Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cât bine şi cât rău ne face cafeaua cea de toate zilele: energizant şi afrodiziac pentru femei, dar creşte tensiunea şi colesterolul

Publicat:

Studiile arata ca 80% din populatia lumii consuma, in mod regulat, cafea. Cafeaua este bautura cea mai consumata la primele ore ale zilei si cea mai solicitata in localuri. De-a lungul timpului, s-au facut sute de studii legate de beneficiile si riscurile consumului de cafea asupra sanatatii. Efectele bauturii considerata de unii un drog, iar de altii o licoare benefica pentru organism inca mai isca controverse  si mituri. Medicii includ cofeina continuta de cafea  in categoria substantelor psihoactive, adica in categoria substantelor care ajung la creier, alaturi de nicotina sau…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce este,de fapt, cafeaua decofeinizata: care sunt efectele asupra organismului

02:40, 21.04.2024 - Probabil ca beți cafea pentru cofeina. Intr-adevar, majoritatea bautorilor inraiți de cafea se bucura de cafeaua lor delicioasa pentru ca ii ajuta sa se trezeasca și sa ramana energici și concentrați in timpul zilei.

Cafeaua poate interacționa cu unele medicamente! Ce pastile NU trebuie sa iei daca ești un consumator de cafea inrait: efectele secundare, accentuate

14:35, 19.04.2024 - Cofeina din cafea modifica pH-ul stomacului, influențand absorbția, metabolizarea și eliminarea medicamentelor din organism, ceea ce duce la niveluri mai ridicate sau mai scazute ale substanțelor din medicamente in sange. Consumul de cafea poate provoca insomnie, creșterea tensiunii arteriale, anxietate…

Medicii avertizeaza cu privire la efectele care pot veni odata cu trecerea la Ora de Vara

07:00, 30.03.2024 - Dr. Stefan Busnatu, medic primar cardiolog a explicat intr-un interviu acordat news.ro cum putem ajusta eliberarea melatoninei si cortizolului in organism, odata cu trecerea la ora de vara. Este vorba despre doi hormoni esentiali pentru o buna stare de sanatate, care sunt eliberati in anumite momente…

Routerul tau devine lent? Iata un truc simplu care poate crește rapiditatea WiFi-ului

04:45, 27.03.2024 - Un truc simplu poate crește viteza WiFi-ului. Specialiștii de la un furnizor de internet au explicat care este motivul pentru care routerul devine lent. Motivul pentru care scade viteza internetuluiConform specialiștilor de la furnizorul de internet CenturyLink, la fel ca smartphone-ul, tableta…

Cine are mai multa cofeina: ceaiul sau cafeaua? Caștigatorul confruntarii, desemnat de studiile de specialitate

15:25, 22.03.2024 - Aroma ceaiului nu sunt singurele aspecte care il diferențiaza de cafea, ci și nivelul de cofeina, care poate varia semnificativ in funcție de tipul și modul de preparare al ceaiului.Ceaiul este o bautura straveche și raspandita in intreaga lume, cu diverse tipuri și arome care satisfac gusturile diverse…

In ce moment al zilei este recomandat sa bei cafea neagra ca sa slabești. Care este secretul

07:50, 19.03.2024 - Specialiștii au dezvaluit in ce moment al zilei este recomandat sa bei cafea neagra ca sa slabești. Acest truc simplu te va ajuta sa pierzi in greutate și sa ai silueta mult visata. Pare greu de crezut, dar studiile au aratat ca momentul in care alegi sa servești cafeaua este extrem de important.…

Boala care face ravagii in Romania, medicii trag un semnal de alarma: aceastasimptomele pot fi confundate cu alte boli

10:55, 01.03.2024 - Numarul cazurilor de pneumonie crește alarmant. Tot mai multe persoane ajung internate in stare grava la spital, pentru ca se trateaza mai intai, dupa ureche, acasa. Medicii recomanda prudența maxima și evitarea pe cat posibil a spațiilor aglomerate. Patru romani au murit pana acum, din cauza acestei…

Magiunul din prune Topoloveni are efecte benefice asupra sanatații ca energizant general al organismului

11:55, 14.02.2024 - Magiun din prune Topoloveni conține raportat la suta de grame: 840 mg potasiu, 45 mg calciu, 27 mg magneziu, 1,8 mg fier, zaharuri naturale, fructoza cu indice glicemic mic și glucoza. Datorita acestei compoziții naturale, atat de complexe, magiunul are efecte benefice asupra sanatații ca energizant…


Ce parere ai despre aceasta stire?