Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Un nou studiu scoate la iveală impactul nefast al depozitelor de grăsime abdominală asupra creierului

Publicat:
Un nou studiu scoate la iveală impactul nefast al depozitelor de grăsime abdominală asupra creierului

Cercetatorii de la din SUA au realizat un studiu privind relația dintre depozitele de grasime abdominala și sanatatea creierului la persoanele de varsta mijlocie cu risc de a suferi de boala Alzheimer. La studiu au participat 204 persoane sanatoase de varsta mijlocie cu antecedente familiale de Alzheimer.

Cercetatorii s-au concentrat asupra depozitelor de grasime din pancreas, ficat și abdomen, care au fost masurate cu ajutorul imagisticii prin rezonanța magnetica (IRM). Rezultatele studiului au indicat ca, la barbații de varsta mijlocie cu risc crescut de Alzheimer, nivelurile…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol si foto: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cazul prințesei Kate, un semnal de alarma

15:56, 31.03.2024 - Cazul prințesei Kate, un semnal de alarma. Situația printesei Kate, o tanara de 42 de ani bolnava de cancer, ilustreaza un fenomen care capata amploare. Fara a-i intelege cu adevarat cauzele, persoanele sub 50 de ani sunt de mai multe decenii din ce in ce mai afectate de aceasta boala, informeaza AFP.…

Actualitate medicala/ Proteinele au efect asupra calitatii somnului

00:35, 26.03.2024 - Un studiu recent, realizat de cercetatori din Irlanda și Statele Unite, a examinat modul in care diferitele surse de proteine pot influența calitatea somnului, incercand sa afle daca proteinele vegetale sunt mai benefice decat cele animale sau invers. Somnul de calitate este definit de specialiști ca…

Bolile neurologice, principala cauza de probleme de sanatate la nivel global

06:55, 17.03.2024 - Bolile care afecteaza sistemul nervos, cum sunt demențele de tipul Alzheimer, dar și migrenele sau consecințele unui accident vascular cerebral,  reprezinta principala cauza a problemelor de sanatate la nivel global. Bolile sistemului nervos au reprezentat tema unui studiu publicat recent in revista…

Angajari Constanta: Gradinita cu Program Prelungit Tic Pitic, Harsova, judetul Constanta, scoate la concurs un post vacant. Iata ce trebuie sa faci

16:26, 26.02.2024 - Gradinita cu Program Prelungit Tic Pitic Harsova organizeaza concurs, in baza HG1336 2022, la sediul unitatii, din strada Rozelor, nr. 1, oras Harsova, judetul Constanta, in data de 15.03.2024, pentru ocuparea postului contractual vacant pe perioada nedeterminata de Ingrijitoare I, M 1 norma. Conditii…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

Batran cu Alzheimer, cautat de politisti dupa ce a plecat de la domiciliu si nu s-a mai intors

15:45, 13.02.2024 - Un barbat in varsta de 79 de ani din municipiul Vaslui, diagnosticat cu afectiuni psihice, este cautat de politisti dupa ce a plecat de la domiciliu si nu s-a mai intors, a informat, marti, Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ), potrivit Agerpres. Membrii familiei i-au anuntat disparitia la Politie…

Descoperire fantastica a cercetatorilor: cum pot prezice cine va avea demența cu 10 ani inainte de declanșarea bolii

08:10, 13.02.2024 -  Studiul, publicat in revista Nature Aging, face parte din cercetarile in curs de desfasurare ale mai multor echipe pentru a identifica pacientii cu risc de dementa cu ajutorul unui simplu test de sange, un progres despre care multi oameni de stiinta cred ca va accelera dezvoltarea de noi tratamente.In…

Muzica mentine creierul in forma

00:45, 13.02.2024 - Mai multe studii au demonstrat ca muzica poate avea o mulțime de beneficii pentru creier, inclusiv imbunatațirea funcțiilor cognitive, conservarea memoriei, dezvoltarea legaturilor sociale și susținerea unei stari de spirit bune. Este important de menționat ca beneficiile par sa fie mai semnificative…


Ce parere ai despre aceasta stire?