Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De ce recidivează cancerul de sân? Oamenii de ştiinţă încearcă să înţeleagă mai bine

Publicat:

Riscul de recurenta planeaza asupra femeilor care au invins cancerul mamar, uneori pana la 20 de ani de la primirea primului diagnostic. Un studiu publicat miercuri incearca sa identifice persoanele cele mai expuse acestui risc, pentru ca acestea sa poata beneficia de tratamente mai bune, relateaza AFP. Printre factorii cunoscuti care influenteaza riscul de recurenta se numara varsta pacientei, dimensiunea si natura tumorii sau prezenta celulelor canceroase in ganglionii limfatici. Rata de recidiva si motivele acesteia raman insa "putin intelese", subliniaza un studiu publicat in revista Nature.…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Oamenii de știința incearca sa afle ce a provocat moartea a mii de pinguini

07:26, 06.04.2024 - Oamenii de știința incearca sa afle ce a provocat moartea a mii de pinguini din America de Sud și Antarctica. Deși in zona exista focare de gripa aviara, testele facute pe pinguini nu au fost concludente. Probele au fost trimise la mai multe laboratoare d

Apare Sfantul Graal al energiei: 'Soarele artificial' a doborat un record și face furori in lumea oamenilor de știința / VIDEO

08:01, 02.04.2024 - Oamenii de știința din Coreea de Sud au anunțat un nou record mondial pentru perioada in care au susținut temperaturi de 100 de milioane de grade Celsius - de șapte ori mai calde decat nucleul soarelui - in timpul unui experiment de fuziune nucleara, in ceea ce spun ei ca este un pas important inainte…

Studiu: Medicamentele hormonale ar putea creste riscul de tumori cerebrale printre femei

11:35, 28.03.2024 - Milioane de femei din intreaga lume care utilizeaza anumite medicamente hormonale pentru contraceptie si pentru a gestiona afectiuni precum endometrioza pot prezenta un risc crescut de tumori cerebrale rare, de obicei benigne, sustin cercetatorii citați de The Guardian. Oamenii de stiinta au descoperit…

au fost creați roboții care nu nevoie de niciun ajutor din partea oamenilor

09:55, 27.03.2024 - Un grup de oameni de știința a creat inteligențe artificiale care pot vorbi intre ele. Noul model este capabil sa invețe și sa indeplineasca sarcini care ii sunt date doar pe baza unor instrucțiuni scrise și apoi sa le transmita altor AI, spun cercetatorii. Un studiu privind descoperirile și dezvoltarea…

O poveste despre curaj. Bia, studenta in Cluj, a reușit sa invinga cancerul cu zambetul pe buze: Eu eram pilonul care susținea moral oamenii din jurul meu

09:05, 27.03.2024 - Bia are 22 de ani, un par matasos și ochi caprui care te cuceresc din prima cu optimismul contagios pe care il emana. Este studenta la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, al UBB Cluj, și deși pare sa fi avut parte pana acum doar de grijile specifice tinerilor de varsta ei, Bia este o…

Oamenii de știința lucreaza la un monitor pentru cancerul la san care sa fie montat in sutien

15:20, 18.03.2024 - Cercetatorii britanici de la Universitatea Nottingham Trent dezvolta un dispozitiv care se potrivește in interiorul unui sutien și care ar putea monitoriza daca o tumoare de cancer la san este in creștere.

VIDEO | Balena ucigașa uimește oamenii de știința: ucide și consuma ficatul unui rechin in mai puțin de 2 minute

03:05, 03.03.2024 - O balena ucigașa solitara, sau orca, a fost filmata in timp ce vana și ucide un mare rechin alb intr-un atac "uimitor". Oamenii de știința au declarat ca a fost un atac "fara precedent" și a aratat abilitațile excepționale de pradator ale orcilor, scrie BBC. Doua orci, in special in largul coastei…

Oamenii de știința incearca sa rezolve misterul unui obiect roman antic 

07:20, 13.02.2024 - Oamenii de știința inca se lupta cu misterul dodecaedrelor romane, incercind sa le deslușeasca scopul. Arheologii amatori au gasit in apropierea satului Norton Disney (Lincolnshire, Marea Britanie) un obiect ciudat, care este format din 75% cupru, 7% - staniu și 18% - plumb. Acest lucru a fost raportat…


Ce parere ai despre aceasta stire?