Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

VIDEO: Istoria prinde din nou viață în Alba Iulia, la Noaptea Muzeelor

Publicat:

Unul din cele mai așteptate evenimente organizate de Muzeul Național al Unirii din va avea loc la sfarșitul acestei saptamani. propune pentru ediția din acest an un program care va include elemente devenite deja tradiționale pentru acest eveniment, dar și o serie de surprize pentru vizitatori. Alaturi de cele aproximativ 3.000 […] Post-ul VIDEO: Istoria prinde din nou viața in , la apare prima data in Revista de Alba .

Citeste articolul mai departe pe revistadealba.ro…  

Sursa articol: revistadealba.ro


Stiri pe aceeasi tema

Eveniment din istoria Marinei Militare a Romaniei: 16 aprilie 1944, ziua in care s-a scufundat bricul Mircea

12:45, 16.04.2024 - Muzeul National al Marinei Romane din Constanta a adus aminte, prin intermediul paginii de Facebook, de cei 80 de ani de la scufundarea bricului "Mircea". Pe 16 aprilie 1944, aflat in portul Galati ca infirmerie plutitoare si depozit de medicamente, bricul a fost lovit in plin de o bomba, in timpul…

Poeziile lui Corneliu Coposu, compuse in cei 17 ani de inchisori comuniste, expuse la Alba Iulia

18:00, 05.04.2024 - Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia gazduiește incepand de vineri, 5 aprilie, o expoziție cu peste 150 de poezii, compuse in inchisorile comuniste de personalitați precum Corneliu Coposu, Valeriu Gafencu, Nichifor Crainic și transcrise dupa ieșirea din penitenciar, a relatat Agerpres.„Avem peste…

Simpozion Național de Martirologie la Alba Iulia și Aiud. Ipostaze ale represiunii politice

22:00, 02.04.2024 - Simpozion Național de Martirologie la Alba Iulia și Aiud. Ipostaze ale represiunii politice In perioada 5-7 aprilie 2024, va avea loc ediția a X-a a Simpozionului Național de Martirologie, sub genericul „Memorie și rezistența. Ipostaze ale represiunii politice in Romania contemporana”. Evenimentul este…

FOTO| Premii și mențiuni la olimpiade școlare, obținute de elevi ai Colegiului Militar din Alba Iulia

11:15, 26.03.2024 - Patru dintre elevii colegiului, care studiaza limba și literatura romana din pasiune și cu multa seriozitate, au reușit sa obțina rezultate frumoase la editia din acest an a fazei județene a Olimpiadei „Lectura ca abilitate de viața” și Lingvistica. Doua Premii III și doua Mențiuni sunt performanțele…

Cum a fost urmarit de comuniști pana la moarte un industriaș din Romania interbelica. Securitatea i-a cautat in van timp de patru decenii surse de venit ascunse

16:05, 24.03.2024 - Industriașii romani ramași in țara dupa Al Doilea Razboi Mondial au devenit „dușmanii poporului” in noul regim totalitar instalat. Averile le-au fost confiscate, iar mulți au fost trimiși abuziv la inchisoare. Supraviețuitorii au fost haituiți toata viața. Un dosar de urmarire facut public de Consiliul…

Lucruri mai puțin știute despre bere

18:15, 11.03.2024 - Muzeul Național al Țaranului Roman gazduieste o inedita expoziție de fotografie despre bere. Cine și cum facea bere in Ungaria? De ce a devenit Kobanya epicentrul maghiar al fabricației de bere? Ungurul este bautor de vin sau de bere? Berea este bautura burgheziei sau a clasei muncitoare? Expoziția…

”Simte istoria”,  proiect nou al Muzeului Național al Bucovinei la Cetatea de Scaun a Sucevei destinat elevilor cu deficiențe auditive și vizuale

22:35, 05.03.2024 - Odata cu redeschiderea Cetații de Scaun a Sucevei și din dorința de oferi șanse egale de participare la activitațile de educație muzeala mai multor copii, Muzeul Național al Bucovinei vine anul acesta cu un proiect nou, ce se va desfașura pe tot parcursul anului școlar, in cadrul Serviciului Cetatea…

Atlasul geografic si statistic al Romaniei publicat in 1864, expus la Muzeul National de Istorie

20:00, 28.02.2024 - "Atlasul geografic si statistic al Romaniei" sau "Atlasul lui Papazoglu", publicat in 1864, este expus la Muzeul National de Istorie a Romaniei. Volumul, deosebit de valoros din punct de vedere istoric si documentar, a fost intocmit de Dimitrie Papazoglu, colonel, istoric, cartograf si geograf roman,…


Ce parere ai despre aceasta stire?