Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

NATO a redeschis spațiul aerian superior deasupra Kosovo pentru zborurile civile

Publicat:

Alianța Nord-Atlantica a anunțat vineri redeschiderea spațiului aerian superior deasupra Kosovo pentru zborurile civile, fapt care va permite companiilor aeriene ce opereaza in regiune sa scurteze unele rute, transmite agenția EFE.

Foto: (c) / REUTERS

Restricționarea zborurilor civile la altitudini de peste 8.700 de metri a fost instituita de NATO de la intervenția militara din anul 1999. Zborurile civile nu au fost interzise, dar pâna acum ele aveau nevoie de o autorizație speciala.

Decizia comunicata vineri a fost luata de Consiliul

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Zborurile din toata Europa, perturbate joi de o greva a controlorilor de trafic aerian din Franța

11:10, 25.04.2024 - Intarzieri si anulari de zboruri urmeaza sa afecteze joi, 25 aprilie, traficul aerian din Europa, dupa ce autoritatile franceze nu au reusit sa ajunga la un acord cu controlorii de trafic aerian pentru a evita intrarea lor in greva, relateaza Reuters.Autoritatea Aeronautica Civila din Franta (DGAC)…

Anuntul privind suplimentarea trupelor NATO in Bosnia si Kosovo genereaza ingrijorare la Belgrad

20:15, 18.04.2024 - Anuntul comandatului fortelor NATO in Europa, Christopher Cavoli, potrivit caruia Alianta Nord-Atlantica va trimite trupe suplimentare in Bosnia si in Kosovo este un ''mesaj ingrijorator'', a afirmat joi presedinta Adunarii Nationale a Serbiei (parlamentul), Ana Brnabic, relateaza Tanjug, potrivit Agerpres.

Tensiuni Iran-Israel: Iordania isi inchide spatiul aerian ca raspuns la situatia "periculoasa" din Orientul Mijlociu

13:41, 15.04.2024 -   Intr-un comunicat, Comisia de reglementare a aviatiei civile a precizat ca a decis "inchiderea temporara a spatiului aerian iordanian pentru toate aeronavele (...) incepand de sambata de la ora 20:00 GMT (23:00 ora locala si a Romaniei) pana la noi ordine".Aceasta decizie "va fi revizuita in mod regulat…

Spatiul aerian israelian, redeschis dupa atacul iranian impotriva Israelului

10:25, 14.04.2024 - Spatiul aerian israelian, inchis in timpul noptii de sambata spre duminica chiar inainte de atacul iranian impotriva Israelului, a fost redeschis de la ora 04:30 GMT, potrivit unui comunicat al autoritatii aeroportuare israeliene.

Spațiul aerian din Israel s-a redeschis

08:35, 14.04.2024 - Spațiul aerian israelian a fost redeschis, duminica, dupa ce a fost inchis din cauza atacului Iranului asupra Israelului, relateaza Sky News.Autoritatea aeroportuara a declarat ca a fost deschis spațiul aerian israelian incepand cu ora 4.30 GMT.

Tensiuni Iran-Israel: Iordania isi inchide spatiul aerian ca raspuns la situatia "periculoasa" din Orientul Mijlociu

23:40, 13.04.2024 -   Intr-un comunicat, Comisia de reglementare a aviatiei civile a precizat ca a decis "inchiderea temporara a spatiului aerian iordanian pentru toate aeronavele (...) incepand de sambata de la ora 20:00 GMT (23:00 ora locala si a Romaniei) pana la noi ordine".Aceasta decizie "va fi revizuita in mod regulat…

Iordania iși inchide spațiul aerian pentru toate zborurile

23:05, 13.04.2024 - Iordania isi va inchide temporar spatiul aerian pentru cateva ore, incepand de la ora locala 23:00 pentru toate zborurile, inclusiv plecari, sosiri sau de tranzit, a anuntat sambata canalul mass-media de stat Al Mamlaka preluat de Rador Radio Romania.

Germania continua sa-și mareasca efectivele in cadrul misiunii KFOR din Kosovo

09:15, 13.03.2024 - Ambasadorul Germaniei la Pristina, Jorn Rohde, a comunicat ca Germania continua sa mareasca numarul soldaților sai din cadrul misiunii KFOR din Kosovo. "Ca prim pas spre o mai mare prezența militara pe teren, primii reprezentanți ai Bundeswehr-ului au sosit in Kosovo pentru a pregati venirea urmatorului…


Ce parere ai despre aceasta stire?