Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

România ar putea scăpa de MCV. Parlamentul European propune înlocuirea cu evaluarea democraţiei ţărilor UE

Publicat:

a adoptat, marti, o rezolutie prin care indeamna sa inlocuiasca Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) care vizeaza Romania si Bulgaria cu un instrument privind evaluarea stadiului democratiei si statului de drept in toate statele membre UE.

 "In scopul opririi abordarii actuale (...) privind situatii percepute ca fiind incalcari ale principiilor democratice, ale principiilor statului de drept si ale drepturilor fundamentale in statele membre UE, trebuie sa creeze un mecanism obligatoriu pentru monitorizarea anuala a datelor…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

„Cutia neagra” pentru mașini devine obligatorie, in Romania. Ce este și cum se folosește EDR

13:45, 23.04.2024 - Autoritațile europene au decis ca, din vara acestui an, „cutia neagra” pentru mașini sa fie montata obligatoriu pe toate mașinile noi. Iata ce este EDR și cum va fi folosit acest dispozitiv. Pentru a analiza mai ușor cum s-a produs un eveniment rutier, Comisia Europeana a decis sa introduca un nou tip…

Sistemul Schengen s-a imbunatațit, dar exista unele lacune in materie de implementare / Trebuie definitivata integrarea Romaniei și Bulgariei (raport)

15:41, 16.04.2024 - Comisia Europeana prezinta astazi, 16 aprilie, un raport privind starea spațiului Schengen in anul care a trecut și stabilește prioritațile pentru anul urmator. Pentru eliminarea controalelor la frontierele interne terestre cu Bulgaria și cu Romania este necesara o decizie suplimentara a Consiliului.

Comisia Europeana promite ca va continua discuțiile pentru intrarea deplina in Schengen a Romaniei și Bulgariei

15:41, 30.03.2024 - Bulgaria si Romania devin state membre ale spatiului Schengen din 31 martie. De la aceasta data normele Schengen (inclusiv cele referitoare la eliberarea vizelor Schengen) se vor aplica in ambele tari, iar controalele la frontierele aeriene si maritime interne vor fi eliminate, anunta, sambata, Reprezentanta…

Comisia Europeana: Bulgaria si Romania intra in spatiul Schengen! Controalele la frontierele aeriene si maritime interne vor fi eliminate

14:15, 30.03.2024 - Pe 31 martie, Bulgaria si Romania devin state membre ale spatiului Schengen: normele Schengen inclusiv cele referitoare la eliberarea vizelor Schengen se vor aplica in ambele tari, iar controalele la frontierele aeriene si maritime interne vor fi eliminate.Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene,…

Ursula von der Leyen, mesaj special pentru Romania, chiar inainte de intrarea in Schengen

11:50, 30.03.2024 - Romania și Bulgaria devin de duminica, 31 martie, state membre ale spațiului Schengen. „Salut eliminarea controalelor la frontierele interne aeriene și maritime. Acesta este un mare succes pentru ambele țari”, susține Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, informeaza Mediafax. Comisia…

Directiva bomba a UE: O parte din romanii care s-au imbolnavit de cancer pot cere despagubiri

08:05, 22.02.2024 - Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene au aprobat o noua directiva privind calitatea aerului, care aduce imbunatațiri semnificative pentru cetațeni, inclusiv dreptul de a solicita despagubiri in cazul imbolnavirilor cauzate de poluare. Astfel, romanii vor putea si ei sa solicit daune autoritatilor…

Cresc tensiunile la granița dintre Romania și Bulgaria! Cine solicita desparțirea celor doua țari in cursa pentru Schengen

19:46, 21.02.2024 - Se cere desparțirea de Bulgaria in cursa pentru intrarea in Spațiul Schengen, iar motivele par a fi unele foarte serioase. S-au facut plangeri chiar și la Comisia Europeana. Cresc tensiunile la granița dintre Romania și Bulgaria ! Transportatorii romani trag un semnal de alarma și vorbesc despre practicile…

Cu toate neajunsurile, romanii sunt printre cei mai fericiti europeni

16:30, 18.02.2024 - Romanii sunt printre cei mai fericiti europeni. Populația din UE și-a evaluat satisfacția generala fața de viața la o medie de 7,1 puncte, pe o scara de la 0 (foarte nemulțumit) la 10 (foarte mulțumit), arata un sondaj al biroului european de statistica, Eurostat . Romania ocupa unul dintre primele…


Ce parere ai despre aceasta stire?