vindecă arsurile. „Leacuri băbești” și mituri false, demontate de medici
Șosetele cu oțet care scad febra sau albușul de ou care vindecă arsurile. „Leacuri băbești” și mituri false, demontate de medici Medicii de la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe…
16:45, 02.07.2023
Cum se fierb ouăle corect - Cât timp au nevoie pentru a fi gătite fără a se crăpa sau sparge
Cum se fierb ouăle corect. Oul reprezintă un aliment de bază în alimentație, unul extrem de popular, cu ajutorul căruia obținem întotdeauna un mic dejun copios, dar și o masă principală sau un desert grozav. Ce…
13:10, 25.05.2023
Desert Kaiserschmarrn sau Firimiturile Împăratului
Kaiserschmarrn – firimiturile împăratului – sunt clătite austrice pufoase rupte în bucățele și cunoscute și sub denumirea de firimituri imperiale. Sunt gustoase, se fac rapid și ușor și se servesc fie cu piure…
23:45, 22.05.2023
A fost creat oul de găină pentru oamenii cu alergie la albuș
Cercetătorii au inventat un ou de găină, care ar putea fi sigur pentru persoanele cu alergii la albușul de ou, care sînt unele dintre cele mai frecvente. Specialiștii au folosit tehnologia de editare a genomului.…
10:25, 09.03.2023
Cum se identifică alimentele proaspete, fără a cădea în capcana termenului de valabilitate
Economie Cum se identifică alimentele proaspete, fără a cădea în capcana termenului de valabilitate martie 9, 2023 10:23 De cele mai multe ori, termenul de valabilitate al unui produs poate ridica suspiciuni, mai…
14:35, 06.01.2023
De ce ar trebui să mănânci mai des un ou fiert: calorii și beneficii pentru sănătate
Ți se pare că un simplu ou fiert nu are cum să facă o diferență prea mare în meniul tău? Dacă vei include această opțiune în cadrul unei mese sau gustări în fiecare zi vei constata că slăbești mai ușor, vei avea…
23:45, 10.11.2022
Cum să obții un ten frumos. Trei măști naturale pentru curățarea porilor
Măști pentru curățarea porilor: folosește argilăEste cunoscut faptul că argilă este un aliat pentru o piele fină și frumoasă. Ea lucrează cel mai eficient în cazul tenului gras, reușind să absoarbă sebumul.De asemenea,…
22:35, 08.11.2022
Albușul de ou îndepărtează părul nedorit și punctele negre – Rețete și remedii naturiste pentru ten și puncte negre
Albușul de ou vă poate scăpa de punctele negre și de părul nedorit de pe față – Punctele negre de pe fata se pot indeparta usor si nu ai nevoie de multe produse cosmetice costisitoare. De asemenea, cu aceeasi masca…
12:56, 02.11.2022
Masca de față cu ou și miere. Îți micșorează porii și hidratează pielea
Masca de față cu ou și miere. Îți micșorează porii și hidratează pielea. Ouăle, dar și mierea au nenumărate beneficii pentru ten, dar și pentru podoaba capilară. Ele sunt prezente în marea majoritate a produselor…
10:55, 22.09.2022
Soarele, Luna și ascendentul, cei trei piloni ai astrologiei. Tot ce trebuie să știi despre influența fiecăruia
Fie că sunt sau nu pasionați de astrologie și horoscop, toți oamenii știu ce zodie sunt. Vorbim acum despre zodia dată de Soare, adică zodia în care se afla Soarele atunci când te-ai născut. Poziția Soarelui pe…
14:15, 01.01.2022
GastroArt: Savarina (Reteta din anul 1931)
Cantitati: 4 oua, 4 linguri zahar, 2 linguri pesmet, o lingura faina 4 linguri pesmeti si pentru sirop: 300 gr. zahar, un baton vanilie, 1 pahar apa.Modul de preparare: Se ia ouale, se sparg de o parte albusul…
15:11, 08.12.2021
Cele mai bune prăjituri de casă - Cum prepari cea mai gustoasă TĂVĂLITĂ - Rețeta personalizată
Ingrediente pentru aproximativ 20 de prăjituri: 5 ouă, o cană potrivită de zahăr și una de făină, cinci lingurițe de cacao, cinci linguri de ulei, vanilie, esență de rom, nucă de cocos, un plic de cremă de vanilie,…
14:35, 09.08.2021
Ce conține albușul de ou - calorii, nutrienți și beneficii
Albușul de ou este considerat un super aliment datorită vitaminelor, proteinelor și nutrienților pe care îi conține. Adesea, este utilizat de atleți, în special de cei care vor să-și crească masa musculară. De…
05:15, 21.05.2021
TURRÓN – Nuga spaniolă cu migdale
TIMPI DE PREPARARE Timp de preparare: 15 min Timp de gatire: 40 min Gata in: 55 min INGREDIENTE 200 g de miere 150 g zahăr 250 g de migale crude 1 albuș de ou MOD DE PREPARARE Acest tip de nuga se prepară folosind…
16:45, 16.01.2021
A mâncat doar albuș de ou dimineață, timp de o lună. E ireal cum i s-a transformat corpul
Albușul de ou este foarte benefic pentru organism. El conține multe proteine, dezvoltă musculatura și astfel ajută la arederea unui număr mai mare de calorii, dacă dieta este combinată și cu sport. A mâncat doar…
00:10, 09.10.2020
Dermatolog Rucsandra Dascălu, despre cum putem trăi cu dermatita atopică
Dermatita atopică (DA) afectează din ce în ce mai multe persoane. Debutează adesea la copii de numai câteva luni, dar nu este exclus să se declanşeze şi la maturitate. Iar manifestările sale au consecinţe importante…
09:09, 23.05.2020
Lucian Avramescu: Moartea nu există
Noaptea, orizontul e ca un tuci afumat, pus cu gura în jos. În zori, apare alb, ca un ou pe care lumina îl descojește cu grijă. Albușul devine apoi verde, întârziind alb doar în salcâmii care gem de floare…
16:52, 29.04.2020
Alimentul care de mii de ani e MEDICAMENTUL bun la toate. Vezi cum trebuie preparat…
Acest aliment acționează asemănătos unui medicament bun la toate. Abundă în vitamine și întărește imunitatea. Ouăle sunt folosite încă din Antichitate de chinezi şi egipteni. Dacă în urmă cu 4.000 de ani, tratau…
11:52, 18.04.2020
Pastel de yogur. O tartă ușoară ca o călătorie în Portugalia
Pe noi ne apucase dorul de Portugalia și de pasteis de nata, dar soția nu a vrut să gătească ceva greu. Așa că a găsit rețeta de „pastel de yougur”, pe care m-am gandit să v-o prezint și vouă. Să se bucure și alții,…
16:25, 23.09.2019
De ce să adaugi albuș în maioneză. Toți bucătarii fac asta. Habar nu aveai cât te ajută
De ce să adaugi albuș în maioneză. Toți bucătarii fac asta. Habar nu aveai cât te ajută. Albușul adăugat în maioneză poate face minuni pentru preparatul tău, iar tu vei scăpa de orice bătaie de cap.
10:12, 11.04.2019
Puncte negre si cosuri? Iata 9 remedii naturale pentru toate tipurile de ten
Acneea rezulta in urma inflamatiilor produse se infundarea porilor cu sebum. Diferenta dintre punctele negre si cosuri este ca primele se oxideaza in prezenta aerului, iar celelalte nu ajung in contact cu aerul,…
20:25, 01.01.2019
REŢETA ZILEI: Limba poloneză
Ingrediente Limba poloneza 700 g limba de porc, 150 g SMANTANA, 3-4 castraveciori acri, 3 linguri mustar clasic (sau cu hrean), un ou fiert, un galbenus crud, sare, ulei, piper boabe, foi de dafin, un strop de…